reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Ech, wychodzi mi, że 6-10dc to piątek-poniedziałek, a i tak obawiam się jeszcze plamienia na 6dc, bo okres dostałam pod wieczór a nie rano jak zazwyczaj i teraz nie wiem co robić. :(😞 Czy umawiać się na drożność w zakresie piatek - poniedziałek (jak się uda na weekend albo pon to spoko, gorzej z pt), czy przedłużyć do wtorku, ale wtedy to już oficjalnie 11dc. Kurde, nie wiem co robić. Oby wyczarowali mi termin na weekend, bo mają czynne i robią zabiegi. 😞

Ja miałam w tamtym miesiącu w 5 dc i z ciekawostek od mojego lekarza się dowiedziałam, że drożność robią od 5 dc :)

reklama
Pecherzyki dwa jeden 7,7 mm drugi 8 mm.
Ja mam wrażenie ze jak przed plastrami cykle byly 29-35 dni no to miewałam owulacje i w 20 dniu cyklu, to na taki mój „chłopski rozum” Zastanawiam się czy mogę po prostu jeszcze za tydzień zobaczyć co się dzieje i najwyżej wziąć ta luteinę na wywołanie jak już będę widzieć ze się nic nie wydarzyło czy ona musi być 16/25 dc i kropka
No to spokojnie te pęcherzyki mogą jeszcze urosnąć :) jeśli Twój „normalny” cykl ma mieć np 35 dni to zakładając że masz np 11 dniową fazę lutealna to możesz mieć nawet jeszcze ponad tydzień do owulacji :) pęcherzyki rosną około 1-3 mm na dzień. Ale tak na prawdę to wszystko tylko domysły. Kilka kolejnych sesji usg więcej Ci powie :)

jak dla mnie branie luteiny nie ma sensu, bo tylko pakujesz w siebie hormony blokując owulację i rozregulowywujesz organizm….

No to spokojnie te pęcherzyki mogą jeszcze urosnąć :) jeśli Twój „normalny” cykl ma mieć np 35 dni to zakładając że masz np 11 dniową fazę lutealna to możesz mieć nawet jeszcze tydzień do owulacji :) pęcherzyki rosną około 1-3 mm na dzień. Ale tak na prawdę to wszystko tylko domysły. Kilka kolejnych sesji usg więcej Ci powie :)

jak dla mnie branie luteiny nie ma sensu, bo tylko pakujesz w siebie hormony blokując owulację i rozregulowywujesz organizm….
Dziękuje Ci bardzo ❤️❤️❤️

@Marcela.marcela @penguinlicious pamiętajcie że leki przeciwbólowe czy alkohol zaburza wykres.
masz na myśli temperaturę czy LH? Alkoholu nie piłam, ale faktycznie w 16 i 17dc musiałam wziąć ibuprofen, chociaż długo się męczyłam i broniłam, ale ból głowy wygrał 😕 Niestety jestem migrenowcem, ale na szczęście nie zdążyło się rozkręcić na tyle, żebym musiała brać te na receptę.

Pecherzyki dwa jeden 7,7 mm drugi 8 mm.
Ja mam wrażenie ze jak przed plastrami cykle byly 29-35 dni no to miewałam owulacje i w 20 dniu cyklu, to na taki mój „chłopski rozum” Zastanawiam się czy mogę po prostu jeszcze za tydzień zobaczyć co się dzieje i najwyżej wziąć ta luteinę na wywołanie jak już będę widzieć ze się nic nie wydarzyło czy ona musi być 16/25 dc i kropka
U mnie często pęcherzyki w 13-14-15dc bywają po 8mm i były to zawsze cykle z owulacją, więc głowa do góry. :)

reklama
Do góry