reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

reklama
A syn ma dzieci ? 🤪 Mój dziadek był starszy od babci 15 lat i babcia przeklinała na pokolenia by brać męża w swoim wieku bo ona chciała na dancingi chodzić a dziadkowi się nie chciało , był typem domownika. Suma sumarum zrobił jej 7 dzieci więc nie było czasu na dancingi 🤣
Nie, syn nie ma dzieci i raczej nie będzie ich miał 😉

Młodzi jeszcze jesteście. A czemu sexy z zabezpieczeniem? Nie lepiej bez ale też bez liczenia dni płodnych , testów itp ? Jak się okres spóźnia to wtedy test 😆 Ja tak bym nie mogła bo jednak muszę być psychicznie nastawiona na ciążę a nie z zaskoczenia ale też już niedlugo skończę 36 lat i jednak gdzieś z tyłu głowy mam obawy że im starsza jestem to rośnie ryzyko wad płodu i problemy z utrzymaniem ciąży.
Wiesz, mi latka lecą, Basia niedługo kończy 3 lata to nie chce czekać na nie wiadomo co i kiedy. Mała podrośnie,wrócę do pracy i nie chce się zastanawiać czy się udało czy nie bo to bez sensu według mnie. Skupie się na rodzinie, budowie/wykańczaniu domu i na pracy po prostu.
I bez obrazy dla starszych Staraczek- ale nie chcę mieć np. 8 lat różnicy wieku między dziećmi - nie tak to wszystko miało wyglądać. Miałabym 8miesieczne dziecko i moją Królewnę a tak to jest porażka. Wiem ,że to może egoizm ale nie będę chciała już walczyć z wiatrakami

A sprawdzałaś wtedy normy laboratoryjne czy funkcjonalne ? Bo to duża różnica. Tarczycowe już niewielkie odchylenia mogą blokować.
Już nie pamiętam jakie to były. W ciąży tarczycowe ostatnio robiłam ponad 3 lata temu 🤔 a tych wcześniejszych to już nie znajdę,więc nie wiem. Moja siostra ma Hashimoto i dwie ciąże= dwoje dzieci. Druga ma zapalenie tarczycy,które leczyła po pierwszej ciąży a też bez problemów zaszła w drugą ciążę.
Może później spróbuję powtórzyć te badania - omówię to później na kontroli z ginem

Wiesz, mi latka lecą, Basia niedługo kończy 3 lata to nie chce czekać na nie wiadomo co i kiedy. Mała podrośnie,wrócę do pracy i nie chce się zastanawiać czy się udało czy nie bo to bez sensu według mnie. Skupie się na rodzinie, budowie/wykańczaniu domu i na pracy po prostu.
I bez obrazy dla starszych Staraczek- ale nie chcę mieć np. 8 lat różnicy wieku między dziećmi - nie tak to wszystko miało wyglądać. Miałabym 8miesieczne dziecko i moją Królewnę a tak to jest porażka. Wiem ,że to może egoizm ale nie będę chciała już walczyć z wiatrakami
Pozostaje trzymać kciuki by szybko się udało 🤞 Między moja najstarsza a najmłodszym jest 5 lat różnicy i to jednak inne zainteresowania , czasem się bawią razem ale jednak najlepiej z tym średnim się dogaduje gdzie jest 1.5 roku różnicy między nimi.

reklama
Dziewczyny jak Wy odczuwacie ból owulacyjny? I jak myślicie, czy on jest już po owulacji czy jednak przed? Ja miałam przekonanie, że to jest ból od płynu w zatoce Douglasa czyli już po pęknięciu pęcherzyka ale w internecie czytam różne wersje.
Ja czuję albo kłucie w jajnikach albo takie ciągnięcie w podbrzuszu. I ja czuję raczej w dniu owulacji ( według testów owu robię ).

Do góry