reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Z dzidziusiem wszystko ok [emoji5]. Teraz czekam na wizytę, która mam dopiero 19 września. A Ty kiedy masz [emoji5]?
Jutro [emoji33] troche sie boje, bo zlapala mnie infekcja i mam nadzieje, ze z maluchem wszystko ok... [emoji32]

w57vskjog7p17owg.png

Dziewczyny, a słyszała może któraś o takim przypadku?
Jestem na urlopie wychowawczym. Złożyłam wniosek o wcześniejszy powrót do pracy. Wykonałam badania w medycynie pracy itd. W międzyczasie okazało się że jestem w drugiej ciąży. Miałam wrócić do pracy we wtorek ale w niedzielę dostałam krwawienia i wylądowała na ip że zwolnieniem od poniedziałku na 3 tyg, leżące, a wizyta co 1,5 tyg. W środę mąż zawiózł zwolnienie a w piątek dostałam telefon z pracy ze wnioskują do ZUS u o skontrolowanie mnie, ponieważ jestem oszustka i inne niezbyt przyjemne słowa padły w moim kierunku. Miała może któraś z Was do czynienia z takim przypadkiem jak mój? Niestety, to kolejna wątpliwa przyjemność która spotyka mnie w tej ciąży... Będę wdzięczna za każdą pomoc

Jestem na urlopie wychowawczym. Złożyłam wniosek o wcześniejszy powrót do pracy. Wykonałam badania w medycynie pracy itd. W międzyczasie okazało się że jestem w drugiej ciąży. Miałam wrócić do pracy we wtorek ale w niedzielę dostałam krwawienia i wylądowała na ip że zwolnieniem od poniedziałku na 3 tyg, leżące, a wizyta co 1,5 tyg. W środę mąż zawiózł zwolnienie a w piątek dostałam telefon z pracy ze wnioskują do ZUS u o skontrolowanie mnie, ponieważ jestem oszustka i inne niezbyt przyjemne słowa padły w moim kierunku. Miała może któraś z Was do czynienia z takim przypadkiem jak mój? Niestety, to kolejna wątpliwa przyjemność która spotyka mnie w tej ciąży... Będę wdzięczna za każdą pomoc

Mogą prosic ZUS o kontrolę ale tym się w ogóle nie przejmuj bo masz podstawy ku temu żeby być na zwolnieniu. Poza tym nie mogą Cię tak po prostu oskarżać używając tak mocnych słów! Jeśli to odbije się na Twoim zdrowiu zawsze możesz ich pozwać luz zgłosić w odpowiednie miejsce! Aż mi się przyslowiowy nóż w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy!!! Oby ich sprawiedliwość dopadla! :wściekła/y::angry:

reklama

Pracodawca też może Cię sprawdzić, ale spokojnie jeśli miałaś krwawienie i masz to udokumentowane to zus nie zakwestionuje tego, nie przejmuj się. A na przyszłość powiedz pracodawcy żeby uważał co mówi, bo nagrywasz rozmowy :p

Do góry