MamaR
Fanka BB :)
Ok już widzę

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ok już widzę
Hej, zapytam z ciekawości, jakie miałaś wyniki zelaza itp, że zostały wprowadzone wlewy?Hej dziewczyny. Jednak wskakuje do Was jeszcze. Żelazo mi spadło, będę miała wlew i czekania 3 miesięcy na ciążę może spowodować że w jej trakcie będzie konieczny jeszcze jeden wlew, a tego chciałabym unikać. Za radą lekarza, który powiedział że najlepiej jest zajść w cyklu w którym jest wlew lub cykl po wznawiamy starania.muszę zamówić testy owulacyjne. Narazie na ławeczkę bo testowanie wypada mi w maju. Wiem że w ciążę nie da się zajść od tak, ale miałabym wyrzuty sumienia gdybyśmy nie zaczęli wcześniej.
I jeszcze włączając się do dyskusji o pracy - ja pracuję w szkole podstawowej więc teraz ciąża idealnie by się zbiegał z wakacjami![]()
Mi w pierwszej ciąży też wyszło na minimalnym poziomie toksoplazmoza ze względu na kontakt z kotem, bo smyk domowego. Ale nic z tym nie robili, bo to naprawę tak nieznacznie wyszło.Ja mam psa i koty takie podwórkowe - nie miałam z nimi praktycznie kontaktu - jedynie do psa raz na jakiś czas szłam się przywitać, pogłaskać,pobawić piłką, nakarmić - toksoplazmoza mi wyszła - do porodu antybiotyk, małej USG robili w pierwszej (drugiej) dobie życia, pobierali krew - później miałam nadania krwii powtórzyć sobie i małej i wszystko zeszło do 2 mc życia
U mnie w marcu przy ciąży biochemicznej okres przyszedł dzień wcześniej i krwawienie było takie jak zawsze, nawet ciut mniejsze i trwał o jeden dzień krócejJeżeli dobrze zrozumiałam to nastąpiło u Ciebie mocne krwawienie przy CB ??
A w którym dniu cyklu dostałaś okres ?No właśnie .. i tak zazwyczaj przebiega ciąża biochemiczna z tego co się naczytałam w szpitalu za dwa dni
A u mnie w piątek było delikatne plamienie brązowe jak kawa z mlekiem myślałam że to implantacja a w niedzielę już pojawiła się brunatna krew ale też plamienie .. tylko że były skrzepy więc dlatego panika i w poniedziałek zaraz po otrzymaniu wyników progesteronu i bety na szpital i się łudziłam ;(
Najniższa hemoglobina 9 przy normie od 12.5, najniższa ferrytyna 4. Ogólnie leczę anemię od 5 lat bardzo nieskutecznie, mam zapalenie żołądka i każda preparat żelaza doustnego (przeszłam wszystkie, naprawdę) był źle tolerowany. Ostatni wlew przy tych krytycznych wynikach miałam w maju więc w sumie jeden wystarczył mi na rokHej, zapytam z ciekawości, jakie miałaś wyniki zelaza itp, że zostały wprowadzone wlewy?
A miałaś szukane przyczyny takich spadków żelaza ? Jakieś badanie na pasożyty ? Krew utajoną w kale?Najniższa hemoglobina 9 przy normie od 12.5, najniższa ferrytyna 4. Ogólnie leczę anemię od 5 lat bardzo nieskutecznie, mam zapalenie żołądka i każda preparat żelaza doustnego (przeszłam wszystkie, naprawdę) był źle tolerowany. Ostatni wlew przy tych krytycznych wynikach miałam w maju więc w sumie jeden wystarczył mi na rokciąża zabiera żelazo więc w mojej sytuacji muszę to mocno monitorować i dostosowywać starania pod wlewy
![]()
Czyli biochemNo właśnie w piątek 29 dc powinnam dostać @ a nie dostałam i wieczór zrobiłam test z moczu wyszla delikatna kreska w sobotę rano powtórzyłam wyszła mocniejsza
W poniedziałek rano beta wyszła 65 potem szpital wieczór bo było innego koloru plamienie i skrzepy i wczoraj powtórzyli mi w szpitalu betę i 35 i wypisali do domu i kazali w poniedziałek powtórzyć betę
Oczywiście że tak. Miałam helicobacter + duże zapalenie żołądka i dwunastnicy + nietolerancja nabiału wykryta rok temu. Poprzedni rok był dla mnie ciężkim rokiem pod względem badań - biopsja szyjki macicy, badania wszystkiego żeby wreszcie odkryć przyczynę niedoborów.A miałaś szukane przyczyny takich spadków żelaza ? Jakieś badanie na pasożyty ? Krew utajoną w kale?
Niestety tak jak zwykle