reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Aal - z tym, ze synek nie chodzi do zlobka wlasnie. Będziemy robić mu szczegolowe badania niedlugo. Za latwo lapie.

Pauli - ja dostalam rozpiske na hiv, zoltaczki, syfilis, toxo, rozyczke, tsh.

Ja ruchy czulam wcześnie, kolo 14 tc, a w 19 tc nagralam pykanie synka.

U chudych osob szybciej czuc, ale teraz to niemozliwe, gdy maluszki maja pare mm, a konczyny nie sa w pelni uksztaltowane i maja nawet mniej niz 1 milimetr... To gazy tak pykaja teraz (tez cos takiego czuje po prawej stronie szczególnie, a po usg widac, ze synek jest bardziej na lewo także ten... ;) ).

Hejka dziewczyny. Ja wlasnie wróciłam od gina. Co prawda duzo nie zobaczylam, tylko pecherzyk, ale to dopiero początek 6 tyg. Termin porodu 1 maja :) akurat zmienilam ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Lekarz bardzo mily, zbadal mnie od stop do glow, lacznie z usg piersi bo wyczul guzek - nic poważnego na szczęście. Zrobiono mi od razu na miejscu wszystkie badanie łącznie z trwia i moczem.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka dziewczyny. Ja wlasnie wróciłam od gina. Co prawda duzo nie zobaczylam, tylko pecherzyk, ale to dopiero początek 6 tyg. Termin porodu 1 maja :) akurat zmienilam ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Lekarz bardzo mily, zbadal mnie od stop do glow, lacznie z usg piersi bo wyczul guzek - nic poważnego na szczęście. Zrobiono mi od razu na miejscu wszystkie badanie łącznie z krwia i moczem.

Dziewczyny czy wy robilyscie jakies badania przed ciaza lub teraz. Gin u ktorej bylam przed ciaza powiedziala ze nie trzeba nic, tylko kwas foliowy brać. Nawet badania krwi mi nie zrobila. Nie wiem czy to normalne, ale zmieniłam lekarza

Ja dostalam skierowanie na badania, ktore mam zrobic przed nast wizyta;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Trzeba by było żyć pod kloszem żeby wszystkiego uniknąć;) Po tym jak urodził się syn też bardzo zwracalismy uwagę na chemię wszędzie. Żeby nie pił Kubusia, nie jadł słodyczy. Frytki tylko robione przeze mnie bez oleju. Odpuscilismy trochę, ale i tak na wszystko człowiek nie ma wpływu, niestety mój syn nie stał się wielbicielem babeczek warzywnych, a słuchanie Mozarta w ciąży wcale nie wpłynęło na jego spokój[emoji14]To ostatnie cała rodzina mi wspomina że śmiechem bo mały jest mega ruchliwy[emoji14]Więc dziewczyny w pierwszej ciąży proszę o nie wariowanie i wrzucenie trochę na luz :)
Co do wagi też startuje z nadwagą. Niestety odkąd wróciłam do pracy zaczęłam jeść byle co, byle kiedy i tak zaczęło rosnąć dość szybko... Niestety... Po ciąży, właściwie po połogu idę od razu do dietetyka i na wakacje mam nadzieję że pozbede się nadwagi :)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Też swojej puszczałam mozarta całą ciążę i wiesz podobnie jak u Ciebie żywe srebro nie do zatrzymania, spokój to tylko jak spi.. do tej pory wspominają mi to w rodzinie.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry