reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Ja o czwórce nie marzyłam,zawsze było pragnienie o trójce.O trzecia nasza perełkę musieliśmy się ciut postarać tym bardziej jest dla nas niespodzianką obecny mój stan.Na chwilę obecną zastanawiam się jak zareagują moje starsze dzieci,że trafiła nam się wpadka w tym wieku.Nie mogę być dla nich dobrym przykładem:rofl::rofl2::-D.Ale cóż,życie....Dziękuję za miłe przyjęcie.

reklama
Dzieki Dziewczyny za info :) Jakas taka jestem tym wsztkim oszolomiona ze sama nie wiem co robic a niby powinnam byc dowiadczona po pierwszym dziecku :)

dziewczyny czy sa tu mamusie w wieku 34-35 lat? Mam pytanie odnosnie badan prenatalnych.
Co prawda mam mniej lat, ale w poprzedniej ciąży miałam prenatalne na nfz bo było podejrzenie wady serca.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć wszystkim,chciałabym i ja dołączyć do grona mam spodziewających się pociechy w kwietniu 2017 r.Czytając posty mogę określić siebie jako emerytkę;).Mam 40 lat ,dzieci w wieku 20,17 i 2 latka i 4 miesiące. W sierpniu nieoczekiwanie okazało się że zostanę mamą po raz czwarty.Jest to dla mnie i męża tak duże zaskoczenie, że nadal nie możemy się otrząsnąć z szoku:szok:. Ciężko nam przyswoić tą informację. Na wizytę umówiłam się dopiero na 12 września ,gdyż w tej chwili przebywam w Belgii "na wakacjach" u męża ,który tutaj pracuje.Z objawów zaobserwowałam lekko bolące piersi i mdłości ,które mnie męczą przez cały dzień, a zwłaszcza popołudniami.Będzie mi miło jeśli przyjmiecie mnie do swego grona.
Fajnie:) dwójka dorosłych dzieci i dwójka maluchów.
Ale rozumiem że może to być szokiem:)
Moja mama gdy urodziła mojego brata miała 43lata. ja wtedy miałam 13 a siostra 18:)

Igusiad jaki bierzesz lek na prolaktyne? Ja mam bromergon 0.5 tabl codziennie i normalnie go biorę narazie. Lekarz powiedział, że będziemy go stopniowo odstawiać. Z innym jak rozmawiałam to też powiedział że stopniowo bo większą krzywdę zrobię dziecku jak mi wyskoczy prolaktyna.

Igusiad jaki bierzesz lek na prolaktyne? Ja mam bromergon 0.5 tabl codziennie i normalnie go biorę narazie. Lekarz powiedział, że będziemy go stopniowo odstawiać. Z innym jak rozmawiałam to też powiedział że stopniowo bo większą krzywdę zrobię dziecku jak mi wyskoczy prolaktyna.
Ja bralam bromergon raz dziennie 1 tabletke na noc zawsze a mi dr kazala natychmiast odstawić...ale sama powiedziała ze niektórzy lekarze po prostu zmiejszaja dawkę.

Ostatnio moja mama robila gofry z malinami i bita śmietana a ja tylko obeszlam sie smakiem..bo właśnie nie wiedziałam jak to z nimi jest.ale dzięki za odpowiedz!

reklama
Ja od dwóch słyszałam że właśnie zmniejszać stopniowo. Kurcze teraz się martwię że może dziecku szkodze tym bromergonem...ale w sumie to taka malutka dawka jaka biorę...

Do góry