Lily_of_the_valley
Fanka BB :)
To w idealnym czasem zaczęłam myśleć o tym histero, jak przedwczoraj minęło 6 miesięcy od mojego wyniku na mycoplasme itd.. z pochwy zrobiłam tydzień temu, więc też by było do powtórki.Oczywiście że prywatnie badania
Sposób znieczulenia zależy od szpitala/kliniki. U mnie do histero diagnostycznej nie usypiają tylko dostaje się dożylnie ketonal, zastrzyk w szyjkę i doraźnie gaz taki „porodowy” do ust który sobie sama dozowałam. W moim przypadku takie znieczulenie wystarczyło i nic mnie nie bolało, chociaż naczytałam się przed że będzie dramat. Na szczęście nie było źle i drożność jajowodów wspominam gorzej niż tą histero byłam w szpitalu na 7:30, po wszystkim było o 9:30 i zostałam wypisana koło 11. Niektóre szpitale robią histero diagnostyczną pod krótką narkozą - usypiają Cię na 20 minutek. Ale wtedy z tego co kojarzę to z reguły musisz przyjść dzień wcześniej do szpitala. W prywatnych klinikach robią wszystko w ten sam dzień.
Ale dziękuję Ci bardzo wiem przynajmniej o czym myślę, bo już mi się mieszają te badania