reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Chyba równy,bo nie ma znaku ,<' tylko sam ten wynik
Nie miałaś ovi? W teorii wynik mniejszy niż 5 uznawany jest za brak ciąży. Ale! W zależności jak czuły jest sprzęt w labo to w przypadku braku ciąży często wyniki są <1, <2,3, <5. Wynik dokładnie 0,4 (bez znaku mniejszości lub większości) może wskazywać na bardzo wczesną ciążę :) ale może też równie dobrze znaczyć brak ciąży. Tylko ponowna beta w tym samym labo dokładnie za 48h więcej powie :)

Nie miałaś ovi? W teorii wynik mniejszy niż 5 uznawany jest za brak ciąży. Ale! W zależności jak czuły jest sprzęt w labo to w przypadku braku ciąży często wyniki są <1, <2,3, <5. Wynik dokładnie 0,4 (bez znaku mniejszości lub większości) może wskazywać na bardzo wczesną ciążę :) ale może też równie dobrze znaczyć brak ciąży. Tylko ponowna beta w tym samym labo dokładnie za 48h więcej powie :)
Ovi to jest ten zastrzyk ? Nie,nie ja nic nie przyjmuje,no nic chciałam sobie rozjaśnić,a moja ciekawość tylko bardziej namieszała,mam nauczkę na przyszłość.
W pierwszej ciąży,która skończyła się poronieniem w 11 tygodniu pierwsze pozytywne testy wyszły mi około 13 dni po owulacji i beta wtedy była 42,dlatego już chyba wątpię,że coś może być w tym cyklu.

Ovi to jest ten zastrzyk ? Nie,nie ja nic nie przyjmuje,no nic chciałam sobie rozjaśnić,a moja ciekawość tylko bardziej namieszała,mam nauczkę na przyszłość.
W pierwszej ciąży,która skończyła się poronieniem w 11 tygodniu pierwsze pozytywne testy wyszły mi około 13 dni po owulacji i beta wtedy była 42,dlatego już chyba wątpię,że coś może być w tym cyklu.
Zrób ponownie betę za dwa dni i się wyjaśni :) Dodatkowo jeśli nie miałaś monitoringu to równie dobrze możesz być 6dpo, 8 dpo albo 12 dpo. A pamiętaj że beta startuje od zera :)

U mnie często pęcherzyki w 13-14-15dc bywają po 8mm i były to zawsze cykle z owulacją, więc głowa do góry. :)
❤️ dziękuje za odpowiedź!
to forum to skarb 🥺 i Wy wszystkie jesteście skarby !
Naprawdę teraz nie rozumiem czemu lekarz mi dziś oznajmił ze tu się nic nie dzieje null fabryka stoi 🙈🙉 zapisałam się na czwartek na usg owulacyjne zobaczę co tam się wypracuje :) to będzie 15 dc
(Btw spoko opcja w luxmed znalazłam i tylko 100 zł a nie jak do tej pory płaciłam po 200…)

Ostatnia edycja:
reklama
Zrób ponownie betę za dwa dni i się wyjaśni :) Dodatkowo jeśli nie miałaś monitoringu to równie dobrze możesz być 6dpo, 8 dpo albo 12 dpo. A pamiętaj że beta startuje od zera :)
Dziękuję! :*
Ogólnie to 26.03 byłam na kontrolnej widzicie u gin i przy okazji powiedziała,że z prawego jajnika będzie na dniach owulacja i że jest jajeczko,28.03 koło 10 rano robiłam testy owulacyjne i był pik, którego dzień wcześniej nie było,a około 15 zaczął mnie mocno boleć jajnik zawsze tak mam w okresie około owulacyjnym i wiem,że ten ból nie musiał oznaczać,że owulacja była tego dnia,ale tak zazwyczaj przyjmowałem,bo nie korzystałam z monitoringu z racji tego,że w poprzednią ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu,ostatni stosunek był właśnie tego 28 rano,a później niż nic,bo nie było męża,dlatego podejrzewam,że jak od tego stosunku minęły już 12 dni to może nic z tego nie być,ale to tylko moje gdybanie,nie znam się za bardzo,dopiero zgłębiam te tematy,dlatego wolałam tu zapytać,wynik dla pewności i tak sprawdzę po tych 48 h, dziękuję za pomoc jeszcze raz ☺️☺️

Do góry