reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Cześć dziewczyny, u Was też tak strasznie zimno? 🥶

@KaMaLi możesz mi wpisać 🩸Tak, jak myślałam, oczywiście zaczęło się w sam raz na podróż. Tyle dobrze, że tuż przed a nie w trakcie 🥲
W UK pogoda dziś ładna, słonecznie, nie ma co narzekać, jednak przez wiatr z 12 stopni odczuwalnie pozostaje 9🫣 ale na spacer udany wystarczyło🙂
Okres w podróży, albo przed skąd ja to znam...przeważnie 😅, współczuję. A gdzie się wybierasz?

reklama
Tak, słyszałam o tym że w zależności od problemu jest różna kolejka. Zastanawiałam się jeszcze nad kolejka niepłodności ale nie wiem czy to ma sens skoro głownie zależy mi na wykliczeniu endometriozy. Chyba na nieplodnosciowej wizycie nie będzie miał jak tego sprawdzić ewentualnie pokierować?
Jeśli chcesz spróbować diagnostyki pod kątem endometriozy to w Krk USG robią np. Kotlarz(długi czas oczekiwania) i Mika(można złapać terminy dość szybko). Możesz tez zrobić rezonans w skanmex we wrocku.

Pytam, bo podczas rejestracji w Nowym Sączu będą pytać „jaka kolejka”. Ja byłam w kolejce „poronienia nawykowe”, zapisałam się na listę oczekujących we wrześniu 2023 dostałam telefon pod koniec stycznia/początek lutego 2024 z pytaniem czy jestem zainteresowana. Niestety nie zapytałam jaki termin mi wyznaczają.
@Brownie1992 czeka w kolejce „endometrioza” od 2023 i z tego co wiem telefonu jeszcze nie miała. Ale chodź tu królowo sypnij nazwiskami do kogo warto się udać. Wiem, że dziewczyny się rejestrują do Krakowa na Jakubowskiego do poradni leczenia endometriozy.
Także jak chodzi o Janowca to terminy są bardzo odległe.
Tak potwierdzam, że czekam od lipca 2023 na telefon z Krakowa. Lista rezerwowych to było jakieś 800 ? Osób bodajże. Jeśli chodzi o poradnie na Jakubowskiego to żeby się tam dostać to trzeba mieć niestety stety już zdiagnozowana endometriozę. Ja miałam na wypisie ze szpitala taka informacje.
Jeśli chodzi o krakowskich lekarzy to polecam Rabiej Wrońska, Kotlarz, Hrobaczewska, oczywiście zespół prof. Basty pracujący na Jakubowskiego.
@annn1 żeby nie spamować jeśli potrzebujesz szczegółów możesz się odezwać do mnie na priv. Oczywiście każda z Was 💩

Tak, słyszałam o tym że w zależności od problemu jest różna kolejka. Zastanawiałam się jeszcze nad kolejka niepłodności ale nie wiem czy to ma sens skoro głownie zależy mi na wykliczeniu endometriozy. Chyba na nieplodnosciowej wizycie nie będzie miał jak tego sprawdzić ewentualnie pokierować?
Sprawdzi, on się nie będzie ograniczał do niczego. W każdym aspekcie sprawdza endo i adeno: niepłodności, poronień, bo niestety endometrioza to choroba, która objawia się właśnie poprzez wyżej wymienione.

Tak potwierdzam, że czekam od lipca 2023 na telefon z Krakowa. Lista rezerwowych to było jakieś 800 ? Osób bodajże. Jeśli chodzi o poradnie na Jakubowskiego to żeby się tam dostać to trzeba mieć niestety stety już zdiagnozowana endometriozę. Ja miałam na wypisie ze szpitala taka informacje.
Jeśli chodzi o krakowskich lekarzy to polecam Rabiej Wrońska, Kotlarz, Hrobaczewska, oczywiście zespół prof. Basty pracujący na Jakubowskiego.
@annn1 żeby nie spamować jeśli potrzebujesz szczegółów możesz się odezwać do mnie na priv. Oczywiście każda z Was 💩
Ok to ja dostałam telefon z Sącza. We wrześniu do Krakowa już nie rejestrowali w ogóle, nawet na rezerwową.

Ja właśnie w piątek dostałam zalecenie suplementacji inozytolu 1000mg. Na razie mam 500mg w mieszanym preparacie, to mam dokończyć opakowanie i potem wprowadzić 1000mg oddzielnie. I jak czytam Wasze doświadczenia, to właśnie się trochę obawiam, że mi pozmienia długość cyklu. Chociaż… w sumie jak mam średnio 35 dni (teraz był 32), a miałby mi skrócić do 28-30, to może wcale nie byłoby tak źle? 😅
Pewnie, fajnie jakby skróciło 😅 zawsze to mniej czekania na owulke 😁
To ja biorę 4g inozytolu dziennie 😏

Ehh u mnie ciężki dzień dzisiaj.
Myślałam że los oszczędzi moja siostre bo szybko zaszła w ciążę. Dzisiaj poroniła i nikt nie wie czemu bo wieczorem wczoraj miała USG i wszystko było dobrze. Jakoś szczęścia nie mamy. 😭
Sorry za ten żal post ale tak strasznie mi przykro bo liczyłam że chociaż u niej będzie wszystko dobrze.
Strasznie to przykre, trzymaj się :(

reklama
Do góry