reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

aal jak czytałam Twoje wpisy to bardzo możliwe :-) a można wiedzieć na jakim stanowisku pracujesz? Ja też w branży medycznej:-)

reklama
To może się przedstawię i jeżeli mogę to dołączę do Was. Mam na imię Kamila i mam 34l. Mam już córeczkę prawie 5 letnią. O nią staraliśmy się 3 lata a teraz o następne 2. Dwie kreski były dla nas niespodzianka, gdyż w tamtym miesiącu miałam być operowana bo miałam coś na jajniku. Lekarze zdecydowali dać mi miesiąc jak się nie wchlonie to laparoskopie. Czekałam na okres by iść na kontrolę ale się nie doczekalam hehehe. W niedzielę bolał mnie brzuch i się zmartwilam. Potem w poniedziałek i wtorek objawy oslably więc we wtorek byłam na IP. Był pęcherzyk 8mm i beta 2445 i miałam powtórzyć. Czekam teraz na usg ale to 6.09 bo wybieram się na urlop. Mam nadzieję że nie zaszkodzi dzieciatku wyjazdem. Należę do tych co się bardzo przejmują. :-) ale Was zanudzilam. Przepraszam

Sylwia - co za durna rada... Ginekolog Ci powiedziala, ze mozna jesc z krzaczka w ciazy? :( Matko. A co np z toksoplazmoza?
Duzo kobiet jej nie przechodzilo, a najprostsza droga jest jedzenie niemytych owocow i warzyw (oraz surowego mięsa) (z kotami to mit...).
Ja nie przechodzilam i miałam za radą gina kłaść szczególny nacisk na higienę jedzenia.

Ada, Kasia - trzymam kciuki!

Naprawdę z kotami to mit?!! Jeśli tak to dobrze bo mam kota ale jest z moimi rodzicami na innym pietrze, ja go do siebie nie wpuszczam i serce mi peka jak miauczy :( czasami go poglaskam ale zaraz myje rece.

Wpierniczalam dzisiaj malinki i byly mega[emoji16] nigdy nie slyszalam nawet ze nie wolno[emoji3]

f2w33e3k36ya0e5o.png

Naprawdę z kotami to mit?!! Jeśli tak to dobrze bo mam kota ale jest z moimi rodzicami na innym pietrze, ja go do siebie nie wpuszczam i serce mi peka jak miauczy :( czasami go poglaskam ale zaraz myje rece.
Koty tym zarazaja chyba jako jedyne. Np pies moze miec ale nie zarazi cie,od czlowieka tez sie nie zarazisz. Wyszlo ze moj maz to ma dlatego cos tam czytalam o tym ostatnio.
Dlatego jak jest kot to nie powinien cie podrapac,musisz myc rece dobrze po kuwecie bo ma to w odchodach,a ze koty w domu chodza po wszystkim a wczesniej byly w kuwecie...

f2w33e3k36ya0e5o.png

reklama
A takiego kota tez na pewno moga przebadac z kału np to jak jest tylko domowy i surowego miecha nie dostaje to mozesz go zbadac i masz pewnosc czy jest chory

f2w33e3k36ya0e5o.png

Do góry