reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Cześć dziewczyny! Wiem, że sobota, wiosna rozkwita, cały weekend ma być ciepło i słonecznie, ale mam dzisiaj takiego wkur*a że to głowa mała 🤬 Od 3 dni wszystko idzie nie tak. Planuję, układam, wszystko zdaje się mieć sens i wcale nie jest nadmuchane, ale i tak idzie się je*ać. Momentami brakuje mi już sił na to wszystko 😢
Przepraszam za ten kolejny żalpost, ale gdzie jak nie tu? 😔

Btw, czy to możliwe, żeby mimo owulacji (czysto teoretycznie, niepotwierdzone monitoringiem) nie było skoku temperatury? Czy jak nie było skoku, to ewidentnie owulacji też nie było, mimo peaku w środę?
Masz 50% szansy, że owulacja była mimo braku skoku temperatury. Nikt nic bardziej pewnego Ci nie powie, bo nie ma jak ☺️ Niestety ani jedna ani druga metoda nie dają gwarancji. Musisz mierzyć/obserwowac dalej, zobaczyć jak będzie wyglądało w kolejnym cyklu. A teraz który masz dc? Robisz dalej testy owu?

reklama
Masz 50% szansy, że owulacja była mimo braku skoku temperatury. Nikt nic bardziej pewnego Ci nie powie, bo nie ma jak ☺️ Niestety ani jedna ani druga metoda nie dają gwarancji. Musisz mierzyć/obserwowac dalej, zobaczyć jak będzie wyglądało w kolejnym cyklu. A teraz który masz dc? Robisz dalej testy owu?
Dzisiaj jest 18dc. Aplikacja zaznaczyła mi 15dc jako owu i to by się w sumie zgadzało z testami i objawami. Tylko ta temperatura nadal nie zaskoczyła 🙁 Testów już dalej nie robiłam, bo zaczęło spadać i skończyłam na 16dc, ale może jednak trzeba było robić dłużej 🫣 W kolejnym będę robić jeszcze ze 2 dni po peaku. No chyba, że się jakimś cudem udało 🙄

Ostatnia edycja:
Dzisiaj jest 18dc. Aplikacja zaznaczyła mi 15dc jako owu i to by się w sumie zgadzało z testami i objawami. Tylko ta temperatura nadal nie zaskoczyła 🙁 Testów już dalej nie robiłam, bo zaczęło spadać i skończyłam na 16dc, ale może jednak trzeba było robić dłużej 🫣 W kolejnym będę robić jeszcze ze 2 dni po peaku. No chyba, że się jakimś cudem udało 🙄
Hej ja miałam podobną sytuację w styczniu. Test 2 kreski a temp nie skoczyła, testy słabe już wychodziły i nagle tydzień później znowu 2 kreski i już był skok temp i faktycznie okres przyszedł później.

Owulacja może być nadal przed Tobą :) mierz temperaturę dalej koniecznie ☺️

Cześć dziewczyny w sobotni wieczór 🙂 @KaMaLi można mi wpisać @. Przyszła w czwartek po południu.
Strasznie jakaś samotna się dzisiaj czuje w tym wszystkim... Podjęłam decyzję że nie stymuluje w tym miesiącu. Muszę odpocząć od leków, hormonów i skupie się na zrobieniu badań genetycznych. Mam już ochotę odpuścić i czekać aż ruszy program IVF. Nie wiem czy mam siłę na kolejną inseminację...😔

Hej a ja nie mogę spać, dziś 7dpo wg premom i pokusiłam się na test 🤓
Nie wiem już czy to moja wyobraźnia czy faktycznie duszek wszystkich duszków przebija, czy możliwe aby tak szybo a może test wadliwy :/ po południu zrobię kolejny test no i jutro powtórzę. Co myślicie?

Załączniki

• 20240407_045327.jpg
    20240407_045327.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 190
  • 20240407_050010.jpg
    20240407_050010.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 192
Hej a ja nie mogę spać, dziś 7dpo wg premom i pokusiłam się na test 🤓
Nie wiem już czy to moja wyobraźnia czy faktycznie duszek wszystkich duszków przebija, czy możliwe aby tak szybo a może test wadliwy :/ po południu zrobię kolejny test no i jutro powtórzę. Co myślicie?
Ja coś widzę, jak najbardziej, ale jestem kiepska w fabryczne, więc nie wiem. Trzymam kciuki, żeby to było to! 🍀✊🏻

reklama
Ja coś widzę, jak najbardziej, ale jestem kiepska w fabryczne, więc nie wiem. Trzymam kciuki, żeby to było to! 🍀✊🏻
Dziękuję, też biorę to pod uwagę, kreska wyszła do 5 minut tylko ja poszłam się jeszcze położyć i zdj zrobiłam po godzinie bo już i tak z emocji zasnąć nie mogłam. Zrobiłam po godzinie drugi test moczu było mało i już rozcieńczony i wyszła l kreska, żadnej fabrycznej nie ma. Czas pokaże. Jutro planowałam progesteron to może betę też zrobię dla rozwiania wątpliwości 🙈

Tak oglądam ten test I zastanawiam się czy to może być to....kiedyś też trafił mi się test z fabryczna firmy bobotest ale ta kreska była taka kremowa/beżowa. Moja wydaje mi się lekko różowa. Ale może niech ocenią bardziej doświadczone. Mam w domu jeszcze pink test I jutro zrobię chyba 2 różne testy.

A i pod światło też kreskę widać, ale pewnie fabryczną też byłoby widać?

Ostatnia edycja:
Do góry