reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Dobrze kojarzę, z w Twoim przypadku do histeroskopii wymagają rezonansu? 🤔
Dlatego, że ma być korekta przegrody?

A do histero diagnostycznej jakich wymagają badań? Zaczynam się nad tym zastanawiać.
Ja jeszcze przed histero, ale np. w invimed Wroclaw potrzebują takich jak w załączniku.
Dziwne że nie ma Urea, Myko i Chlamydii, ale niedawno miałam robione.

Załączniki

• Screenshot_20240419_122027_Chrome.jpg
    Screenshot_20240419_122027_Chrome.jpg
    66,3 KB · Wyświetleń: 56
  • Screenshot_20240419_122055_Chrome.jpg
    Screenshot_20240419_122055_Chrome.jpg
    34,5 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Poniżej 1, więc to się nie rozbuja już raczej, skoro jest 10 dpo. W poniedziałek się umówię na wizytę, bo może coś trzeba dobadać.
sorki że tak dopytuje ale w zależności czy masz wynik <1 czy np 1,34 to można wyciągnąć inne wnioski :)
Progesteron wysokości 1 wskazuje że niestety okres już bardzo blisko (jeśli rzeczywiście jesteś po owulacji). Jakiej długości masz fazę lutealna?

sorki że tak dopytuje ale w zależności czy masz wynik <1 czy np 1,34 to można wyciągnąć inne wnioski :)
Progesteron wysokości 1 wskazuje że niestety okres już bardzo blisko… Jakiej długości masz fazę lutealna?
Na wyniku jest <1.
Lutealną mam równiutkie 14 dni zawsze, folikularna bardziej 18-20. Mowa o spontanicznych cyklach bez ekscesów typu cykl 60 dni ;)

To zależy od lekarza który będzie was kwalifikował. Sama informacja że staracie się ponad rok może nie być wystarczająca, musicie mieć udokumentowane wskazania do ivf (np przebyte inseminacje, diagnostyka wykluczająca ciążę bez wspomagania, stymulacje, drożność, wyniki nasienia itp).
A wyniki amh z 2 lat?

Hej dziewczyny ☀️ jestem zapisana na testowanie, nadrabiam Was co jakiś czas, ale się za bardzo nie udzielam, nie mam weny za bardzo na tematy staraniowe. Seksy były aż dwa razy w tym miesiącu, nie wiem kiedy była owulacja bo zrobiłam aż dwa owulaki. Dzisiaj mnie coś jajnik kłuje (albo może to dwójka, kto wie) i zajrzałam do moich zapasów, znalazłam ostatniego pinka to go od razu zrobiłam w ciemno. Wiadomo z jakim wynikiem 😆 w mój dzień testowania coś tam pewnie nasikam, no ale szanse znikome. Dzisiaj kontrolna wizyta u psychiatry, nie wiem co dalej robić 🤷🏼‍♀️ tak czy siak, jestem z Wami na bieżąco myślami, trzymam kciuki za jak najwięcej ciąż 🧡

Na wyniku jest <1.
Lutealną mam równiutkie 14 dni zawsze, folikularna bardziej 18-20. Mowa o spontanicznych cyklach bez ekscesów typu cykl 60 dni ;)
No to na ten moment brak ciąży :( nie masz przypadkiem PCOS? A jeszcze bylas może po owu sprawdzić czy pęcherzyk na pewno pękł? Kojarzysz jakiej zazwyczaj wielkości pękały Ci pęcherzyki? Teraz widziałam że w tym cyklu miałaś już ten pęcherzyk dość spory bo 28 mm chyba?

reklama
A wyniki amh z 2 lat?
Nikt Ci na 100 % nie powie czy to wystarczy. Zalezy od lekarza kwalifikującego… ale oczywiście trzymam kciuki oczywiście żeby się udało! Zastanawialiście się już do jakiej kliniki będziecie startować? Macie wybranego lekarza prowadzącego? Może warto się wybrać do nich przed czerwcem? :)

Do góry