reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej
Ja za to mam mdłości i czuje się tak jakbym ciągle na kacu była. Zaczyna się to co w pierwszej ciąży, kurde jego mać.Z synem to do 5-6 miesiąca wymiotowałam, a zdarzało się, że i w 9. I nie tylko z rana, a przez cały dzień, jak mi jakiś zapach nie podszedł, albo duszno było.
Dziś byłam z synem w tesco, po zakupy do szkoły i też mi się w głowie zakręciło, że musiałam sobie przysiąść na fotelach ogrodowych.

Ja mam obawy, ale w stylu czy dziecko zdrowe będzie, a nie czy mam puste jajo czy nie. Obawiam się testów i co po nich, jak to będzie jak się urodzi itp.

reklama
Comffe wspolczuje takich objawów :( ja miałam mdłości poprzednio do 5tego miesiąca i ledwo co jadlam, a Ty jeszcze wymiotujesz :/

Jestem dzisiaj padnieta. Wczoraj mieliśmy gości i siedziałam do 24 nocka różna bo i oczywiście chwilą bezsenności była. Przed chwilą się zdrzemnelam ale cora na mnie skoczyła i po spaniu [emoji6]
Laski mąż kupił wczoraj cały worek orzechow ziemnych slyszalyscie o tym że takowe jedzone w ciąży zwiększają później wystepowanie alergii u dziecka ?

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Milkchocolate to jestesmy we trzy na wizyte 31 :)

Co do stresu o choroby dziecka to ja wrecz zakladam ze odziedziczy po tatusiu jakies przeboje z glutenem zas jamam w sobie tez niekorzystne geny innej choroby genetycznej ale i tak nic na to nie poradze, stres materialu genetycznego dziecka nie naprawi. Moge miec jedynie optymistyczna nadzieje ze uda sie w tej loterii ze jednak pojda dobre geny albo chociaz nie najgorsze :p

o orzeszkach kompletnie nic nie wiem bo sama jestem na nie uczulona wiec i tak jesc nie moge. Slyszalam rozne teorie o tym co i jak jesc i koedy zeby zapobiegacalergiom pokarmowym dzieci ale powazniejsze rozwazania zawsze dotycza dzieciakow ktore sa na etapie rozszerzania diety po cycku/mleku modyfikowanym. Wiec chyba zywienie matki w ciazy to takie tylko wrozby czy zyczenia.

U nas syn odziedziczył wszystko po mężu od wyglądu do chorób (skaza białkowa+kilka innych db alergii pokarmowych, przepuklina brzuszna, szmery na sercu). Alergie to raczej geny, teściowa miała skaze, mąż teraz nasz syn - chociaż po ostatnim pobycie w szpitalu dowiedzieliśmy się że przeszła całkowicie, a miał dość silne objawy -dusil nam sie na roczek...

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieci z wielu rzeczy wyrastaja - astma dziecieca, skaza bialkowa, szmery na sercu to najczesciej sa tzw niewinne i one ustepuja sobie :) nie zawsze zeby ktos mnie zaraz za slowka nie chwytal :p ale najczesciej :)

Dzieci z wielu rzeczy wyrastaja - astma dziecieca, skaza bialkowa, szmery na sercu to najczesciej sa tzw niewinne i one ustepuja sobie :) nie zawsze zeby ktos mnie zaraz za slowka nie chwytal[emoji14]ale najczesciej :)
Dokładnie niestety nie zawsze w przypadku mojego męża trwało to do 12 roku życia, był kilka lat odczulany. Nasz mały miał ciężkie oznaki alergii i byliśmy całkowicie na diecie bm, dopiero trzy tygodnie temu posmakować co to czekolada :)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja cora że szmerów niestety nie wyrosła, po 3cim roku życia musimy poszukać jakiegoś lekarza dla Niej.
No nic zjem sobie orzeszki bo faktycznie jakbym miała patrzeć na wszystko co wypisują w necie co nie wolno to suchy chleb by mi został [emoji2]

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciazy ciagle wymiotowalam, teraz tylko mnie mdli i oby tak zostalo bo wymioty sa okropne.

Dzisiaj w ogole jestem jakas bez sil. Jakby powietrze ze mnie uszlo...

Co do alergii to ja jestem alergikiem od zawsze. Kilka lat odczulania, kilka lat spokoju i niedawno objawy troche powrocily. Jestem uczulona na wszystkie pylki, trawy, zboza, drzewa itd. Corcia moja odziedziczyla sklonnosci do alergi ale u niej poszlo bardziej w pokarmowa. Szczegolnie laktoza. I ma.azs.

Wizytę u gina mam dopiero 13 wrzesnia to bedzie juz 11 tydzien ☺

No dobra pisząc wyrastanie miałam na myśli ok 18 rok życia więc 3 czy 12 dalej to potwierdza :D
Kingusia twoja córcia niestety ma duży pakiet :/

reklama
Aal no niestety obciazenia sa duze ale nie jest tak zle. Ludzie maja gorsze problemy ☺
Do roku zmagalismy sie z corki refluksem i pozbywalismy sie naczyniaka. Teraz jest juz ok ☺

Do góry