reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Co do wstawania do 5 latki.. Hm, nie wydaje mi sie żeby w nocy sie budziła zeby cos wymusic, moze rzeczywiacie ma jakies sny.. Choc to musi byc meczace.. A to tak co noc? Dlugo juz to trwa?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ja sama robiłam malinowy w tym roku ale jakoś mnie odrzuca od malin. Muszę chyba czarna porzeczka kupić przynajmniej jest kwaśna to wypije że smakiem.
Co do przesądów to na początku poprawiła mi się cera-chlopiec, ale i tak znajomi mówili że taka coś marna jestem -dziewczynka? Apetytu ani na śledzie ani na kiszona kapustę, tylko na niestety słodycze i sok pomarańczowy :)
Czuje się ogólnie lepiej niż w ciąży z synem. Z nim jadłam tylko śledzie na zmianę z kwaśnymi jabłkami. Cerę i włosy miałam idealne. Brzuszek piękna piłeczka. Czułam się fatalnie. Teraz brzuszek jakiś taki bardziej rozlazły mi się wydaje (ale też startuje z wyższej wagi)

hchy3e3k9yjb23r2.png

Dokładnie każda ciąża inna. W ciąży z synem czułam się fatalnie. Teraz porównując do tamtego okresu jest idealnie, ciąża jak z pięknego filmu[emoji14]

2fwa3e3knqytd1p8.png
dqpr3e5ew75wg1jw.png
ja ma teraz dokładnie tak, mimo że ciąża dużo lepsza od poprzedniem pod względem że nic nie boli, to czuje się wypompowana, zawroty głowy i jakos ciężko mi ;/

Dlatego moj gin wczoraj powiedzial ze ma.podejrzenia co do plci ale nie chce na razie mowic zebym sie jeszcze nie nastawiala [emoji5]
Mój gin w poprzedniej ciąży powiedział mi że chłopiec dopiero w 20 tygodniu gdy był już pewien na 99%, ale pokazał mi zapisek u siebie w dokumentach że już na 70% podejrzewał chłopca w 12tygodniu. Nigdy nie mówił szybciej bo twierdził że jak by się pomylił z płcią później kobieta mogłaby mieć wątpliwość co do innych badań czy wykonał poprawnie.

hchy3e3k9yjb23r2.png

Witam dziewczyny! Wstalam dzisiaj na badania! Nie bylo wiekszego problemu zjadlam troche pozniej wczoraj wieczorem i tak glod az nie doskwiera :) przede mna kilka osob, szybko idzie :)
Gratuluje udanych wizyt i wspanialych duzych fasolek!!!!;)
Co do cery, ja nigdy nie mialam problemow i na razie to sie nie zmienilo.. Raz na jakis czas wysloczyl mi jeden dwa pryszczd i tyle. Jedyne to strasznie przetłuszczają mi sie wlosy... Rano umyte a wieczorem juz masakra..

u mnie na odwrót, tak jak musiałam co dziennie myć włosy tak teraz moge myć co 2-3 dni, a dla mnie to już święto hihi :)

Mój gin w poprzedniej ciąży powiedział mi że chłopiec dopiero w 20 tygodniu gdy był już pewien na 99%, ale pokazał mi zapisek u siebie w dokumentach że już na 70% podejrzewał chłopca w 12tygodniu. Nigdy nie mówił szybciej bo twierdził że jak by się pomylił z płcią później kobieta mogłaby mieć wątpliwość co do innych badań czy wykonał poprawnie.

hchy3e3k9yjb23r2.png

Bardzo di re podejscie. Mi w ciazy z corka tez dopiero ok polowy powiedzial ze dziewczynka ☺ ja wole dluzej poczekac niż na kolejnej wizycie ma mi powiedziec ze jednak sie pomylil.

Co do wstawania do 5 latki.. Hm, nie wydaje mi sie żeby w nocy sie budziła zeby cos wymusic, moze rzeczywiacie ma jakies sny.. Choc to musi byc meczace.. A to tak co noc? Dlugo juz to trwa?

Niestety tak mam od początku z małą. Mniej wystawałam jak się urodzila niż teraz. Nieraz to są straszne sny ale większość to wymuszenie spania z nią. Przykład... Byliśmy na wakacjach i spała z nami w pokoju i ani razu nie budziła się. Była pewna ze jestesmy z nia. Tak samo jak z nią śpię jest ok. Wiem że ma teraz etap że się boi np. Że ktoś wejdzie doiszkania jak śpimy. Codziennie pyta się czy zamknelismy drzwi i okna.... Ona jest strasznym przytulaskiem i tego jej w nocy brakuje ale muszę jej to po malu zmniejszać bo przyjdzie dzidzia i będzie bardzo zazdrosna. Jak mojemu bratu urodziła się córka i ja ją brałam na ręce to moja mało cholery nie dostała. Włożyła na mnie buziaki mi w tym momencie dawała. Abym tylko na nią zwracała uwagę. Moja wina bo ona od urodzenia że mną siedziała w domu i rzadko ktoś inny ja tulil itp. A po drugie to skprpionek i musi postawić na swoim...

reklama
Niestety tak mam od początku z małą. Mniej wystawałam jak się urodzila niż teraz. Nieraz to są straszne sny ale większość to wymuszenie spania z nią. Przykład... Byliśmy na wakacjach i spała z nami w pokoju i ani razu nie budziła się. Była pewna ze jestesmy z nia. Tak samo jak z nią śpię jest ok. Wiem że ma teraz etap że się boi np. Że ktoś wejdzie doiszkania jak śpimy. Codziennie pyta się czy zamknelismy drzwi i okna.... Ona jest strasznym przytulaskiem i tego jej w nocy brakuje ale muszę jej to po malu zmniejszać bo przyjdzie dzidzia i będzie bardzo zazdrosna. Jak mojemu bratu urodziła się córka i ja ją brałam na ręce to moja mało cholery nie dostała. Włożyła na mnie buziaki mi w tym momencie dawała. Abym tylko na nią zwracała uwagę. Moja wina bo ona od urodzenia że mną siedziała w domu i rzadko ktoś inny ja tulil itp. A po drugie to skprpionek i musi postawić na swoim...
Moja kuzynka miała tak z synkiem 6 latkiem co noc mówił że widzi kogoś koło szafy albo przy oknie i spał w końcu z nimi w łóżku... poszła do psychologa on jej powiedział że to raczej wymuszanie żeby mógł spać z nimi... kazał zapalać delikatną lampkę i jak się budził to mówił żeby się przemęczyć kilka nocy i siedzieć tak długo aż uśnie we własnym łóżku i udało się.. przestał wstawać i przestały się złe koszmary.

Do góry