reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

W maju mam umówiona wizytę w klinice lekarz jest ginekologiem-endokrynologiem. To zobaczymy co powie.
Co do prolaktyny to od półtora roku biorę diostinex bo miałam wysoką.
A teraz jest poniżej normy i się zastanawiam czy to mogło być spowodowaną zarzyciem tabletki dzień wcześniej? 🤔
PCOS nie mam zdiagnozowanego tylko niskie amh
Mam bardzo podobna sytuację jeśli chodzi o dostinex. Mój ginekolog mówi żebym dalej brała pół tabletki na tydzień a endokrynolog mówi, że to od tarczycy mi wybombilo ją a że teraz jak już mam ogarniętą to i prolaktyna spadła. Ostatnio mi wyszła poniżej 1 więc endo kazała mi przejść na pół tabletki co 2 tygodnie i docelowo będę odstawiać.

reklama
Dziewczyny czy któraś z was była może na wizycie u dr Janowca? Wiecie może gdzie są mniejsze kolejki do niego KRK czy Nowy Sącz? W KRK coś mi świta że kiedyś gdzies przeczytałam że nie da się zapisać tylko listy rezerwowe są ale nie wiem czy to prawda.

Brałam trzy dni po hsg antybiotyk i mi popsuł planowana owulacje. Wygląda, że zamiast w sb bedzie w pon, albo jeszcze później. No chyba że w ogóle nie będzie, bo testy jakieś takie niezdecydowane. 🤔

Dziewczyny czy któraś z was była może na wizycie u dr Janowca? Wiecie może gdzie są mniejsze kolejki do niego KRK czy Nowy Sącz? W KRK coś mi świta że kiedyś gdzies przeczytałam że nie da się zapisać tylko listy rezerwowe są ale nie wiem czy to prawda.
Chcesz się do niego zgłosić z endometriozą czy poronieniami nawykowymi?

Chcesz się do niego zgłosić z endometriozą czy poronieniami nawykowymi?
Chce wykluczyć, że problemy z zajściem i cp są wynikiem endometriozy. Chyba poza drogą inseminacji chce pociągnąć jeszcze osobną ścieżką dalszą diagnostykę i szukanie przyczyn. Niby po laparo lekarka mówiła że nie widziała nic niepokojącego ale chyba wolę sprawdzić i mieć 100% pewności, bo ten temat z tyłu głowy od dawna mnie prześladuje. Rozważam Endo team Warsaw i właśnie Janowca.

Chce wykluczyć, że problemy z zajściem i cp są wynikiem endometriozy. Chyba poza drogą inseminacji chce pociągnąć jeszcze osobną ścieżką dalszą diagnostykę i szukanie przyczyn. Niby po laparo lekarka mówiła że nie widziała nic niepokojącego ale chyba wolę sprawdzić i mieć 100% pewności, bo ten temat z tyłu głowy od dawna mnie prześladuje. Rozważam Endo team Warsaw i właśnie Janowca.
Pytam, bo podczas rejestracji w Nowym Sączu będą pytać „jaka kolejka”. Ja byłam w kolejce „poronienia nawykowe”, zapisałam się na listę oczekujących we wrześniu 2023 dostałam telefon pod koniec stycznia/początek lutego 2024 z pytaniem czy jestem zainteresowana. Niestety nie zapytałam jaki termin mi wyznaczają.
@Brownie1992 czeka w kolejce „endometrioza” od 2023 i z tego co wiem telefonu jeszcze nie miała. Ale chodź tu królowo sypnij nazwiskami do kogo warto się udać. Wiem, że dziewczyny się rejestrują do Krakowa na Jakubowskiego do poradni leczenia endometriozy.
Także jak chodzi o Janowca to terminy są bardzo odległe.

Sprawdź sobie jeszcze nazwiska z tej listy. Warto rozeznać się też w grupach na FB w tematyce endo.

reklama
Pytam, bo podczas rejestracji w Nowym Sączu będą pytać „jaka kolejka”. Ja byłam w kolejce „poronienia nawykowe”, zapisałam się na listę oczekujących we wrześniu 2023 dostałam telefon pod koniec stycznia/początek lutego 2024 z pytaniem czy jestem zainteresowana. Niestety nie zapytałam jaki termin mi wyznaczają.
@Brownie1992 czeka w kolejce „endometrioza” od 2023 i z tego co wiem telefonu jeszcze nie miała. Ale chodź tu królowo sypnij nazwiskami do kogo warto się udać. Wiem, że dziewczyny się rejestrują do Krakowa na Jakubowskiego do poradni leczenia endometriozy.
Także jak chodzi o Janowca to terminy są bardzo odległe.
Tak, słyszałam o tym że w zależności od problemu jest różna kolejka. Zastanawiałam się jeszcze nad kolejka niepłodności ale nie wiem czy to ma sens skoro głownie zależy mi na wykliczeniu endometriozy. Chyba na nieplodnosciowej wizycie nie będzie miał jak tego sprawdzić ewentualnie pokierować?

Do góry