reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja akurat jestem na zwolnieniu od 6tc, najpierw byłam chora i lekarka kazała mi siedzieć w domu, a później normalne zwolnienie, bo mam pracę w szkodliwych warunkach ;) Co Cię obchodzi co ludzie powiedzą? Samopoczucie mamy jest ważniejsze :) A poza tym, płacisz składki, a ciąża to jedyna okazja w życiu kiedy możesz odpocząć od pracy, masz do tego prawo
emoji4.png

w57vskjog7p17owg.png
No właśnie chyba nie będę się na to oglądać i jeśli wszystko będzie ok to w październiku idę, nie ma co się oglądać na innych, a i tak nikt mi nie podziękuję jak będę pracować z brzuchem

Ja się juz nie mogę doczekać zwolnienia - pierwszy raz w moim życiu cieszę sie, że nie będę pracować :)
Układam sobie plan dnia, myślę, czego w tym czasie chce sie nauczyć -- liczę sie z tym, że nie wypali, ale trudno :)
Cel nr 1 - nauczyć sie gotowac tradycyjne, polskie potrawy! Mama sie już nigdy nie będzie ze mnie śmiać, że sushi robię przepyszne, ale ciasto na kopytka czy żurek to dla mnie fizyka kwantowa :)
A jakie Wy macie plany?

Ja napiszę licencjata i porządnie wezmę się za naukę... I się wyśpię w końcu xD

reklama
Ania - jej, to mnie w blad wprowadzono z tym PUP-em, ze trzeba byc zarejestrowanym...

Na bole kręgosłupa polecam bardzo do spania taka poduche dluga miedzy nogi. Pasy ciazowe tez odciazaja kregoslup.

Kamila - ja mialam od jakos 18 tc. Najlepszy na to jest magnez. Mi dopiero dawka 100 mg z ChelaMag B6 2x dziennie brana regularnie dala efekty. Teraz biore poki co 1x dziennie.
No spa dziala doraznie i na chwile, a w pozniejszej ciazy rowniez rozmiekcza szyjke.

Co do ananasa - wlasnie przez obecnosc bromeliny jest srednio polecany w ciazy. Bromelina jest szkodliwa w ciazy.
Niedojrzale ananasy byly wykorzystywane w medycynie naturalnej jako srodek poronny... To, co do nas trafia jest zrywane niedojrzale, dojrzewa w trasie. Takze uwazajcie, patrzcie co jecie i na pewno nie w dużych ilościach.

Dokładnie, lepiej w II trym. Ja ogólnie też farbuję, ale raczej w okresie ciąży się wstrzymam :) Zwłaszcza, że kolor może nie wyjść. Raz farbowałam podczas okresu i zamiast blondu wyszedł mi zgniły zielony [emoji23] Wolę więc nie ryzykować [emoji4]

w57vskjog7p17owg.png
O mamo wez mnie nie strasz! [emoji6]

3jgxsek2cju1kis7.png

A ja się zastanawiam czy z kształtu brzucha można wyczytać płeć dziecka. (bez chichotów proszę)
Dziś zauważyłam że już troszkę urósł mi brzuch.
Podobno tak [emoji2][emoji2] ale myślę że to zabobony a ja w pierwszej jak i drugiej miałam identyczny a pierwszego miałam chłopca a później dziewczynkę [emoji2] babcia mojego męża twierdzi ze bede miała chłopca teraz bo mam brzuch wysoko [emoji2]

3jgxsek2cju1kis7.png

reklama
Do góry