reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Co do wstawania do 5 latki.. Hm, nie wydaje mi sie żeby w nocy sie budziła zeby cos wymusic, moze rzeczywiacie ma jakies sny.. Choc to musi byc meczace.. A to tak co noc? Dlugo juz to trwa?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ja sama robiłam malinowy w tym roku ale jakoś mnie odrzuca od malin. Muszę chyba czarna porzeczka kupić przynajmniej jest kwaśna to wypije że smakiem.
Co do przesądów to na początku poprawiła mi się cera-chlopiec, ale i tak znajomi mówili że taka coś marna jestem -dziewczynka? Apetytu ani na śledzie ani na kiszona kapustę, tylko na niestety słodycze i sok pomarańczowy :)
Czuje się ogólnie lepiej niż w ciąży z synem. Z nim jadłam tylko śledzie na zmianę z kwaśnymi jabłkami. Cerę i włosy miałam idealne. Brzuszek piękna piłeczka. Czułam się fatalnie. Teraz brzuszek jakiś taki bardziej rozlazły mi się wydaje (ale też startuje z wyższej wagi)

hchy3e3k9yjb23r2.png

Dokładnie każda ciąża inna. W ciąży z synem czułam się fatalnie. Teraz porównując do tamtego okresu jest idealnie, ciąża jak z pięknego filmu[emoji14]

2fwa3e3knqytd1p8.png
dqpr3e5ew75wg1jw.png
ja ma teraz dokładnie tak, mimo że ciąża dużo lepsza od poprzedniem pod względem że nic nie boli, to czuje się wypompowana, zawroty głowy i jakos ciężko mi ;/

Dlatego moj gin wczoraj powiedzial ze ma.podejrzenia co do plci ale nie chce na razie mowic zebym sie jeszcze nie nastawiala [emoji5]
Mój gin w poprzedniej ciąży powiedział mi że chłopiec dopiero w 20 tygodniu gdy był już pewien na 99%, ale pokazał mi zapisek u siebie w dokumentach że już na 70% podejrzewał chłopca w 12tygodniu. Nigdy nie mówił szybciej bo twierdził że jak by się pomylił z płcią później kobieta mogłaby mieć wątpliwość co do innych badań czy wykonał poprawnie.

hchy3e3k9yjb23r2.png

Witam dziewczyny! Wstalam dzisiaj na badania! Nie bylo wiekszego problemu zjadlam troche pozniej wczoraj wieczorem i tak glod az nie doskwiera :) przede mna kilka osob, szybko idzie :)
Gratuluje udanych wizyt i wspanialych duzych fasolek!!!!;)
Co do cery, ja nigdy nie mialam problemow i na razie to sie nie zmienilo.. Raz na jakis czas wysloczyl mi jeden dwa pryszczd i tyle. Jedyne to strasznie przetłuszczają mi sie wlosy... Rano umyte a wieczorem juz masakra..

u mnie na odwrót, tak jak musiałam co dziennie myć włosy tak teraz moge myć co 2-3 dni, a dla mnie to już święto hihi :)

Mój gin w poprzedniej ciąży powiedział mi że chłopiec dopiero w 20 tygodniu gdy był już pewien na 99%, ale pokazał mi zapisek u siebie w dokumentach że już na 70% podejrzewał chłopca w 12tygodniu. Nigdy nie mówił szybciej bo twierdził że jak by się pomylił z płcią później kobieta mogłaby mieć wątpliwość co do innych badań czy wykonał poprawnie.

hchy3e3k9yjb23r2.png

Bardzo di re podejscie. Mi w ciazy z corka tez dopiero ok polowy powiedzial ze dziewczynka ☺ ja wole dluzej poczekac niż na kolejnej wizycie ma mi powiedziec ze jednak sie pomylil.

Co do wstawania do 5 latki.. Hm, nie wydaje mi sie żeby w nocy sie budziła zeby cos wymusic, moze rzeczywiacie ma jakies sny.. Choc to musi byc meczace.. A to tak co noc? Dlugo juz to trwa?

Niestety tak mam od początku z małą. Mniej wystawałam jak się urodzila niż teraz. Nieraz to są straszne sny ale większość to wymuszenie spania z nią. Przykład... Byliśmy na wakacjach i spała z nami w pokoju i ani razu nie budziła się. Była pewna ze jestesmy z nia. Tak samo jak z nią śpię jest ok. Wiem że ma teraz etap że się boi np. Że ktoś wejdzie doiszkania jak śpimy. Codziennie pyta się czy zamknelismy drzwi i okna.... Ona jest strasznym przytulaskiem i tego jej w nocy brakuje ale muszę jej to po malu zmniejszać bo przyjdzie dzidzia i będzie bardzo zazdrosna. Jak mojemu bratu urodziła się córka i ja ją brałam na ręce to moja mało cholery nie dostała. Włożyła na mnie buziaki mi w tym momencie dawała. Abym tylko na nią zwracała uwagę. Moja wina bo ona od urodzenia że mną siedziała w domu i rzadko ktoś inny ja tulil itp. A po drugie to skprpionek i musi postawić na swoim...

reklama
Niestety tak mam od początku z małą. Mniej wystawałam jak się urodzila niż teraz. Nieraz to są straszne sny ale większość to wymuszenie spania z nią. Przykład... Byliśmy na wakacjach i spała z nami w pokoju i ani razu nie budziła się. Była pewna ze jestesmy z nia. Tak samo jak z nią śpię jest ok. Wiem że ma teraz etap że się boi np. Że ktoś wejdzie doiszkania jak śpimy. Codziennie pyta się czy zamknelismy drzwi i okna.... Ona jest strasznym przytulaskiem i tego jej w nocy brakuje ale muszę jej to po malu zmniejszać bo przyjdzie dzidzia i będzie bardzo zazdrosna. Jak mojemu bratu urodziła się córka i ja ją brałam na ręce to moja mało cholery nie dostała. Włożyła na mnie buziaki mi w tym momencie dawała. Abym tylko na nią zwracała uwagę. Moja wina bo ona od urodzenia że mną siedziała w domu i rzadko ktoś inny ja tulil itp. A po drugie to skprpionek i musi postawić na swoim...
Moja kuzynka miała tak z synkiem 6 latkiem co noc mówił że widzi kogoś koło szafy albo przy oknie i spał w końcu z nimi w łóżku... poszła do psychologa on jej powiedział że to raczej wymuszanie żeby mógł spać z nimi... kazał zapalać delikatną lampkę i jak się budził to mówił żeby się przemęczyć kilka nocy i siedzieć tak długo aż uśnie we własnym łóżku i udało się.. przestał wstawać i przestały się złe koszmary.

Do góry