reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Oczywiście że prywatnie badania 🤡

Sposób znieczulenia zależy od szpitala/kliniki. U mnie do histero diagnostycznej nie usypiają tylko dostaje się dożylnie ketonal, zastrzyk w szyjkę i doraźnie gaz taki „porodowy” do ust który sobie sama dozowałam. W moim przypadku takie znieczulenie wystarczyło i nic mnie nie bolało, chociaż naczytałam się przed że będzie dramat. Na szczęście nie było źle i drożność jajowodów wspominam gorzej niż tą histero :) byłam w szpitalu na 7:30, po wszystkim było o 9:30 i zostałam wypisana koło 11. Niektóre szpitale robią histero diagnostyczną pod krótką narkozą - usypiają Cię na 20 minutek. Ale wtedy z tego co kojarzę to z reguły musisz przyjść dzień wcześniej do szpitala. W prywatnych klinikach robią wszystko w ten sam dzień.
To w idealnym czasem zaczęłam myśleć o tym histero, jak przedwczoraj minęło 6 miesięcy od mojego wyniku na mycoplasme itd.. 🤡 z pochwy zrobiłam tydzień temu, więc też by było do powtórki.

Ale dziękuję Ci bardzo 🌹 wiem przynajmniej o czym myślę, bo już mi się mieszają te badania

reklama
To w idealnym czasem zaczęłam myśleć o tym histero, jak przedwczoraj minęło 6 miesięcy od mojego wyniku na mycoplasme itd.. 🤡 z pochwy zrobiłam tydzień temu, więc też by było do powtórki.

Ale dziękuję Ci bardzo 🌹 wiem przynajmniej o czym myślę, bo już mi się mieszają te badania
Skierowanie na histero możesz wziąć od swojego ginekologa, warto żeby wpisał koniecznie w notatce żeby pobrali przy okazji wycinki do cd138. A jak się uda to i cd56. Jeśli chcesz robić na NFZ to zorientuj się w szpitalach koło siebie jak terminy - mi się udało bardzo szybko akurat ale z reguły czas oczekiwania na termin to około 4 msc…. Więc im szybciej ogarniesz tym lepiej :)

Ale wysyp kresek 😍 cudownie 🥰

Ja zamówiłam testy z DOZ i nowy termometr z zamiarem mierzenia, ale trapi mnie kwestią mierzenia o jednej godzinie. Już od dawna mam slaby sen, śpię w dodatku z córką często budzę się po 3 albo mąż chrapaniem :/ później takie czuwanie do 6, a wymaga się aby pomiar był po 4 godzinach snu.... Jak tu podejść do tematu ?
Tylko nie chrapanie 😂😂😂 nie ma nic gorszego

@Mademoiselle_Nika Daj znać po kontroli! Jestem z Wami myślami ❤️
Dzięki dziewczyny ❤️ nie nastawiam się, że to się wydarzyło, bo wczoraj byłam w medicover i akcja serca była dalej. Lekarka wpisała w opisie wizyty bezwodzie. O czym na wizycie mnie nie poinformowano, przeczytałam opis w domu. Teraz jest pytanie czy już serio jest bezwodzie czy lekarka miała słaby sprzęt i nie widziała…

Dobrze kojarzę, z w Twoim przypadku do histeroskopii wymagają rezonansu? 🤔
Dlatego, że ma być korekta przegrody?

A do histero diagnostycznej jakich wymagają badań? Zaczynam się nad tym zastanawiać.
Mogą chcieć badanie na krzepliwość krwi, ogólne morfo i oznaczenie grupy, to musiałam przed laparoskopią zrobić na chyba mniej niż 4 dni przed zabiegiem.

Dzięki dziewczyny ❤️ nie nastawiam się, że to się wydarzyło, bo wczoraj byłam w medicover i akcja serca była dalej. Lekarka wpisała w opisie wizyty bezwodzie. O czym na wizycie mnie nie poinformowano, przeczytałam opis w domu. Teraz jest pytanie czy już serio jest bezwodzie czy lekarka miała słaby sprzęt i nie widziała…
Ahh, chciałam coś napisać, ale już nawet nie wiem co mądrego mogłabym tutaj powiedzieć 😥

Cały czas trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było po wszystkim 🤞🤞

reklama
Oni w gabinetach maja słaby sprzęt. Lepszej „jakości” robią np usg prenatalne (w innych gab). W Medi Gd jak raz poprosiłam gin o wydruk dla męża (czas covida i te szaleństwa) to po wydrukowaniu wyrzuciła do kosza, że wstyd jej to dawać (czyt. Taka jakość )

Do góry