reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja mam 4 października prenatalne, będę wtedy jakoś w 13tc [emoji3]

w57vskjog7p17owg.png
Też mam kolejną wizytę 04-10, a w tym usg genetyczne. Wczoraj miałam wizytę, usg dopochwowo oraz przez brzuch, serduszko biło, nawet było widać nóżkę... Obecnie 9tc5d. To moja pierwsza ciąża, ale jakie to niesamowite uczucie widzieć, jak rozwija się taki mały człowieczek... :-)) Badania krwi i moczu zlecone na 1 wizycie wyszły bardzo dobrze. Na kolejną wizytę znów krew i mocz... Jedyne co, to męczą mnie nudności, przynajmniej raz dziennie spotykam się z porcelitem, nie mogę jeść gotowanego, mięsa... Lekarz powiedział, że jak będę tracić na wadze, to będzie to wskazaniem do hospitalizacji i pod kroplówki... Od poprzedniej wizyty spadłam 2 kg, a nie za bardzo mam z czego. Zawsze miałam niedowagę. Gin. zapisał mi jakieś krople z imbirem, jutro odbieram na zamówienie w aptece, może coś pomogą...

reklama
Jeśli ananas może pomóć w wale z zaparciami to jutro załaduję nim cały bagażnik ,,, i zjem!
Mniam ananas. Narobiłyście smaka.
Teraz jest sezon śliwkowy. Nie pomagają? Ja akurat mogłabym się żywić samymi węgierkami, nektarynkami i brzoskwiniami więc pewnie dlatego nie wiem co to zaparcia. O ile pamiętam musli też pomaga.

Mniam ananas. Narobiłyście smaka.
Teraz jest sezon śliwkowy. Nie pomagają? Ja akurat mogłabym się żywić samymi węgierkami, nektarynkami i brzoskwiniami więc pewnie dlatego nie wiem co to zaparcia. O ile pamiętam musli też pomaga.
A mi pomaga mleko [emoji23] I jem owoce, to to pewnie też [emoji4]

w57vskjog7p17owg.png

Dziewczyny a tak z innej beczki co myślicie o farbowaniu włosów? Tzn ja rozjaśniam i tak się zastanawiam czy iść do fryza czy nie

3jgxsek2cju1kis7.png
Dokładnie, lepiej w II trym. Ja ogólnie też farbuję, ale raczej w okresie ciąży się wstrzymam :) Zwłaszcza, że kolor może nie wyjść. Raz farbowałam podczas okresu i zamiast blondu wyszedł mi zgniły zielony [emoji23] Wolę więc nie ryzykować [emoji4]

w57vskjog7p17owg.png

A ja się zastanawiam czy z kształtu brzucha można wyczytać płeć dziecka. (bez chichotów proszę)
Dziś zauważyłam że już troszkę urósł mi brzuch.

Dokładnie, lepiej w II trym. Ja ogólnie też farbuję, ale raczej w okresie ciąży się wstrzymam :) Zwłaszcza, że kolor może nie wyjść. Raz farbowałam podczas okresu i zamiast blondu wyszedł mi zgniły zielony [emoji23] Wolę więc nie ryzykować [emoji4]

w57vskjog7p17owg.png
Haha, ale to musial byc widok xD

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry