reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Mnie też od kawy odrzuca...za to kupiłam sobie już drugi pojemniczek malin i wcinam :D

W ogóle dziewczyny, jestem chora...jest masakra, od 2 tygodni nie mogę się doleczyć. Krtań, gardło, katar...piję herbatki i pryskam Tantum Verde, pani w aptece poleciła dla kobiet w ciąży. Nie mogę ssać Prenalenu, bo mi po nim niedobrze, z resztą po Tantum Verde ostatnio też prawie zwróciłam... więc co robić, sama herbata? Macie jakieś rady? :(
Ja pilam herbate z cytryna i imbirem. Syrop *spam*. U mnie dopiero sie zaczelo tzn okropny mialam katar i drapanie w gardle. I szybko mi przeszlo. Mdlosci przy okazji tez mozna sie pozbyc

Dziwn dobry ☺
Wedlug mojego kalendarzyka dzidzius jest juz taaaki duzy!

Załączniki

• QuickMemo+_2016-09-09-06-30-26.png
    QuickMemo+_2016-09-09-06-30-26.png
    69,7 KB · Wyświetleń: 91
Chyba się nazywa jakoś Moja Ciąża. Ja używam aplikacji Pregnancy+ i drugiej Baby Center. Są zupełnie rożne :) i bardzo fajne, zwłaszcza wizualizacja dzidziusia w 3D w Pregnancy +.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie też od kawy odrzuca...za to kupiłam sobie już drugi pojemniczek malin i wcinam :D

W ogóle dziewczyny, jestem chora...jest masakra, od 2 tygodni nie mogę się doleczyć. Krtań, gardło, katar...piję herbatki i pryskam Tantum Verde, pani w aptece poleciła dla kobiet w ciąży. Nie mogę ssać Prenalenu, bo mi po nim niedobrze, z resztą po Tantum Verde ostatnio też prawie zwróciłam... więc co robić, sama herbata? Macie jakieś rady? :(

Mnie na nogi zawsze syrop *spam* stawiał. A tak to na noc mleko z miodem i czosnkiem, duzo soku z malin z miodem a do płukania gardła woda z sola bądź z woda utleniona

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Genialny jest korzeń imbiru, działa rozgrzewająco i przeciwzapalnie i jeszcze na dodatek łagodzi wzdęcia.
Cienko pokrojony kawałek imbiru (ok. 5 cm), zalej 0,5 l wody i gotuj na małym ogniu przez 20 min. Przecedź i posłódź miodem albo syropem malinowym. Pij szklankę wywaru rano i wieczorem .

reklama
Mnie praktycznie nie odrzuca od niczego a o 6.00-6.30 jak w zegarku budzi mnie głód.
Co dwie godziny mam ochotę coś zjeść :D
Jedyna nadzieja w tym, że nie mam ochoty na słodycze, pieczywo i śmieciowe przegryzki, może nie urosnę za bardzo ;)
Choć mieszanki na które mam ochotę są czasami zabójcze, wczoraj dostałam ślinotoku na winogrona i kapustę kiszoną ... no i zjadłam jedno po drugim... wieczór miałam ciekawy ;)

Do góry