reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem z tych moich wykresów 🙈😂 Poprzedni „peak” z 15dc apka oznaczyła mi już jako high, bo dzisiaj wyszedł mi jeszcze wyższy 🤪 Ale wydaje mi się, że jestem już po owulce, bo wczoraj miałam pierwszy skok temperatury o 0,2 (na kilku stronach znalazłam info, że to wystarczy żeby uznać za skok, niekoniecznie te 0,5), a dzisiaj o kolejne 0,2. I to by bardziej miało sens, bo ja mam cykle 32-35 dniowe i owulka już 16dc byłaby trochę za wcześnie 🤔 I mam jakoś takie dziwne wrażenie, że prawdziwy peak był 17dc, czyli tego dnia kiedy odpuściłam robienie testów. I mam już nauczkę na kolejny cykl, żeby robić je przynajmniej do skoku temperatury 🤪

Co o tym myślicie? Bo ja się pogubiłam, serio 😂 Bardziej wierzyć temperaturze czy testom?
Wydaje mi się, że dzisiaj jestem jakoś 2/3dpo.

I jak tam u Ciebie kochana z temperaturami? 😄

reklama
wrzuć ten wykres, ocenimy:)

To ja się podłączę i po raz setny (nie zabijcie mnie 🤭) wrzucę mój.
Dzisiaj 8dpo prawdopodobnie, nie dałam rady wytrzymać, nasikałam i narazie biało 😥

Załączniki

• IMG_1991.jpeg
    IMG_1991.jpeg
    119,6 KB · Wyświetleń: 59
Czy któraś z Was miała może wezwanie na komisję z ZUSu? Po poronieniu poszłam do psychiatry dostałam leki,bo nie umiałam dojść do siebie,jestem drugi miesiąc na zwolnieniu i dziś odebrałam pismo,że mam stawić się na komisję, któraś z Was była i wie jak to wygląda ?

Dziewczyny, jednak lab od razu przekazał próbkę do badania i mam już wyniki 🫣
Progesteron 6dpo: 18,8 ng/ml
AMH i SHBG na zdjęciu 😬 Git, nie git?

Załączniki

• IMG_1927.jpeg
    IMG_1927.jpeg
    192,1 KB · Wyświetleń: 124
reklama
Czy któraś z Was miała może wezwanie na komisję z ZUSu? Po poronieniu poszłam do psychiatry dostałam leki,bo nie umiałam dojść do siebie,jestem drugi miesiąc na zwolnieniu i dziś odebrałam pismo,że mam stawić się na komisję, któraś z Was była i wie jak to wygląda ?
Hej, ja miałam w 2018. Nie ma się czego bać 😊 Zwłaszcza, że masz też udokumentowane wszystko. Na komisji może być jakikolwiek lekarz, zapytają o powód zwolnienia, mogą zapytać jak się czujesz, czy bierzesz leki itp. U mnie to trwało dosłownie 5min.

Do góry