reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Cześć, wracam od lekarza załamana. 12 dzien cyklu, brałam miovelle nac. Nie ma nic, nic się nie dzieje ani zapowiada owulacji. Serce mam chyba złamane…nie wiem co jest tego przyczyną. Miałam takie nadzieje.
Edometrium 4,2 mm.
Mam wybór wziąć luteinę aby wywołać okres i w następnym cyklu clo. Martwi mnie jednak to endometrium. Wiecie czy luteina może sprawić ze nie będzie dobrze narastać? Poprzednie cykle endo było bardzo ładne.
Kusi mnie żeby nie brać tej luteiny i żeby dac się troszkę odbudować w tym cyklu endometrium, żeby był dluzszy, ale martwię się ze będzie jakiś mega długi… proszę podzielcie się doświadczeniami, co robić?

reklama
Cześć, wracam od lekarza załamana. 12 dzien cyklu, brałam miovelle nac. Nie ma nic, nic się nie dzieje ani zapowiada owulacji. Serce mam chyba złamane…nie wiem co jest tego przyczyną. Miałam takie nadzieje.
Edometrium 4,2 mm.
Mam wybór wziąć luteinę aby wywołać okres i w następnym cyklu clo. Martwi mnie jednak to endometrium. Wiecie czy luteina może sprawić ze nie będzie dobrze narastać? Poprzednie cykle endo było bardzo ładne.
Kusi mnie żeby nie brać tej luteiny i żeby dac się troszkę odbudować w tym cyklu endometrium, żeby był dluzszy, ale martwię się ze będzie jakiś mega długi… proszę podzielcie się doświadczeniami, co robić?
Ahh... trafiłaś po prostu na cykl bezowulacyjny, u mnie to samo, mimo miovelli
:(
Co do drugiej części niestety nie potrafię doradzić, chyba najlepiej zapytać lekarza.

Edometrium 4,2 mm.
Jesli ci bardzo zalezy zeby jak najszybciej zacząć nowy cykl to wez luteine . A endometrium mozesz polepszać od nastepnego cyklu naturalnymi sposobami.
A niebylo zadnego pęcherzyka?
Pamietaj ze endometrium buduje sie od nowa co cykl

Jesli ci bardzo zalezy zeby jak najszybciej zacząć nowy cykl to wez luteine . A endometrium mozesz polepszać od nastepnego cyklu naturalnymi sposobami.
A niebylo zadnego pęcherzyka?
Pamietaj ze endometrium buduje sie od nowa co cykl
Pecherzyki dwa jeden 7,7 mm drugi 8 mm.
Ja mam wrażenie ze jak przed plastrami cykle byly 29-35 dni no to miewałam owulacje i w 20 dniu cyklu, to na taki mój „chłopski rozum” Zastanawiam się czy mogę po prostu jeszcze za tydzień zobaczyć co się dzieje i najwyżej wziąć ta luteinę na wywołanie jak już będę widzieć ze się nic nie wydarzyło czy ona musi być 16/25 dc i kropka

Ostatnia edycja:
Edometrium 4,2 mm.
Dziewczyny ja się kompletnie nie znam, ale czy to nie za wcześnie na przekreślanie cyklu? Może owulacja ma jeszcze czas żeby się rozkręcić?

Edometrium 4,2 mm.
głowa do góry! Idź na kolejny monitoring za trzy dni, bo może się okazać że po prostu owulację będziesz miała później :) u mnie w 12dc bez stymulacji cyklu to nigdy nie miałam pęcherzyków dominujących na tym etapie, bo owulację mam w okolicach 18/20 dc :) jeszcze mogą pecherzyki i endometrium urosnąć przecież :)

To ja jeszcze wrzucę moje wykresy, może któraś z Was coś mi powie na ich temat (znooowu).
Dziękuję z góry i przepraszam za kolejny spam moimi wykresikami 😏
Temperatura idzie Ci powoli w górę, ja bym podejrzewała że możliwe że jesteś dopiero co po owulacji :) ale mierz dalej. A co do testów owulacyjnych - nie masz PCOS przypadkiem? :)

reklama
Narzeczony w klinice dostał listę badań, w niej m.in. badanie genetyczne pod kątem celiakii (boże jak to się odmienia) HLA-DQ2/8. Ja tego nie miałam na swojej liście. Jaki to ma związek z niepłodnością? Bo szukam i szukam i nic nie wyczytałam, a wyszedł mu jeden pozytywny. :o

Do góry