reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Odnośnie badań, na forum kliniki jakąś babeczka napisała, że u nas w Poz opłaca się najbardziej robić badania w szpitalach i faktycznie, jak wyceniałam listę badań narzeczonemu, to najtańszy sieciówkowy lab, u nas chyba alab z kodem promocyjnym wyszedł około 750zł. Diagnostyka prawie tysiak, a w szpitalu zrobiliśmy te badania za niecałe 500zł. 😱 Wszystko mieli znacznie tańsze. Jedyny mankament był taki, że nie było wyników przez neta tylko trzeba było tak samemu podjechać i je odebrać do 16.
W poniedziałek robiłam badanie antykoagulant toczniowy. W diagnostyce cena 135, na stronie labo przy szpitalu 80 a finalnie zapłaciłam 55. Niezła przebitka😁

reklama
W poniedziałek robiłam badanie antykoagulant toczniowy. W diagnostyce cena 135, na stronie labo przy szpitalu 80 a finalnie zapłaciłam 55. Niezła przebitka😁
Przy tych ilościach badań, jakie wykonujemy, robią różnicę! Słyszałam też, że równie dobre ceny co w szpitalu są też w regionalnych centrach krwiodawstwa!

Tyle badań miałam robionych i ani razu AMH😬
Właśnie ja to samo, ani jeden ginekolog mi o tym nie wspomniał, dopiero ostatnio endokrynolog spytała kiedy miałam ostatnio badane i ile wynosiło i się bardzo zdziwiła, że nie miałam badanego.
Swoją drogą, 2 miesiace na Tenfertil i koncentracja wzrosła z 33mln/ml na 115ml/ml 😱 morfologia z 2% na 4,5%. A największy skok zaliczył parametr "prawidłowy akrosom", z 7% na 95%. 🤔 Generalnie poprawiło się wszystko. Ale to też może być kwestia wyleczenia Ureaplasmy miesiąc temu (choć chyba spermatogeneza trwa dłużej) bo wyczytałam, że ona też wpływa na jakość nasienia.
Wow! Piękny wynik😍

Dziękuje że pytasz ❤️
Brzuch mnie boli jak na okres a to dopiero 3 doba po podaniu zarodka. Nawet miałam kilka kropel krwi wczoraj na papierze. 😔
A dzisiaj dzwonili z kliniki że wszystkie pozostałe cztery zarodki co obserwowali do 5 doby przestały się rozwijać i nie ma co mrozić. 😭
Moze akurat kropek sie wgryzal i dlatego krew. Oby wiecej tego nie było

Przykro mi z powodu pozostalych zarodków . Przytulam

Dziękuje że pytasz ❤️
Brzuch mnie boli jak na okres a to dopiero 3 doba po podaniu zarodka. Nawet miałam kilka kropel krwi wczoraj na papierze. 😔
A dzisiaj dzwonili z kliniki że wszystkie pozostałe cztery zarodki co obserwowali do 5 doby przestały się rozwijać i nie ma co mrozić. 😭
Przykro mi z powodu zarodków😔 trzymam mocno kciuki za tego okruszka, którego masz ✊✊

reklama
Do góry