reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🌷KWIETNIOWE KRESKI☀️🌷 Mrozy żegnamy, a za 9 miesięcy dzieciątka nasze powitamy 👶

Dziękuje
Niestety u nas mamy dwa szpitale w Tarnowie
Nowy i stary
Ja obecnie jestem na starym ale on jest dużo lepszy niż Nowy (mimo że pracuje w nim moja mama ) ale w tym nowym jak 7.04 jeździłam z plamieniem i beta 65 to powiedzieli mi „żeby szukać prywatnie lekarze bo oni mają dwie cesarki do zrobienia” tak więc wyszłam stamtąd zadzwoniłam do prywatnego i sekretarka powiedziała mi że lekarz kończy za 10 min żeby udać się na stary szpital że tam na pewno nikt nie zostawi mnie bez pomocy no i rzeczywiście tak było trafiłam wtedy właśnie na tego lekarza który od wczoraj się mną opiekuje
(który stwierdził że wzrost bety wzrostowi bet nie równy i że liczy się bardziej ten pęcherzyk który wcześniejszy lekarz widział na USG i duże endometrium więc znowu zrobili mi nadzieję że może jednak ciąża aa tu na szpital dzisiaj doktor mówi że nie widać pęcherzyka ja prdl nie mogę poprostu w to uwierzyć co się dzieje .. )
I on dziś rano jak mnie wysyłał tutaj mówił będziemy się widzieć bo mam dziś dyżur (no ale dyżur ma dwa piętra wyżej ) a mnie dali na patologię bo nie było miejsc już tak dyzo przyjęć było dzisiaj jutro mnie mają przenieść
ale chyba zaraz wsiądę w windę i przejadę się do niego tam ..
Dziękuje
Niestety u nas mamy dwa szpitale w Tarnowie
Nowy i stary
Ja obecnie jestem na starym ale on jest dużo lepszy niż Nowy (mimo że pracuje w nim moja mama ) ale w tym nowym jak 7.04 jeździłam z plamieniem i beta 65 to powiedzieli mi „żeby szukać prywatnie lekarze bo oni mają dwie cesarki do zrobienia” tak więc wyszłam stamtąd zadzwoniłam do prywatnego i sekretarka powiedziała mi że lekarz kończy za 10 min żeby udać się na stary szpital że tam na pewno nikt nie zostawi mnie bez pomocy no i rzeczywiście tak było trafiłam wtedy właśnie na tego lekarza który od wczoraj się mną opiekuje
(który stwierdził że wzrost bety wzrostowi bet nie równy i że liczy się bardziej ten pęcherzyk który wcześniejszy lekarz widział na USG i duże endometrium więc znowu zrobili mi nadzieję że może jednak ciąża aa tu na szpital dzisiaj doktor mówi że nie widać pęcherzyka ja prdl nie mogę poprostu w to uwierzyć co się dzieje .. )
I on dziś rano jak mnie wysyłał tutaj mówił będziemy się widzieć bo mam dziś dyżur (no ale dyżur ma dwa piętra wyżej ) a mnie dali na patologię bo nie było miejsc już tak dyzo przyjęć było dzisiaj jutro mnie mają przenieść
ale chyba zaraz wsiądę w windę i przejadę się do niego tam ..
A orientowałaś się jak jest w Bochni? To nie jest aż tak daleko od Tarnowa, a ja kiedyś słyszałam dobre opinie o ginekologi tam.

reklama
No otóż to
Tylko czemu jej nie widać ?
Chyba że to ten Ala pęcherzyk co widzi przy jajniku .. albo jeszcze wyczytałam że pęcherzyk grafa jest widoczny jeśli nie pęknie przy owulacji aa owulacji przecież tera nie było bo bóg wie co się tam dzieje a wypadałaby właśnie tak w tamtym tyg żeby być miała być ….
Nie jestem lekarzem więc nie odpowiem Ci niestety na to pytanie. U mnie też na początku nie widzieli CP tylko pseudo pęcherzyk 🤷. Z resztą tutaj dużo dziewczyn tak miało pseudo pęcherzyki, niestety.
Kiedy masz następne badanie ? Masz może jeszcze dzisiaj USG ?

A u mnie pik już dzisisj, tak jak obstawiałam, ale owulacje coś obstawiam za 2 dni dopiero

Załączniki

• Screenshot_20250423_203204_Premom.jpg
    Screenshot_20250423_203204_Premom.jpg
    106 KB · Wyświetleń: 68
Wybacz, dla mnie to jest praktycznie na 100% CP
Tylko jeszcze nie wiaodmo gdzie. Dobrze, że jesteś w szpitalu.
Przypomniałaś mi jak pielęgniarka mówiła, że mieli kiedyś ciężki przypadek CP. Wiesz gdzie była? W wątrobie 😱😱. Nie straszę ani nic z tych rzeczy ale przypomniało mi się jak napisałaś, nie wiadomo gdzie.

A u mnie pik już dzisisj, tak jak obstawiałam, ale owulacje coś obstawiam za 2 dni dopiero
To nie jest jeszcze peak. Jest już bardzo blisko, ale ratio musi być 1 albo wyżej, wtedy test jest pozytywny. Chociaż rzeczywiście na zdjęciu wydaje się, jakby ta testowa już była ciemniejsza od kontrolnej 🤔

To nie jest jeszcze peak. Jest już bardzo blisko, ale ratio musi być 1 albo wyżej, wtedy test jest pozytywny. Chociaż rzeczywiście na zdjęciu wydaje się, jakby ta testowa już była ciemniejsza od kontrolnej 🤔
Bo jest ciemniejsza, nie wiem czego ale ratio nigdy mi nie pokazuje więcej niż 1 na tych easyhome, nie wiem czy to kwestia jasności czy jak.

reklama
Do góry