reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Chyba równy,bo nie ma znaku ,<' tylko sam ten wynik
Nie miałaś ovi? W teorii wynik mniejszy niż 5 uznawany jest za brak ciąży. Ale! W zależności jak czuły jest sprzęt w labo to w przypadku braku ciąży często wyniki są <1, <2,3, <5. Wynik dokładnie 0,4 (bez znaku mniejszości lub większości) może wskazywać na bardzo wczesną ciążę :) ale może też równie dobrze znaczyć brak ciąży. Tylko ponowna beta w tym samym labo dokładnie za 48h więcej powie :)

Nie miałaś ovi? W teorii wynik mniejszy niż 5 uznawany jest za brak ciąży. Ale! W zależności jak czuły jest sprzęt w labo to w przypadku braku ciąży często wyniki są <1, <2,3, <5. Wynik dokładnie 0,4 (bez znaku mniejszości lub większości) może wskazywać na bardzo wczesną ciążę :) ale może też równie dobrze znaczyć brak ciąży. Tylko ponowna beta w tym samym labo dokładnie za 48h więcej powie :)
Ovi to jest ten zastrzyk ? Nie,nie ja nic nie przyjmuje,no nic chciałam sobie rozjaśnić,a moja ciekawość tylko bardziej namieszała,mam nauczkę na przyszłość.
W pierwszej ciąży,która skończyła się poronieniem w 11 tygodniu pierwsze pozytywne testy wyszły mi około 13 dni po owulacji i beta wtedy była 42,dlatego już chyba wątpię,że coś może być w tym cyklu.

Ovi to jest ten zastrzyk ? Nie,nie ja nic nie przyjmuje,no nic chciałam sobie rozjaśnić,a moja ciekawość tylko bardziej namieszała,mam nauczkę na przyszłość.
W pierwszej ciąży,która skończyła się poronieniem w 11 tygodniu pierwsze pozytywne testy wyszły mi około 13 dni po owulacji i beta wtedy była 42,dlatego już chyba wątpię,że coś może być w tym cyklu.
Zrób ponownie betę za dwa dni i się wyjaśni :) Dodatkowo jeśli nie miałaś monitoringu to równie dobrze możesz być 6dpo, 8 dpo albo 12 dpo. A pamiętaj że beta startuje od zera :)

U mnie często pęcherzyki w 13-14-15dc bywają po 8mm i były to zawsze cykle z owulacją, więc głowa do góry. :)
❤️ dziękuje za odpowiedź!
to forum to skarb 🥺 i Wy wszystkie jesteście skarby !
Naprawdę teraz nie rozumiem czemu lekarz mi dziś oznajmił ze tu się nic nie dzieje null fabryka stoi 🙈🙉 zapisałam się na czwartek na usg owulacyjne zobaczę co tam się wypracuje :) to będzie 15 dc
(Btw spoko opcja w luxmed znalazłam i tylko 100 zł a nie jak do tej pory płaciłam po 200…)

Ostatnia edycja:
reklama
Zrób ponownie betę za dwa dni i się wyjaśni :) Dodatkowo jeśli nie miałaś monitoringu to równie dobrze możesz być 6dpo, 8 dpo albo 12 dpo. A pamiętaj że beta startuje od zera :)
Dziękuję! :*
Ogólnie to 26.03 byłam na kontrolnej widzicie u gin i przy okazji powiedziała,że z prawego jajnika będzie na dniach owulacja i że jest jajeczko,28.03 koło 10 rano robiłam testy owulacyjne i był pik, którego dzień wcześniej nie było,a około 15 zaczął mnie mocno boleć jajnik zawsze tak mam w okresie około owulacyjnym i wiem,że ten ból nie musiał oznaczać,że owulacja była tego dnia,ale tak zazwyczaj przyjmowałem,bo nie korzystałam z monitoringu z racji tego,że w poprzednią ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu,ostatni stosunek był właśnie tego 28 rano,a później niż nic,bo nie było męża,dlatego podejrzewam,że jak od tego stosunku minęły już 12 dni to może nic z tego nie być,ale to tylko moje gdybanie,nie znam się za bardzo,dopiero zgłębiam te tematy,dlatego wolałam tu zapytać,wynik dla pewności i tak sprawdzę po tych 48 h, dziękuję za pomoc jeszcze raz ☺️☺️

Do góry