reklama
Cyntia85
Fanka BB :)
Ja ruchy czulam wcześnie, kolo 14 tc, a w 19 tc nagralam pykanie synka.
U chudych osob szybciej czuc, ale teraz to niemozliwe, gdy maluszki maja pare mm, a konczyny nie sa w pelni uksztaltowane i maja nawet mniej niz 1 milimetr... To gazy tak pykaja teraz (tez cos takiego czuje po prawej stronie szczególnie, a po usg widac, ze synek jest bardziej na lewo także ten... ).
U chudych osob szybciej czuc, ale teraz to niemozliwe, gdy maluszki maja pare mm, a konczyny nie sa w pelni uksztaltowane i maja nawet mniej niz 1 milimetr... To gazy tak pykaja teraz (tez cos takiego czuje po prawej stronie szczególnie, a po usg widac, ze synek jest bardziej na lewo także ten... ).
jooo_asia
Tak, na pewno będę robić [emoji4] wolę wiedzieć czy z dzidziusiem jest wszystko ok.Ruchy poczulam kolo 15 tyg. Dziewczyny przed 35 rokiem - robicie badania prenatalne?
Hejka dziewczyny. Ja wlasnie wróciłam od gina. Co prawda duzo nie zobaczylam, tylko pecherzyk, ale to dopiero początek 6 tyg. Termin porodu 1 maja akurat zmienilam ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Lekarz bardzo mily, zbadal mnie od stop do glow, lacznie z usg piersi bo wyczul guzek - nic poważnego na szczęście. Zrobiono mi od razu na miejscu wszystkie badanie łącznie z trwia i moczem.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Hejka dziewczyny. Ja wlasnie wróciłam od gina. Co prawda duzo nie zobaczylam, tylko pecherzyk, ale to dopiero początek 6 tyg. Termin porodu 1 maja akurat zmienilam ginekologa i jestem bardzo zadowolona. Lekarz bardzo mily, zbadal mnie od stop do glow, lacznie z usg piersi bo wyczul guzek - nic poważnego na szczęście. Zrobiono mi od razu na miejscu wszystkie badanie łącznie z krwia i moczem.
Milkchocolate
Ja dostalam skierowanie na badania, ktore mam zrobic przed nast wizytaDziewczyny czy wy robilyscie jakies badania przed ciaza lub teraz. Gin u ktorej bylam przed ciaza powiedziala ze nie trzeba nic, tylko kwas foliowy brać. Nawet badania krwi mi nie zrobila. Nie wiem czy to normalne, ale zmieniłam lekarza
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
ania.orz
Też swojej puszczałam mozarta całą ciążę i wiesz podobnie jak u Ciebie żywe srebro nie do zatrzymania, spokój to tylko jak spi.. do tej pory wspominają mi to w rodzinie.Trzeba by było żyć pod kloszem żeby wszystkiego uniknąć Po tym jak urodził się syn też bardzo zwracalismy uwagę na chemię wszędzie. Żeby nie pił Kubusia, nie jadł słodyczy. Frytki tylko robione przeze mnie bez oleju. Odpuscilismy trochę, ale i tak na wszystko człowiek nie ma wpływu, niestety mój syn nie stał się wielbicielem babeczek warzywnych, a słuchanie Mozarta w ciąży wcale nie wpłynęło na jego spokój[emoji14]To ostatnie cała rodzina mi wspomina że śmiechem bo mały jest mega ruchliwy[emoji14]Więc dziewczyny w pierwszej ciąży proszę o nie wariowanie i wrzucenie trochę na luz
Co do wagi też startuje z nadwagą. Niestety odkąd wróciłam do pracy zaczęłam jeść byle co, byle kiedy i tak zaczęło rosnąć dość szybko... Niestety... Po ciąży, właściwie po połogu idę od razu do dietetyka i na wakacje mam nadzieję że pozbede się nadwagi
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Agaaacia
Super a ktory to tydzien ?Ja teraz czuje takie laskotanie w brzuchu i juz wiem co to jet bo w pierwszej ciąży to było wszystko nowe.
Czulam ruchy w okolicach 16-17 tyg bardzo delikatne ,mój synuś był leniuszkiem
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom