reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Tynka -.cialko zolte nie ma prawa byc w jajniku. Jest zaraz obok zarodka w pęcherzyku ciazowym.

April - a wiesz jaka byla przyczyna plamienia? Jesli krwiak badz odklejanie kosmowki, to bym nie jechala, ale to ja... Najlepiej skonsultuj to z kims...

To nie jest tak, ze wszystko zalezy od zarodka (czyt. "jesli ciaza jest silna")... Przyczyny sa różne... Czesto po prostu to kwestia organizmu matki...

U mnie nadal brak sluzu.

To bylo tak: w 6 tyg poczulam sluz i byl taki lekko jak delikatny karmel, nic mnie nie bolalo i w tym samym dniu miałam akurat wizyte, przed badaniem jak zdejmowalam bielizne to tez byl ten sluz. Na usg okazalo sie ze to maly krwiak, wydaje mi sie ze powstalam na skutek moich wygibasow bo z mezem mielismy sesje slubna 4 dni wczesniej i tam dużo się działo: przewracanie, bieganie, skakanie, wyginanie, podnoszenie, 5 godzin bez przerwy na słońcu... Czułam się dobrze i teraz wydaje mi sie ze to było od tego. Ale od lekarza dostałam luteine i w tym samym dniu już nie plamilam, i w ogóle już nie plamilam i nic mnie też wcześniej nie bolalo ani później. Po tygodniu lezenia na usg bylo czysto. Od danego początku ciążę znoszę bardzo dobrze, odpukac. I tak wygląda ta cała historia z plamieniem...

reklama
Dziewczyny po pierwszych wizytach przed kolejną jakie musicie zrobić badania?
Mnie też czasami zakuje ale z lewej strony :)

Dziewczyny po pierwszych wizytach przed kolejną jakie musicie zrobić badania?
Mnie też czasami zakuje ale z lewej strony :)
Ja byłam na pierwszej wizycie w 6tc i jeszcze nie biło serduszko, więc lekarz nie zlecił mi jeszcze żadnych badań. Teraz będę szła we wtorek i zobaczymy :) Ale słyszałam, że jest tak, że badania robi się przed kolejną wizytą [emoji5]

Mi gin dała spis, a że robie prywatnie badania więc luknełam sobie na strone Labolatorium na cennik i kurka za badania wyszło mi prawie 150 zł!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przypominam sobie żeby w poprzedniej ciąży robiłam na raz badania za tą kwotę. Głownie chodzi o to że ta gin bierze 130 zł za wizyte a wizyta trwa max 5 min wszystko szybko szybko, nawet ważyć nie waży tylko pyta się o wage pacjentkę. Chce ją wymienić na innego lekarza na nfz bo już w poprzedniej ciąży mnie wkurzała.

U mnie morfologia, mocz, hiv, rozyczka, wzw c, wzw b, wrl, syfilis, tsh, grupa, krwi toksoplazmoza. Spodziewam sie ok. 300 zl :/

Co do kluc, ciagniec, pobolewan - beda cala ciaze sie zdarzac... Ja w poprzedniej czesto czulam sie jak przed okresem (ale nie bol, takie odczucie).

Mi gin dała spis, a że robie prywatnie badania więc luknełam sobie na strone Labolatorium na cennik i kurka za badania wyszło mi prawie 150 zł!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przypominam sobie żeby w poprzedniej ciąży robiłam na raz badania za tą kwotę. Głownie chodzi o to że ta gin bierze 130 zł za wizyte a wizyta trwa max 5 min wszystko szybko szybko, nawet ważyć nie waży tylko pyta się o wage pacjentkę. Chce ją wymienić na innego lekarza na nfz bo już w poprzedniej ciąży mnie wkurzała.
U mnie niektórzy robią tak, że można poprosić lekarza rodzinnego żeby przepisał skierowanie na badania w ramach nfz. W końcu za coś płacimy te składki [emoji52]

hej, chcialam się przywitać :) jestem nowa na forum, ogólnie udzielam się też na FM ale tam jest bardziej kameralnie a chciałam dołączyć gdzieś gdzie jest troszke żywiej :)
Jestem w 8t3d i wg OM termin mam na 13.04 ;)
Jestem już po pierwszej wizycie i po pierwszym USG( robione w 7tc) i miałam już przyjemność usłyszeć serduszko :)
Mam nadzieje, ze wszystko będzie przebiegać jak należy i z Wami tu zostaanę... choć widzę mam sporo do nadrobienia bo aż 220 strony zapisane :)
Pozdrawiam :)

reklama
hej, chcialam się przywitać :) jestem nowa na forum, ogólnie udzielam się też na FM ale tam jest bardziej kameralnie a chciałam dołączyć gdzieś gdzie jest troszke żywiej :)
Jestem w 8t3d i wg OM termin mam na 13.04 ;)
Jestem już po pierwszej wizycie i po pierwszym USG( robione w 7tc) i miałam już przyjemność usłyszeć serduszko :)
Mam nadzieje, ze wszystko będzie przebiegać jak należy i z Wami tu zostaanę... choć widzę mam sporo do nadrobienia bo aż 220 strony zapisane :)
Pozdrawiam :)
Witamy witamy! :) jak samopoczucie? [emoji4]

Do góry