reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Mojego męża zus w trakcie pobytu na l4 cztery miesiące 4 razy sprawdzał. Było to jego pierwsze długie l4 w trakcie 10 lat pracy, także wszystko możliwe, może zus się teraz za ciężarne wziął.

reklama
2.5 godziny w kolejce do lekrza to przegiecie...
Maluch ma sie dobrze, ma.prawie 3cm, serduszko bije jak dzwon.
Ja gorzej. Te problemy z ukladem moczowym to prawdopodobnie piaswk na nerce. Na razie dostalam antybiotyk i zobaczymy co dalej...

Ja gorzej. Te problemy z ukladem moczowym to prawdopodobnie piaswk na nerce. Na razie dostalam antybiotyk i zobaczymy co dalej...
Uuuu z tym piaskiem to podobno częsta przypadłość w ciąży [emoji53] Super, że z maluchem dobrze!! [emoji7]

w57vskjog7p17owg.png

Ojej to już duży jest :biggrin2: a który to tydzień?

Pracodawca też może Cię sprawdzić, ale spokojnie jeśli miałaś krwawienie i masz to udokumentowane to zus nie zakwestionuje tego, nie przejmuj się. A na przyszłość powiedz pracodawcy żeby uważał co mówi, bo nagrywasz rozmowy :p

Mogą prosic ZUS o kontrolę ale tym się w ogóle nie przejmuj bo masz podstawy ku temu żeby być na zwolnieniu. Poza tym nie mogą Cię tak po prostu oskarżać używając tak mocnych słów! Jeśli to odbije się na Twoim zdrowiu zawsze możesz ich pozwać luz zgłosić w odpowiednie miejsce! Aż mi się przyslowiowy nóż w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy!!! Oby ich sprawiedliwość dopadla! :wściekła/y::angry:

Właśnie to co powiedziała Pani z kadr nie powiem, wtrąciło mnie z równowagi. Cały weekend leżałam plackiem z 1,5 roczna Cora uziemiona że mną z brązowymi plamieniami i mega nerwami... Mąż też mi mówi że skoro jestem w ciąży to nic mi zrobić nie mogą ale to zawsze niepokój...
Niestety nie mam nic że szpitala, no oprócz zdjęcia, bo akurat była Pani ordynator czyli moja lekarka. Przepisala duphostan i luteine z nakazem leżenia i roxpisanymi wizytami na najbliższe tygodnie oraz bezwzględnym powrotem że spakowana torba szpitalna gdyby pojawiła się krew...
I tak siedzimy w domu i czekamy kiedy i czy przyjadą i jak to bedzie wygladac

reklama
Boze masakra jak ludzie traktuja pracownika.. Nie denerwuj sie, zdjecia wystarcza, wywiad bedziesz miala na pewno i powiesz jak bylo.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Do góry