reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hejka:-) witam w niedzielny poranek.
Milkchocolate nie martw się, nie jesteś jedyna. Ja z natury wrażliwa bardzo i przyjmuje się niesamowicie. Jak tylko mi jakieś złe myśli do głowy przychodzą, to staram się od razu myśleć o czymś innym.
Moja siostra zrobiła test jajniki jej się okres spóźnial 2 tygodnie. U lekarza była w 10 tygodniu ciąży i jak zobaczyła fasolkę na usg, to na drugi dzień zaczęły się wymioty po 10-15 razy dziennie. Do tego czasu żadnych objawów:-)

Beacia z tą betą też się nie martw. Masz rację z tym, że w konkretnym przedziale zaczyna ona wolniej rosnąć. Niektórzy lekarza preferują robienie bety tylko co 72 godziny i chcą, żeby się wtedy podwoiła. Będzie dobrze:-)

Kamila ja mam to samo. Za dużo czytałam w internecie. Teraz już tego nie robię. Tylko powodowało to u mnie większy stres. Współczuję, że mąż tyle pracuje. U mężczyzn to chyba często się zdarza, że mają taki syndrom strachu przed noworodkiem.

Co do mojego męża to narzekać nie mogę. Zakupy zrobi żebym ja nie dźwigała, pranie robi zawsze tylko on. Ja sprzątam, mąż myje podłogi. Tylko jeśli chodzi o gotowanie to jest już moja działka. Jak go zostawię bez jedzenia to je albo kanapki albo płatki na mleku ha ha ha ha. Ewentualnie jedzie coś kupić gotowego.

reklama
Przepis przetestowany:) Aal mleczna kanapka wyszła super. Trochę "odchudziłam" krem i wyszedł akurat ;)
Super fajnie :)
Dziewczyny Wy tez macie takiego stracha, ze cos bedzie nie tak? Ja caly dzien mysle o tym, jak bardzo bym chciala, zeby bylo ok... Objawow ciazowych nie mam, tylko cycki bola, brzuch juz coraz mniej...

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
ja juz pisałam, że właściwie sie nie stresuje, bo co ma być to będzie. Stresowanie sie w niczym nie pomoże a zaszodzić może jak najbardziej. jeżeli mam puste jajo (mam tego podejrzenie obecnie) no to stresem nie spowoduje ze jednaknsie zarodek w nim pojawi. A jeżeli obumarło - to go nie ożywie choćbym sie zapłakiwała cały dzień i noc z nerwów.
Objawów praktycznie brak.

Kamiloo34 -gratuluje mądrego podejścia! W internecie jest taki stek głupstw, że czytanie tego mija sie z celem. No właśnie tylko zestresować sie można :p

Aal a mogę wiedzieć z czego wynikają twoje podejrzenia co do pustego jaja? To, że ktoś nie ma objawów to naprawdę nic nie znaczy. Poznałam mnóstwo kobiet, których jedynym objawem ciąży, był brak miesiączki.

Tez staram odciągnąć zle mysli i zaraz sobie wmawiam, ze będzie dobrze!
Co do spania to ja nie mam problemow, bike rekordy.. Wczoraj spalam w sumie do 14, drzemka 18-20,na noc 22;30 -6 :D jedynie wstaje na siku kilka razy w ciagu nocy, a rano taka glodna ze od razu musialam zjesc sniadanie;)
Dzisiaj to juz cycuszki, nawet mnie bola mniej;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

A mnie boli brzuchol. Dawno tak nie bolal juz. Wczoraj polazilam caly dzien i bylam padnieta i dzisiaj mam chyba tego efekty

f2w33e3k0ggnpeml.png

Milkchocolate ja też bije rekordy spania. Normalnie nie wiem co się ze mną dzieje. Wczoraj nie miałam czasu na drzemkę w dzień i o godz 19.45 poległam. Normalnie mnie odcięło nawet nie wiedziałam kiedy. O 21 zadzwoniła koleżanka i gadałyśmy do 21.50 i znowu spanie do 6.30.
Ja przez te moje cycki mogę spać tylko na bokach...mega mnie bolą cały czas.

MamaNS też się wczoraj nachodzilam i mnie wieczorem brzuch pobolewał, ale nie jakoś bardzo.

Jutro mam zrobić betę na życzenie mojego ginekologa. Ale jestem ciekawa jaka będzie:-)

Ja przez moje cycki to nawet na boku spać nie mogę. Najlepiej na plecach, ale tak nie usnę. Jakiegoś push-up chyba będę do spania zakładać.
Dobrze, że przynajmniej mdłości w nocy odpuściły. I niech tak zostanie :)
Udanego dnia :), Dziś znowu zapowiada się na straszny upał, że strach z domu wyjść.

Też wam życzę udanego dnia:-) ja dziś znowu na kursie.
Santinia duże masz piersi? Ja zawsze miałam duże a teraz to jakiś kosmos. Mąż się cieszy ale ma zakaz dotykania bo tak bolą. Najgorszy moment to zdejmowanie biustonosza do kąpieli...

reklama
Tynka ja mam raczej małe, ale do tej pory były tylko pełniejsze a teraz zaczęły się powiększać. Mój mąż też jest niepocieszony.

Do góry