reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Oczywiście że prywatnie badania 🤡

Sposób znieczulenia zależy od szpitala/kliniki. U mnie do histero diagnostycznej nie usypiają tylko dostaje się dożylnie ketonal, zastrzyk w szyjkę i doraźnie gaz taki „porodowy” do ust który sobie sama dozowałam. W moim przypadku takie znieczulenie wystarczyło i nic mnie nie bolało, chociaż naczytałam się przed że będzie dramat. Na szczęście nie było źle i drożność jajowodów wspominam gorzej niż tą histero :) byłam w szpitalu na 7:30, po wszystkim było o 9:30 i zostałam wypisana koło 11. Niektóre szpitale robią histero diagnostyczną pod krótką narkozą - usypiają Cię na 20 minutek. Ale wtedy z tego co kojarzę to z reguły musisz przyjść dzień wcześniej do szpitala. W prywatnych klinikach robią wszystko w ten sam dzień.
To w idealnym czasem zaczęłam myśleć o tym histero, jak przedwczoraj minęło 6 miesięcy od mojego wyniku na mycoplasme itd.. 🤡 z pochwy zrobiłam tydzień temu, więc też by było do powtórki.

Ale dziękuję Ci bardzo 🌹 wiem przynajmniej o czym myślę, bo już mi się mieszają te badania

reklama
To w idealnym czasem zaczęłam myśleć o tym histero, jak przedwczoraj minęło 6 miesięcy od mojego wyniku na mycoplasme itd.. 🤡 z pochwy zrobiłam tydzień temu, więc też by było do powtórki.

Ale dziękuję Ci bardzo 🌹 wiem przynajmniej o czym myślę, bo już mi się mieszają te badania
Skierowanie na histero możesz wziąć od swojego ginekologa, warto żeby wpisał koniecznie w notatce żeby pobrali przy okazji wycinki do cd138. A jak się uda to i cd56. Jeśli chcesz robić na NFZ to zorientuj się w szpitalach koło siebie jak terminy - mi się udało bardzo szybko akurat ale z reguły czas oczekiwania na termin to około 4 msc…. Więc im szybciej ogarniesz tym lepiej :)

Ale wysyp kresek 😍 cudownie 🥰

Ja zamówiłam testy z DOZ i nowy termometr z zamiarem mierzenia, ale trapi mnie kwestią mierzenia o jednej godzinie. Już od dawna mam slaby sen, śpię w dodatku z córką często budzę się po 3 albo mąż chrapaniem :/ później takie czuwanie do 6, a wymaga się aby pomiar był po 4 godzinach snu.... Jak tu podejść do tematu ?
Tylko nie chrapanie 😂😂😂 nie ma nic gorszego

@Mademoiselle_Nika Daj znać po kontroli! Jestem z Wami myślami ❤️
Dzięki dziewczyny ❤️ nie nastawiam się, że to się wydarzyło, bo wczoraj byłam w medicover i akcja serca była dalej. Lekarka wpisała w opisie wizyty bezwodzie. O czym na wizycie mnie nie poinformowano, przeczytałam opis w domu. Teraz jest pytanie czy już serio jest bezwodzie czy lekarka miała słaby sprzęt i nie widziała…

Dobrze kojarzę, z w Twoim przypadku do histeroskopii wymagają rezonansu? 🤔
Dlatego, że ma być korekta przegrody?

A do histero diagnostycznej jakich wymagają badań? Zaczynam się nad tym zastanawiać.
Mogą chcieć badanie na krzepliwość krwi, ogólne morfo i oznaczenie grupy, to musiałam przed laparoskopią zrobić na chyba mniej niż 4 dni przed zabiegiem.

Dzięki dziewczyny ❤️ nie nastawiam się, że to się wydarzyło, bo wczoraj byłam w medicover i akcja serca była dalej. Lekarka wpisała w opisie wizyty bezwodzie. O czym na wizycie mnie nie poinformowano, przeczytałam opis w domu. Teraz jest pytanie czy już serio jest bezwodzie czy lekarka miała słaby sprzęt i nie widziała…
Ahh, chciałam coś napisać, ale już nawet nie wiem co mądrego mogłabym tutaj powiedzieć 😥

Cały czas trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było po wszystkim 🤞🤞

reklama
Oni w gabinetach maja słaby sprzęt. Lepszej „jakości” robią np usg prenatalne (w innych gab). W Medi Gd jak raz poprosiłam gin o wydruk dla męża (czas covida i te szaleństwa) to po wydrukowaniu wyrzuciła do kosza, że wstyd jej to dawać (czyt. Taka jakość )

Do góry