reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Ja mam macice dwurożną i jeśli chodzi o implantację do tej pory nie było problemów. Raczej immunologia 😬 ale na pewno macica dwurożna z dużą przegrodą to już problem spory.
U mnie lekarze twierdzą, że moja macica nie wpływa na poronienia, ale podejmę próbę histerio z korektą.
Dobrze kojarzę, z w Twoim przypadku do histeroskopii wymagają rezonansu? 🤔
Dlatego, że ma być korekta przegrody?

A do histero diagnostycznej jakich wymagają badań? Zaczynam się nad tym zastanawiać.

Super wszystko rozpisane, robię screena! Dopytam tylko, czy na histeroskopii lekarz powinien móc zdiagnozować endometrioze?
Na histeroskopi lekarz widzi wnętrze dróg rodnych (szyjka, ujście, macica) i w ten sposób może zobaczyć adenomioze, która bardzo często występuje w parze z endometriozą. Endometrioza najczęściej dotyka narządów w jamie brzusznej której na histeroskopii lekarz nie widzi. Ale widząc adenomioze może domniemywać że pacjentka może mieć tez endometriozę i skierować na rezonans lub usg specjalistyczne :)

Dobrze kojarzę, z w Twoim przypadku do histeroskopii wymagają rezonansu? 🤔
Dlatego, że ma być korekta przegrody?

A do histero diagnostycznej jakich wymagają badań? Zaczynam się nad tym zastanawiać.
Lista badań się różni w zależności gdzie robisz. Ja robiłam histero diagnostyczną pod kątem nieplodnosci w szpitalu na NFZ i miałam takie wymagane badania jak na załączniku.

Załączniki

• IMG_6855.jpeg
    IMG_6855.jpeg
    89,9 KB · Wyświetleń: 44
Ale wysyp kresek 😍 cudownie 🥰

Ja zamówiłam testy z DOZ i nowy termometr z zamiarem mierzenia, ale trapi mnie kwestią mierzenia o jednej godzinie. Już od dawna mam slaby sen, śpię w dodatku z córką często budzę się po 3 albo mąż chrapaniem :/ później takie czuwanie do 6, a wymaga się aby pomiar był po 4 godzinach snu.... Jak tu podejść do tematu ?

Lista badań się różni w zależności gdzie robisz. Ja robiłam histero diagnostyczną pod kątem nieplodnosci w szpitalu na NFZ i miałam takie wymagane badania jak na załączniku.
Dziękuję! Oczywiście badania przed wykonywane prywatnie? 😛

I histeroskopia jest badaniem w tej krótkiej narkozie, dobrze kojarzę? I trzeba się kłaść do szpitala?

Dziękuję! Oczywiście badania przed wykonywane prywatnie? 😛

I histeroskopia jest badaniem w tej krótkiej narkozie, dobrze kojarzę? I trzeba się kłaść do szpitala?
Oczywiście że prywatnie badania 🤡

Sposób znieczulenia zależy od szpitala/kliniki. U mnie do histero diagnostycznej nie usypiają tylko dostaje się dożylnie ketonal, zastrzyk w szyjkę i doraźnie gaz taki „porodowy” do ust który sobie sama dozowałam. W moim przypadku takie znieczulenie wystarczyło i nic mnie nie bolało, chociaż naczytałam się przed że będzie dramat. Na szczęście nie było źle i drożność jajowodów wspominam gorzej niż tą histero :) byłam w szpitalu na 7:30, po wszystkim było o 9:30 i zostałam wypisana koło 11. Niektóre szpitale robią histero diagnostyczną pod krótką narkozą - usypiają Cię na 20 minutek. Ale wtedy z tego co kojarzę to z reguły musisz przyjść dzień wcześniej do szpitala. W prywatnych klinikach robią wszystko w ten sam dzień.

reklama
Do góry