reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kulinarne akrobacje , czyli kwietniówki gotują.

reklama
iloonka- skusiłam się na te rogaliki, jestem w trakcie robienia, ale zastanawiam się czy to ciasto trzeba odstawic , aby wyrosło? tam w pzrepisie nic takiego nie ma, a mi się zawsze kojarzyło, że ciasto drożdżowe pozostawia się do wyrośniecia. odp proszę:-);-)
 
uprzejmie donoszę, iż rogaliki "palce lizać":-) ale porcja przerosła mozliwości 2-osobowej rodzinki i psa:-) tylu rogalików, to ja jeszcze na oczy nie widziałam:-) p.s. pomysł na nadzienie też zgapiłam od Cb ilonko:-) thx:-)
 
edytka - ​może pomyślisz, że to głupie ale 'puszczałam'...i faktycznie nie opadł....byłam ciekawa co sie stanie jak go zrzuce na podłoge, ale było ok ...mąz się śmiał, że chałupę zdemoluję...jak nie wałek to rzucanie jedzeniem o podlogę....
 
reklama
Stare szkoły to biszkopt uważały za bardzo delikatne ciasto i przy pieczeniu broń boże żeby stuknąć puknąć lub przeciągu nie było a tu piszą o rzucaniu.Dlatego byłam zdziwiona. Ale jak Ty puściłaś i nic się nie stało to ja koniecznie muszę spróbować.
 
Do góry