wrobelmm
Fanka BB :)
Czyli też jest ok43,8-211
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli też jest ok43,8-211
W końcu będzie dobrze! No musi być!!Ja mam na zmianę „będzie co ma być, robię co mogę nic nie jest moja wina ! ” z
„Ale czemu jest jak jest a nie inaczej! ”
„najgorzej” ze ja ani a marcu ani w kwietniu nawet nie mogłam zatestowac bo bez owu jak kurde brałam luteinę to miałam owulacje tylko mi blokowało, jak odstawiłam to bezowulacyjne No litości xD
Wydaje mi się, że przy takim progu powinien się pojawić lada momentProg 0,29 ng/ml
Estradiol 64,88 pg/ml
33 dc
Jakiś ktoś ma wiedzę czy to się w ogóle kieruje w stronę okresu?
11ng/ml to wcale nie jest poziom okresowy - taki prog i na początku ciąży jest okDziewczyny, nie wiem, kiedy dokładnie owu w kwietniu, bo mi antybiotyk trochę namieszał, ale dla ułatwienia przyjmując - w sobotę 6dpo prog prawie 20 ng/ml, dzis poniedziałek 8dpo - 11ng/ml. To już zdecydowanie na okres? Badałam dla gina.
A ten trzeci pomiar ma być wykonany jakiegoś konkretnego dnia? Typu 6, 8, potem 10dpo? Czy może być 9dpo albo 11dpo? Bo w sumie mój gin zlecił wykonanie tylko jednego pomiaru i na jego podstawie chciał zdecydować o wdrożenie suplementacji, a ja przez antybiotyk po drożności i strasznie zalatany weeekend raz że nie miałam objawów owulacji (do sobotniego proga myślałam, że to cykl w ogóle bez owulacyjny), a testy w weekend robiłam o różnej godzinie i nie zawsze po odpowiedniej przerwie więc owulka mogła być w sobotę, w nd albo i w poniedziałek. Stąd zbadałam go dwa razy z ciekawości.11ng/ml to wcale nie jest poziom okresowy - taki prog i na początku ciąży jest ok
Progesteron jest wydzielany skokowo, więc mogłaś w sobotę wyłapać górkę, a teraz dół, natomiast żeby stwierdzić np. niewydolność ciałka żółtego musiałabyś zrobić jeszcze jeden pomiar - jeśli suma wszystkich trzech będzie wynosiła więcej niż 40 ng/ml, a pojedynczy wynik nie będzie niższy niż 5 ng/ml, to będzie znaczyło, że wszystko jest ok.
Jeśli idziesz do ginekologa, to na podstawie tych wyników i obrazu usg może on również zdecydować o wdrożeniu suplementacji progesteronu w II fazie cyklu - ale to już bardzo indywidualna kwestia.
Z tego co mi wiadomo - co dwa dni. @Kosinka94 pamiętam, że Ty robiłaś pomiary w tym kierunku - podpowiesz jakie dokładnie miałaś zalecenia?A ten trzeci pomiar ma być wykonany jakiegoś konkretnego dnia? Typu 6, 8, potem 10dpo? Czy może być 9dpo albo 11dpo? Bo w sumie mój gin zlecił wykonanie tylko jednego pomiaru i na jego podstawie chciał zdecydować o wdrożenie suplementacji, a ja przez antybiotyk po drożności i strasznie zalatany weeekend raz że nie miałam objawów owulacji (do sobotniego proga myślałam, że to cykl w ogóle bez owulacyjny), a testy w weekend robiłam o różnej godzinie i nie zawsze po odpowiedniej przerwie więc owulka mogła być w sobotę, w nd albo i w poniedziałek. Stąd zbadałam go dwa razy z ciekawości.
Dobrze pamiętaszZ tego co mi wiadomo - co dwa dni. @Kosinka94 pamiętam, że Ty robiłaś pomiary w tym kierunku - podpowiesz jakie dokładnie miałaś zalecenia?
To się trochę spóźniłam, bo zaczelam 22dnia, ale może dla samej siebie zbadam 11dpo, bo 10dpo to akurat 1 maja. albo 9dpo i zobaczę co powie mój lekarz. Dzieki za wszystkie porady dziewczyny!Dobrze pamiętasz
@Anka2803 przy moich cyklach 28/29 dni miałam zacząć badać progesteron od 18dc i powtarzać go co drugi dzień aż do momentu gdy wyłapie spadek.