reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
Nie wiem czemu tej bety nie robiłaś dziś. W poniedziałek byś zrobiła przyrost i byłoby wiadomo na czym stoisz. A tak to się katujesz tymi kawałkami papieru. Wg mnie nie ocenia się ciąży po odcieniach testów ciążowych.
Też zrobiłabym betę.nawet jeśli to okaże się kolejnym biochemem (czego ci nie życzę) to fajnie byłoby go wyłapać żeby poszerzyć diagnostykę w tym kierunku

Nie wiem czemu tej bety nie robiłaś dziś. W poniedziałek byś zrobiła przyrost i byłoby wiadomo na czym stoisz. A tak to się katujesz tymi kawałkami papieru. Wg mnie nie ocenia się ciąży po odcieniach testów ciążowych.
Kochana, u nas nie ma w weekendy otwartych laboratorium. Nie miałam opcji zrobić.

A ja usłyszałam że miałam pecha i znalazłam się w 1% statystyki 🤷‍♀️
Ja czytałam właśnie że to od 1-2% cp a z tego co tu się dowiaduje i na forum i w necie to bardzo dużo osób przez to przechodzi./ w ogóle była tu dziewczyna która chwaliła się na głos przy wszystkich mówiąc do innej Pani na poczekalni że ona już 3 raz idzie na łyżeczkowanie itd itd że wyjdzie na dzień następny i tak o tym mówiła jak o pójściu do dentysty aż mi się słuchać tego nie chciało :(

Po części się spodziewałam takiej reakcji bo przy trzeciej ciazy było podobnie. Nie jest to dla mnie zrozumiałe bo nie pomagają nam zbytnio , nie chodzimy tam "na kawę" , nie są zaangażowani w opiekę nad dziećmi. Oboje z mężem mamy dobre prace, duży dom, bez kredytow a potraktowali nas jak patologie lub nastolatków którzy nie wiedzą co robią 😅
Dla mnie to jest niewyobrażalne (też widziałam ten wpis, że "coś z TYM jeszcze się da zrobić"). Nosz kurw@ jak tak można powiedzieć do córki/synowej? Nie pojmuje jakim trzeba być złym, zgorzkniałym człowiekiem.
Ja jakiś czas temu słyszałam od babci męża (wychowywała go od 3rż po śmierci jego mamy) ,że kobietom jest teraz "wygodnie" mieć tylko jedno dziecko,że nie myślą o rodzeniu tylko o pracy i takie wiecie spojrzenie w moją stronę 😡
Su@@ wie ,że straciłam 3 ciąże -w tym jedna skończyła się operacją, to jeszcze śmie (po licznych komentarzach ,gdy byłam wtedy w szpitalu) mnie jakby oceniać. A później gadka szmatka jak nigdy nic - ciekawe czy drugiemu dziecku też by się robiły loki jak Basi 😡😐
Ręce opadają przy takich ludziach - ja unikam kontaktu z takimi ile się tylko da

Ogólnie to myślę że teraz mi się tak wszystko popieprzy .. z hormonami cyklami że aż mnie słabi
wczoraj myślałam żeby iść po coś na uspokojenie na sen ale dwie herbatki zielone z miętą strzeliłam z liptonka i zasnęłam .. najlepsze jest to że nad ranem z czwartku na piątek obudziłam się o 04;04 i przysięgam wam patrząc na zegarek na ręku które jest przeskoczyła sekunda z 03 na 04
I leżę na 4 piętrze w pokoju nr 4 … takiej akcji to jeszcze nie było

reklama
Tak teraz myślę, że może progesteron mam za niski by ciąża się utrzymała ? 🤷‍♀️ Nigdy nie badałam. Kiedy najlepiej zbadać ?

Do góry