reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej, wybierzmy moderatora :) W ogole najlepiej, by to byly 2 osoby, tak w razie co. Tak mysle, co?

Ktora chetna? Ktora ma czas?
Moderator powinien dbać o porzadek, trzymanie sie regulaminu, usuwac zbedne watki, zakladac nowe, kontrolowac liste, byc w kontakcie z adminami. I tyle, zadna filozofia :)
Jestem moderatorem na starym wątku (choc juz nie udzielam sie za czesto...) i jeszcze, gdy ktoras z dziewczyn z listy dlugo sie nie odzywala pisalam zapytanie na priv czy wszystko w porzadku.

Ja bym chciała byśmy umowily sie lojalnie, że jak ktoras obrazi sie czy z jakiegokolwiek powodu po prostu przestanie miec chcec sie udzielac, to by dala komus o tym znac... Bysmy sie nie martwily.

Na poprzednim synkowym forum zniknely tak nagle 2 stale bywalczynie. Wiecie jakie mialysmy mysli? Pisalam bez odpowiedzi...
Jestem za, dobry pomysł... która chętna? :rolleyes2:

reklama
Cześć :)
Ale miałam do nadrobienia nie wiem czy wszystko udało mi się doczytać.
Witam nowe mamy, fajnie że nas coraz więcej :)
Nie mam kiedy pisać, dużo teraz szyje a jak nie szyje to snuje się z zamkniętymi oczami po domu i nie mam siły usiąść nawet do kompa. Słyszę tylko jak telefon kilika że coś piszecie.

Mi cera się poprawiła...chyba też przez to że rzuciłam palenie ;)
Senność i zmęczeni od 15.00 nie ustępuje, czasami cały dzień chodzę i ziewam.

Ja czuję że będzie dziewczyna :) lub po prostu bardzo bym chciała żeby była ;)

Powiedzieliśmy dzieciom że będą mieli rodzeństwo :/ nie wiem czy nie za wcześnie, cieszą się bardzo, syn chce za mnie wszystko robić i mnie wyręczać, każe mi leżeć i mówić co potrzebuje :D

Fajnie że same dobre wieści z ostatnich badań, piękne wielkie brzusie i śliczne fasolki
Nie mogę się doczekać mojej wizyty 30.09, w końcu dostanę zdjęcia naszej kijanki i będę mogła się pochwalić.

Niesamowity jest ten strach u nas na forum, ciągle któraś z mam piszę że boi się o ciąże i maleństwo, nie pamiętam tego z czasu ciąży z synem. Strasznie to dziwne...troszkę jak samo nakręcająca się machina...

Ja mam prenatalne USg i pappa 13.10 i powiedziała mi pani w recepcji że nie muszę być na czczo mogę
zjeść duże śniadanie.

Miłego dnia :) dziś bez strachów i obaw ;) z samymi dobrymi przeczuciami

Dobrze że nie posluchalas wcześniej tego lekarza i zmniejszyłas tylko dawkę luteiny, no i jak tu ufać lekarza :/ ale cieszę sie bardzo że wszystko dobrze

Ja jak byłam ostatnio w szpitalu jak zaczęłam delikatnie plamić to akurat przyjmował mnie ordynator i stwierdził ze mam grzybice i przepisał mi tabletki fluconazol i globulki clotrimazolum... Naszczescie mam troszkę pojęcia o lekach i fluconazol jest zabroniony w ciąży a globulki clotrimazolum w 1trymestrze. Oczywiście skonsultowałam to z moja gin i przepisała mi natamycyne która jest bezpieczna w ciąży....

ganngox19445go7d.png

Witajcie. Można dołączyć? Ja aktualnie 12 tc ,jest to mijs 3 ciąża. Pierwsza poród sn druga cc w 28 tc i po mcu finał tragiczny. Nadzieję skupiam na tej ciąży ze nie będzie powtórki. Za tydz mam prenatalne

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj [emoji1] ja równie dzisiaj zaczynam 12 tyg, termin masz na 5 kwietnia?

Dzisiaj byłam na badaniach i w potem to gin juz nie mogę się doczekać.
Moja kuzynka wczoraj urodziła 2 synka w trybie ekspresowym 2 h , 3 skurcze parte i po robocie,jeju tez tak chce niby mówią ze kolejny poród to łatwiej i szybciej,zobaczymy

Zjadłam przed chwilą ta szprotke z puszki bo myślałam ze zwariuję....

Jak zjesz malutko to napewno nic sie nie stanie. Z tymi zakazami to chodzi o to zeby nie przesadzać z ilością :) koleżanka w ciąży jadła sushi bo miała mega chęć na surowa rybę ale max2-3 i tylko wtedy jak wytrzymać juz nie mogła i wszystko było dobrze :)

ganngox19445go7d.png

Ale mi brzuchol przez noc wywaliło [emoji7] Już trochę lepiej wygląda, nie jak ciąża spożywcza [emoji23]

Co do moderatora, jak nie będzie chętnych to ja mogę i tak mam mnóstwo wolnego czasu ;)

ckai43r886icswaj.png

ja wczoraj tak sobie głasiałam brzuch pod kolderka i w koncu sie ucieszylam, bo czułam,ze jest wiekszy :D dzis sie obudziłam... no to samo... ale nie wiem czy jak wstawie fote to ktos zauwazy :D bo i tak jest to taki dosc niepozrny pagóreczek :D

Witajcie. Można dołączyć? Ja aktualnie 12 tc ,jest to mijs 3 ciąża. Pierwsza poród sn druga cc w 28 tc i po mcu finał tragiczny. Nadzieję skupiam na tej ciąży ze nie będzie powtórki. Za tydz mam prenatalne

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Hej :) witaj wśród nas :) zaciskam kciuki zeby tym razem bylo w porządku :**

Dokładnie każda ciąża inna. W ciąży z synem czułam się fatalnie. Teraz porównując do tamtego okresu jest idealnie, ciąża jak z pięknego filmu[emoji14]

2fwa3e3knqytd1p8.png
dqpr3e5ew75wg1jw.png

Hehe to ja mam na odwrót :) w ciąży z corka czułam sie naprawdę dobrze a teraz masakra mdłości, zmęczenie , na nic siły nie mam :/ az ciekawa jestem czy wyjdzie tak ze będziesz miała dziewczynkę a ja chłopczyka haha :)

ganngox19445go7d.png

reklama
Hej, wybierzmy moderatora :) W ogole najlepiej, by to byly 2 osoby, tak w razie co. Tak mysle, co?

Ktora chetna? Ktora ma czas?
Moderator powinien dbać o porzadek, trzymanie sie regulaminu, usuwac zbedne watki, zakladac nowe, kontrolowac liste, byc w kontakcie z adminami. I tyle, zadna filozofia :)
Jestem moderatorem na starym wątku (choc juz nie udzielam sie za czesto...) i jeszcze, gdy ktoras z dziewczyn z listy dlugo sie nie odzywala pisalam zapytanie na priv czy wszystko w porzadku.

Ja bym chciała byśmy umowily sie lojalnie, że jak ktoras obrazi sie czy z jakiegokolwiek powodu po prostu przestanie miec chcec sie udzielac, to by dala komus o tym znac... Bysmy sie nie martwily.

Na poprzednim synkowym forum zniknely tak nagle 2 stale bywalczynie. Wiecie jakie mialysmy mysli? Pisalam bez odpowiedzi...

To jak juz jestes kumata w tym wszystkim to moze zostać naszym moderatorem :) ja niestety nie ogarniam takich rzeczy :/

ganngox19445go7d.png

Do góry