reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja jak byłam ostatnio w szpitalu jak zaczęłam delikatnie plamić to akurat przyjmował mnie ordynator i stwierdził ze mam grzybice i przepisał mi tabletki fluconazol i globulki clotrimazolum... Naszczescie mam troszkę pojęcia o lekach i fluconazol jest zabroniony w ciąży a globulki clotrimazolum w 1trymestrze. Oczywiście skonsultowałam to z moja gin i przepisała mi natamycyne która jest bezpieczna w ciąży....

ganngox19445go7d.png
Masakra... Ja to sie tak boje wierzyć lekarzom... Traktuja kobiety w ciazy zdecydowanie zbyt olewajaco. Owszem nie uwazam zeby sie nad nami plaszczyc, ale troche wyrozumiałości...

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Mam to samo. Od kilku dni katar i głowa pęka oczy bolą. Wczoraj mi lekarka powiedziała że tylko sól fizjologiczna i morska. Ja mam do tego jeszcze węzły chłonne które już zaczynają bolec. Nie nawidze jesieni. Muszę już patrzeć za jakąś czapka bo będzie bolało.

ja stostuje irygacje zatok :) takim specyfikiem Fixsin ;) jest do tego specjalna butelka i proszek do rozrabiania :) troche nieprzyjemne uczucie z poczatku ale idzie sie przyzwyczaic :) oczyszcza zatoki fajnie... jest bezpieczny w ciazy na 100% bo ten proszek to chlorek sodu... a jak wiadomo 0,9%roztwor wodny chlorku sodu to po prostu sol fizjologiczna ;) wiec zadnych niebezpiecznych substancji tam nie ma :)

Ja jak byłam ostatnio w szpitalu jak zaczęłam delikatnie plamić to akurat przyjmował mnie ordynator i stwierdził ze mam grzybice i przepisał mi tabletki fluconazol i globulki clotrimazolum... Naszczescie mam troszkę pojęcia o lekach i fluconazol jest zabroniony w ciąży a globulki clotrimazolum w 1trymestrze. Oczywiście skonsultowałam to z moja gin i przepisała mi natamycyne która jest bezpieczna w ciąży....

ganngox19445go7d.png
I jak tu ufać lekarzowi... jednak zawsze warto skonsultować to z innym lekarzem, ja ogólnie też wszystko co dostaje sprawdzam w necie... choć tam nieraz krążą bajki...więc niektóre rzeczy trzeba brać na poprawkę.

ja stostuje irygacje zatok :) takim specyfikiem Fixsin ;) jest do tego specjalna butelka i proszek do rozrabiania :) troche nieprzyjemne uczucie z poczatku ale idzie sie przyzwyczaic :) oczyszcza zatoki fajnie... jest bezpieczny w ciazy na 100% bo ten proszek to chlorek sodu... a jak wiadomo 0,9%roztwor wodny chlorku sodu to po prostu sol fizjologiczna ;) wiec zadnych niebezpiecznych substancji tam nie ma :)
Fixsin działa jak Irigasin tylko ten drugi wychodzi taniej :)

hchy3e3k9yjb23r2.png

Dziewczyny nam pytanie... czy wy pijecie kawę? Mój lekarz mówił żebym lepiej nie piła zamiast tego szklankę herbaty czarnej jak już koniecznie muszę... tzn ja nie muszę pić co dziennie ale czasami mam ochotę...

reklama
Dziewczyny nam pytanie... czy wy pijecie kawę? Mój lekarz mówił żebym lepiej nie piła zamiast tego szklankę herbaty czarnej jak już koniecznie muszę... tzn ja nie muszę pić co dziennie ale czasami mam ochotę...
Ja ogólnie pije bardzo rzadko, teraz w ciąży łącznie wypiłam z 4 rozpuszczalne. Od takiej ilości chyba nic się nie dzieje :)

hchy3e3k9yjb23r2.png

Do góry