reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Unikanie chemii i syfu, to nie jest sterylnosc ;) Sterylnosc to unikanie ogolnie rozumianych zarazkow.

Ja z kolei ostatnio myślałam, ze zaczne byc chyba sterylna, latać z oteniseptem na miasto, będziemy rzadziej chodzic do sklepow, na pewno przestaje jezdzic z nim autobusem miejskim... Do bawialni juz go nie bede puszczac... bo juz mam serdecznie dosc chorowania swojego syna.
Funkcjonujemy normalnie, dużo na dworze chodzimy (codziennie spacery min. 1,5 godz.. latem do 5 godz.), mamy koty, brudu sie nie boimy, spotykamy sie z innymy dziecmi na co dzien.
Nonstop jakies wirusowki! Serio rece opadają. A czeste chorowanie to tez nic dobrego (np czeste zapalenia oskrzeli moga prowadzić do astmy).

A co do spożywania produktów potencjalnie alergizujacych, to z synkiem nie unikalam. Sok pomarańczowy pilam pare litrow w tygodniu. Orzeszki ziemne tez czesto jadlam... i syn mial problemy alergiczne w pierwszym roku (teraz sporadycznie). Wiec teraz bede sie z tym ograniczac.

Ze wszystkim trzeba zachowac zdrowy rozsadek. Mozna przeginac w 2 strony...

reklama
Ja właśnie sama sobie robię i nie będę z tego rezygnować. Z "chemia" mam podobnie jak milkchocolate. Także trzymam się z daleka od kolejnej fali paranoi[emoji14]też uważam że dieta ma dużo większe znaczenie ale też bez przesadyzmu
A jakie masz hybrydy? Semilac? Bo ja sobie też robiłam, ale odstawiłam, a z chęcią bym do tego wróciła [emoji140]

A co myślicie o hybrydach w ciąży. Ja robię sama (i tylko sobie) więc o żadnych zakażeniach nie ma mowy. Jedynie kontakt z chemią :)

oj ciężko byłoby mi z nich zrezygnować :)
Znam dziewczyny które całą ciążę nosiły hybrydy i nic sie dzieciom nie stało. Juz bez przesady myślę. W kosmetykach nie ma takiej ilości składników chemicznych żeby to komukolwiek zaszkodzilo

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam semilac i neonail.
Dzieciaki idąc do przedszkola czy żłobka czy szkoły chorują na potęgę to normalne :D ich system immunologiczny się dopiero uczy także pierwsze kontakty z grupami zawsze się tak kończą ciężko tego uniknąć nie mówiac o tym że to nawet nie wskazane by zupełnie tego uniknąć :) i latanie z odkażaczami ma małe znaczenie tym bardziej ze są one na bakterie głównie a choroby te głównie to wirusy także nijak się to ma :p

Dziewczyny czy wy robilyscie jakies badania przed ciaza lub teraz. Gin u ktorej bylam przed ciaza powiedziala ze nie trzeba nic, tylko kwas foliowy brać. Nawet badania krwi mi nie zrobila. Nie wiem czy to normalne, ale zmieniłam lekarza

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

yyy nie dajmy się zwariować :) malowałam paznokcie i będę tak samo farbuje włosy , mieszkam w mieście gdzie jest mega smog, syfiaste powietrze i co mam zrobić ;)
Pauli ja robiłam za.pierwszym razem morfologie ,mocz ,tsh i glukozę, za 4 tyg mam zrobić różyczke ,toksoplazmoza i jeszcze parę badań

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja kolezanka tez cala ciaze robila zelowe paznokcie i urodzila dwie zdrowe blizniaczki ja tez caly czas robie. ;) mam pytanie do dziewczyn ktore juz przezyly 1 ciaze pochwalcie w ktorym tygodniu zaczelyscie czuc ruchy maluszka nie umiem sie ich juz doczekac :)

reklama
Moja kolezanka tez cala ciaze robila zelowe paznokcie i urodzila dwie zdrowe blizniaczki ja tez caly czas robie. ;) mam pytanie do dziewczyn ktore juz przezyly 1 ciaze pochwalcie w ktorym tygodniu zaczelyscie czuc ruchy maluszka nie umiem sie ich juz doczekac :)
Ja teraz czuje takie laskotanie w brzuchu i juz wiem co to jet bo w pierwszej ciąży to było wszystko nowe.
Czulam ruchy w okolicach 16-17 tyg bardzo delikatne ,mój synuś był leniuszkiem

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry