reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witajcie drogie mamy, nie wiem czy mnie pamiętacie bo dawno nie pisałam.
Jestem juz po wizycie na której wreszcie zobaczyłam serduszko wiec kamień z serca, wszystko jest dobrze. Z om to 8+2 a z USG 8+4. Termin na 20-22 kwietnia w takim razie. Jestem juz na L4 do 4 października. Dostałam od poprzedniego lekarza a teraz zmieniłam i nie wiem czy będzie mi bez problemu chciał dalej wystawić. Na wizycie nic nie pytał o pracę ja też nic nie mówiłam.
W pracy już powiedziałam i spotkalam się z totalna obojętnością. No cóż ale przynajmniej mam z głowy bo bardzo mnie to stresowalo.
Najgorsze w tej ciąży jest to ze nie mam na nic siły, nic mi się nie chce czasem dochodzą jeszcze mdłości. Wkurza się na siebie zwłaszcza ze mam 2 latke w domu i mam wrażenie ze ja zaniedbuje.
Spokojnie, ja też nie wyrabiam za swoim 2 latkiem. Weekendy są jeszcze ok, ale w tygodniu praca dom i małe dziecko to masakra.. Jak mały idzie spać ja razem z nim. Do pracy zamiast na 7 idę na 8( taka ulga że mogę sobie na to pozwolić) bo inaczej był nie wstała o 6... Od jutra tydzień chorobowego bo jakaś wirusówka mnie złapała i mam leżeć i odpoczywać, najgorszy kaszel który mnie na maxa dusi. Na zwolnienie mam zamiar iść jak najpóźniej, szczególnie że szef ok, wie o ciąży i umówiliśmy się na stawkę godzinowa, więc jak nie będę miała siły idę na 4h i za tyle mam płacone co i tak lepsze niż to co mam na umowie...

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ela1990 ja też wracam jutro do pracy. Też sobie nie wyobrażam...dziś przespałam pół dnia, jest mi tak niedobrze całymi dniami....nie wiem jak ja to przeżyję :/ Dobrze że masz porządnego szefa. Ja się nastawiam, że z końcem września zostanę bezrobotna. Choc może mi się poszczęści i chociaż do dnia porodu mi przedłużą. A niby katolicka firma...masakra.

Ja też jestem rozwleczona i bezsilna, w kółko gdzieś leżę - a to na łóżku, a to na kanapie...nie jestem w stanie chodzić dłużej niż 15 minut bo potrzebuję usiąść. Boże co za koszmar... kiedy to się skończy[emoji14]
A najgorsze są zachcianki, które mijają po 2 gryzach. "Zrobisz mi herbatkę?" - robi chłop dzielny herbatkę, dwa łyczki wypiłam - "dziękuję". "Mam ochotę na jabłko" - dwa gryzy - "już nie mogę"...i tak ze wszystkim...
Mam tak samo z jedzeniem. Wielka ochota po czym po paru kesach jestem albo najedzona albo mi nie dobrze. Mija pół godziny i zabawa od nowa :/

Wczoraj pojechalismy nad morze. Podróż oki, niestety jak dojechalismy na miejsce to dostalam migreny. Masakra, przez noc się męczyłam. Dzis na plaży pod parasolkiem ładnie odpoczęlam ;)
Jutro do pracy :/ nastawiam jutro szefową ze od środy raczej biorę l4

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mogę niestety jeść wszystko, i pewnie przez to będę się toczyć:-)

dorota37 trzymam kciuki za wizytę, a jak twoje plamienia?

Mam tak samo z jedzeniem. Wielka ochota po czym po paru kesach jestem albo najedzona albo mi nie dobrze. Mija pół godziny i zabawa od nowa :/

Wczoraj pojechalismy nad morze. Podróż oki, niestety jak dojechalismy na miejsce to dostalam migreny. Masakra, przez noc się męczyłam. Dzis na plaży pod parasolkiem ładnie odpoczęlam ;)
Jutro do pracy :/ nastawiam jutro szefową ze od środy raczej biorę l4

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie też właśnie rozbolała głowa.. :/ zastanawiam się czy jak coś to można coś do bólu wziąć?

Witajcie drogie mamy, nie wiem czy mnie pamiętacie bo dawno nie pisałam.
Jestem juz po wizycie na której wreszcie zobaczyłam serduszko wiec kamień z serca, wszystko jest dobrze. Z om to 8+2 a z USG 8+4. Termin na 20-22 kwietnia w takim razie. Jestem juz na L4 do 4 października. Dostałam od poprzedniego lekarza a teraz zmieniłam i nie wiem czy będzie mi bez problemu chciał dalej wystawić. Na wizycie nic nie pytał o pracę ja też nic nie mówiłam.
W pracy już powiedziałam i spotkalam się z totalna obojętnością. No cóż ale przynajmniej mam z głowy bo bardzo mnie to stresowalo.
Najgorsze w tej ciąży jest to ze nie mam na nic siły, nic mi się nie chce czasem dochodzą jeszcze mdłości. Wkurza się na siebie zwłaszcza ze mam 2 latke w domu i mam wrażenie ze ja zaniedbuje.
Witaj, nie bierz do siebie tej obojętności w pracy u mnie było tak samo. Tez mam tyle że 2.5 latke w domku i tez juz nie mogę z nią szalec w zabawie jak zawsze. Ciągle wola 'mama baw sie ze mna' a ja nie mam mocy na to

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Apap [emoji6] moze zmierz Ciśnienie? Ja mam częste bóle głowy w tej ciazy. Lekarz powiedział ze mam niskie ciśnienie i jedna kawa dziennie wskazana.

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam niskie ciśnienie ale to raczej u mnie zawsze tak było. Trochę zaczął boleć mnie ząb i to chyba od tego... W środę mam wizytę u dentysty - nie wiem czy już można leczyć zęby ale chyba będę musiała bo boli :/ Gdzieś czytałam że dentysta to dopiero po skończeniu 12go tygodnia ale nie wiem... zobaczymy co dentystka powie, a ja mam tylko nadzieję, że do środy mi się nie pogorszy i jakoś wytrzymam :)

reklama
Do góry