reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

I tego kur... nie rozumiem!! Że takie kobiety mają i rodzą dzieci, a niektóre pary albo tracą ciążę, albo starają się latami, gdzie naprawdę byliby wspaniałymi rodzicami... [emoji36][emoji36][emoji36]

ckai43r886icswaj.png
No właśnie i ja tego nie rozumiem... Dla mnie to byl szok.

reklama
Paliłam paczkę dziennie, kilka godzin bez papierosa było koszmarem.
Gdy test pokazał dwie kreski dałam sobie tydzień, wystarczyły trzy dni nie palę
Choć dziś mam ochotę na papierosa tak że jak o tym piszę "ślinka mi cieknie" , śni mi się że palę.
Straszny nałóg, bardzo ciężki do rzucenia. Wolę przytyć, męczyć się jak dziś nie chcę potem patrzeć na moje dziecko które ma zaraz po urodzeniu głód nikotynowy lub przestaje oddychać podczas snu bo przyzwyczaiłam je do momentów bez tlenu.
I to się nazywa miłość!! [emoji4]

ckai43r886icswaj.png

Paliłam paczkę dziennie, kilka godzin bez papierosa było koszmarem.
Gdy test pokazał dwie kreski dałam sobie tydzień, wystarczyły trzy dni nie palę
Choć dziś mam ochotę na papierosa tak że jak o tym piszę "ślinka mi cieknie" , śni mi się że palę.
Straszny nałóg, bardzo ciężki do rzucenia. Wolę przytyć, męczyć się jak dziś nie chcę potem patrzeć na moje dziecko które ma zaraz po urodzeniu głód nikotynowy lub przestaje oddychać podczas snu bo przyzwyczaiłam je do momentów bez tlenu.
Nic tylko Wam gratulować zaparcia, odpowiedzialności za nowe życie i wytrwałości :)

Hej.dziewczyny trochę Was nadrabilam. Tez dziś nie mam siły na nic nawet nie umialam zjeść nic konkretnego bo mnie mdliło. Nie potrafię nic zjeść bo man dziś taka blokadę. . Do tego pobolewa mnie brzuch chociaż pobolewa to za duże słowo czuje jakby taka ciężkośc nad koscia lonowa takie dziwne uczucie.

Co do papierosów ja nigdy nie palilam jakoś mnie nie ciaglo. Kiedyś podczas usg w 30 tc z synem pani doktor która robiła mi usg powiedziała ze mam piękne łożysko i widać ze nie pale. Zdziwiłam się bardzo także przed lekarzami nic nie da się ukryć. Po badaniach krwi i moczu zawsze miałam zalecenie żeby więcej pić wody bo też było wiadomo ze za mało pije.

Ja tez palilam. Przyznam.ze jak zrpbilam test to jeszcze troche podpalalam ale ja juz lekarz potwierdzil ciaze to rzucilam od razu :) dziewczyny caly dzien sie lenie i lapie doly czego nie chce macie jakis sposob na poprawe humoru?

Mnie też czasami pobolewa brzuch, podbrzusze, ale zauważyłam, że to problem... z gazami [emoji23] Perystaltyka jelit zwalnia w ciąży i czytałam, że to dosyć częsta dolegliwość [emoji33]

ckai43r886icswaj.png

Mnie też ciągnie i kuje w podbrzuszu, dziś też w okolicach pochwy. Tłumaczę to rozciąganiem się macicy i wiązadeł. Na USG (tym szybkim i dziwnym ;) w czwartek) wszystko było ok.
Mam też straszne wzdęcia, rano mały brzuch a wieczorem jak w czwartym/piątym miesiącu.
W poprzedniej tak nie miałam...lub nie pamiętam, ale nie panikuje. Wydaje mi się dziewczyny że to jest normalne, nasza macica rośnie, maluszek rośnie jak szalony i wszystko w naszym ciele się zmienia.
Tu ciągnie :) tam wzdyma innym jeszcze niedobrze :), piękny czas ale jak sama nazwa mówi "ciąży" ;)

Chcialam jechac do szpitala dzis (bo przy wkladaniu tabletki wczoraj wieczorem i dzis wieczorem zauwazylam krew ) jednak wolalam wczesniej zadzwonic czy mnie.przyjma lekarz dyzurujacy powoedzial mi ze mam lezec duzo bo on nie pomoze mi nic a jutro ma dyzur moja lekarka i mam jutro przyjechac

reklama
Agacia - trzymam kciuki, by bylo wszystko dobrze.

Mnie tez nieprzyjemnie gdy mam gazy lub przed wyróżnieniem.

Tak sie zastanawiam czy to moje ciagniecie i plamienie nie ma czegos wspolnego z pelnia. No niby jest więcej porodow w pełnię.

Piszecie o papierosach... Ja znam dziewczyne, w sumie kobiete, bo starsza ode mnie, ktora przyznala mi się, ze co jakis czas palila marihuanę w ciazy i podczas kp. Stracilam do niej szacunek :/ To jest nie do ogarnięcia dla mojego mózgu.

Do góry