reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kulinarne akrobacje , czyli kwietniówki gotują.

reklama

Załączniki

  • rogaliki.jpg
    rogaliki.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
ewela_grzyba- gratuluję wypieku, apetycznie wyglądają te rogaliki, szkoda, że ja nie mogę mącznych potraw jeść :hmm:

ja dziś dziewczyny podaję przepis na rafaello które robię często dla rodzinki

zółtka - 3 szt
Mąka pszenna - 3 łyżki
mąka ziemniaczana - 3 łyżki
cukier waniliowy - 3 opakowania
mleko- 3 szklanki
cukier- 1 szklanka
wiórki kokosowe, 1,5 paczki - razem 150 g
margaryna - 1 kostka
krakersy, na 2 warstwy - 2 opakowania, najlepsze są Krakuski ponieważ się tak bardzo nie rozmiękają


czas przygotowania: ok 20 min
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną, szklankę mleka i dokładnie wymieszać.
2 szklanki mleka zagotować z cukrem i 1 paczką wiórek kokosowych.
Do gotującego mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu, aż zgęstnieje. Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/2 kremu. Przełożyć ponownie krakersami itd. Wierzchnią warstwę kremu obficie posypać pozostałą częścią wiórek kokosowych.
Pozostawić w lodówce na około 3-4 godzin

smacznego
 
i wcięło mi posta... :dry:

rogaliki piękne!
komentarz o odtłuszczaniu cudny!
tęczowe ciasto śliczne! ale ja na pewno coś pokopię z odmierzaniem czasu krzepnięcia galaretek i nie będzie tak równiutko... :sorry2:
za to robię dziś rafaello zawiszki, bo po opisie ciasta nie jestem w stanie sobie go odmówić...:-p lecę do sklepu po składniki :laugh2:
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry