reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

@MamaR wpiszesz mnie na testowanie na 30.04? 🙂
Jak to się stało że do tej pory Cię nie wpisałam 😆
Hej dziewczyny. Zrobiłam dzisiaj dwa testy różnych firm, te easyhome jakoś ogólnie słabo mi się wybarwiają od początku. Mocz trzymałam całą noc a i tak słabe te kreski są, nic nie ciemnieją ehhh... Tak tak wiem, beta powie mi prawdę, jutro polecę. Ale coś mam źle przeczucia, że to znów biochem tak jak w marcu, bo wtedy też kreski nie ciemniały a jaśniały.
Co myślicie ? Wstawiam kilka zdj.
Dziwna sprawa bo kreseczki są. Oby nie biochem 💔
Dziewczyny, jeśli robiłam ten jeden test owulacyjny tak przypadkowo 22.04 ok. godz. 12:00 i wyszedł od razu mocny pik (wcześniej nie robiłam, bo nie czułam objawów owulacji tak jak co miesiąc i myślałam, że jeszcze jest czas) to myślicie, że mogę zbadać progesteron jeszcze przed majówką 30.04? 🤔
Myślę że tak , będzie to 8dpo. Wynik pokaże czy była owulacja ale nadal nie będzie wiadomo kiedy dokładnie była.

reklama
Hej,a u mnie nadal brak @ coś się poprzesuwało, dziś 32 dc ,test 10/11 dc był biały i więcej nie robiłam testów jeśli dzis nie przyjdzie to siknę rano , ale nie liczę na nic

Myślę że tak , będzie to 8dpo. Wynik pokaże czy była owulacja ale nadal nie będzie wiadomo kiedy dokładnie była.
To lepiej iść 29.04 czy 30.04? Bo jak pił był 22.04 to owulacja być może 23.04? 🤭🤔

Tak rozkminiam sobie. Po prostu nigdy nie badałam progesteronu, a chciałabym sprawdzić

To lepiej iść 29.04 czy 30.04? Bo jak pił był 22.04 to owulacja być może 23.04? 🤭🤔

Tak rozkminiam sobie. Po prostu nigdy nie badałam progesteronu, a chciałabym sprawdzić
Nie ma dużej różnicy czy 7dpo czy 8dpo , szczyt niby jest 7dpo i potem albo spada ale rośnie w zależności czy się udało czy nie

@penguinlicious Ty masz jakieś problemy z nadkrzepliwością z tego co kojarzę ? Czy te mutacje wpływają tylko i wyłącznie za samo utrzymanie ciąży,czy może być tak,że powodują one że nie może dojść do zapłodnienia ? Trochę wczoraj o tym poczytałam ale nadal wiem że nic nie wiem.miałam wypadek 5lat temu i przez 2msc leżałam unieruchomiona w łóżku na zastrzykach z neoparinu.dodatkowo moja babcia miała żylaki,a i ja jednego posiadam w zasadzie od 6 roku życia(żaden lekarz się nim nie interesował bo przecież jestem ZA MŁODA na żylaki i to taka ot sobie odstająca żyłka..) a i antykoncepcję też miałam za młodu przepisaną przez gin bez jakichkolwiek badań w dodatku dwuskładnikową....myślisz że u mnie mogłoby to być przyczyną niepowodzeń?z tym,że no właśnie u mnie nawet do żadnej ciąży nie dochodzi..więc nie wiem właśnie czy na etapie zagnieżdżania takie mutacje mają wpływ ?bo jeśli tak to miałabym jakiś punkt zaczepienia
Ja z racji mutacji mthfr i pai brałam zastrzyki w ciąży ale hematolog zalecił dopiero od chyba 10 tygodnia. Lekarze mają do tego różne podejście. Niektórzy zalecają acard już na etapie starań i zastrzyki po pozytywnym teście. Ja miałam tylko zastrzyki bez acardu.
Na pewno nie zaszkodzi się przebadać w kierunku trombofilii. Z tego co czytałam to trombofilia może powodować poronienia lub zgony wewnątrzmaciczne na późnym etapie ciąży. Chyba na zapłodnienie nie ma raczej wpływu ale pewności nie mam.

Dla mnie ten niżej trochę ściemniał.te easyhome potrafią pokazywać naprawdę duchy.mam gdzieś porównanie po zastrzyku na easyhome i jakimś innym(jak znajdę to ci wstawię)to na easyhome był bladzioch a na innym wyraźniejsza kreska. dzisiaj handlowa,kup może pinka płytkowego ?w zeszłym miesiącu chyba fajnie ci pokazał :D no a tak jak mówisz..jutro beta prawdę powie :D 🤞
No ja od kilku dni poluje na pinka ale w żadnej aptece u nas nie ma ! Najbliżej kilkanaście km od nas... Tak jak były msc temu tak teraz wgl ich nie ma, bo narzeczony chodzil i pytał a na stronie "kto ma lek" właśnie nie ma w aptekach.

reklama
Hej,a u mnie nadal brak @ coś się poprzesuwało, dziś 32 dc ,test 10/11 dc był biały i więcej nie robiłam testów jeśli dzis nie przyjdzie to siknę rano , ale nie liczę na nic
Ja też dziś mam 32 dc, 16dpo. I pierwsze kreski wyszły mi dopiero 14dpo, więc śmiało zrób sobie dzisiaj test, to będziesz wiedziała 🙂

Do góry