reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

U mnie późne zapłodnienie (w sensie plemniki czekały jakieś 7 dni). Potem równie późna implantacja. Niska beta choć w normie. Plamienia. Progesteron poniżej 25ng. Od razy widać było, że to się nie może udać 🙄
Też sobie na początku to tłumaczyłam ze
Może później doszło do zaplodnienia i dlatego beta świrowała no ale od wczoraj już jestem przekonana że zdrowa ciąża to nie jest .. pogodziłam się z tym i kazalam
Pogodzić mojemu bo chodził za mna wczoraj i mówi kochanie uda się na pewno ja czuję że się uda tylko może beta z nerwów nie rośnie prawidłowo
Ja mówię mu proszę Cię pogódź się z tym że nie nie jest to zdrowa ciąża 🥺

reklama
Myślę ,że jakby nawet jajowód miał pęknąć w nocy gdybyś spala, obudziłby Cię ten ból.. No nigdy takiego czegoś nie czułam nigdy :( ... Okropny ból, najgorszy jaki czułam w życiu.
Aaa i przykro mi kochana bardzo że musiałaś to przechodzić … ale wszystko tłumaczę sobie że jest w życiu po coś
Ja mówię dziś rano do mojego „że może to wszystko jest dla nas testem czy przetrwamy i czy będziemy się wspierać „ a nie że któreś z nas zwątpi bądź co gorszego wymyśli ..
jesteśmy zaręczeni nie małżeństwem
Ślub planujemy planować jakoś w przyszłym roku więc wiecie w jakich chorych czasach żyjemy to wszystko byłoby możliwe
Mógłby mi powiedzieć że idzie wybrać młodszą która mu urodzi bez problemu albo z którą się nie będzie użerał a jednak jest i powiedział rano mi „cieszę się jesteś w domu”
Miło mi było 🥺

Też sobie na początku to tłumaczyłam ze
Może później doszło do zaplodnienia i dlatego beta świrowała no ale od wczoraj już jestem przekonana że zdrowa ciąża to nie jest .. pogodziłam się z tym i kazalam
Pogodzić mojemu bo chodził za mna wczoraj i mówi kochanie uda się na pewno ja czuję że się uda tylko może beta z nerwów nie rośnie prawidłowo
Ja mówię mu proszę Cię pogódź się z tym że nie nie jest to zdrowa ciąża 🥺

No ja akurat wiem dokładnie kiedy był seks (jeden w cyklu), kiedy wyszły pierwsze cienie, jaka była pierwsza beta itd. więc niestety doskonale wiem, że wszystko za działo się zbyt późno wtedy.
Kolejna ciąża z tego samego jajowodu już wyglądała zupełnie inaczej

No ja akurat wiem dokładnie kiedy był seks (jeden w cyklu), kiedy wyszły pierwsze cienie, jaka była pierwsza beta itd. więc niestety doskonale wiem, że wszystko za działo się zbyt późno wtedy.
Kolejna ciąża z tego samego jajowodu już wyglądała zupełnie inaczej
Ciekawe ile potrwa normowanie wszystkiego
Kiedy zaczęliście się starać ponownie ??

Ciekawe ile potrwa normowanie wszystkiego
Kiedy zaczęliście się starać ponownie ??

Po metotreksacie jest bezwzględny zakaz starań przez 3 miesiące, a zalecany 6 miesięcy. Wynika to z tego, że ten lek wypłukuje w organizmie kwas foliowy do zera. Do 3 miesięcy ciąża najprawdopodobniej będzie obarczona wieloma wadami i niedorozwojem płodu. W tym czasie pauzy trzeba się porządnie suplementować. My ten czas wykorzystaliśmy na przebadanie się, odpoczynek.
Z antykoncepcji hormonalnej zrezygnowałam mniej więcej po 5.5 miesiącach - na ciąże jednak czekaliśmy jeszcze prawie rok. Badania mieliśmy w normie, rok starań przy zdrowej parze w sumie też się w normie mieści. Ciąża potwierdzona z tego samego lewego jajnika.

Mojego narzeczony królik wielkanocny opętał, seksy codziennie 😅 szkoda że tak późno jak już po ptakach, ale liczę na to że uda nam się wbić 🥹 w czwartek pójdę na prozka i resztę badań które zleciła mi ginekolog - cytomegalia, toksoplazmoza, hiv, grupa krwi, różyczka, kiła i jeszcze kilka których nazw nie kojarzę 🙃

Po metotreksacie jest bezwzględny zakaz starań przez 3 miesiące, a zalecany 6 miesięcy. Wynika to z tego, że ten lek wypłukuje w organizmie kwas foliowy do zera. Do 3 miesięcy ciąża najprawdopodobniej będzie obarczona wieloma wadami i niedorozwojem płodu. W tym czasie pauzy trzeba się porządnie suplementować. My ten czas wykorzystaliśmy na przebadanie się, odpoczynek.
Z antykoncepcji hormonalnej zrezygnowałam mniej więcej po 5.5 miesiącach - na ciąże jednak czekaliśmy jeszcze prawie rok. Badania mieliśmy w normie, rok starań przy zdrowej parze w sumie też się w normie mieści. Ciąża potwierdzona z tego samego lewego jajnika.
No to ładnie to wszystko pokręcone jest …no nic mi nie pozostaje jak czekać na rozwiązanie sytuacji , już przestaje o tym myśleć i pisać idę skoncentrować się na świętach i rodzince i później odpoczywać
jeszcze raz Ci gratuluję 🙌 ❤️ życzę dużo dużo zdrówka 🥰
Wam wszystkim życzę zdrowych spokojnych Świąt Wielkanocnych 🩵
Jak by coś się działo będę dawać znać
Póki co zmykam na chwilę ;( buźka

No to ładnie to wszystko pokręcone jest …no nic mi nie pozostaje jak czekać na rozwiązanie sytuacji , już przestaje o tym myśleć i pisać idę skoncentrować się na świętach i rodzince i później odpoczywać
jeszcze raz Ci gratuluję 🙌 ❤️ życzę dużo dużo zdrówka 🥰
Wam wszystkim życzę zdrowych spokojnych Świąt Wielkanocnych 🩵
Jak by coś się działo będę dawać znać
Póki co zmykam na chwilę ;( buźka
Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim ❤️

reklama
Do góry