reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Jeśli będziesz podchodzić do transferu to nie wszystkie suple powinno się suplementować przed transferem tak jak do punkcj, bo mogą mieć wpływ na implantację. Poszukam listy supli przed transferem i dodam.
Generalnie w przyjmowaniu supli na poprawę jakości jajeczek też trzeba robić przerwy, bo jakby nie patrzeć to jest ogrom tabletek. Ja w pewnym momencie piłam dziennie ponad 20. Więc na dłuższą metę nie uważam tego za zdrowe.
Sama teraz po punkcji zamierzam ograniczyć się do tego co niezbędne czyli kwas foliowy, B12, omega, witamina d, magnez.

U Kłosowicz znalazłam taki zestaw na insta przed transferem z zaznaczeniem, że o akardzie decyduje lekarz i drugi screen z mniejszą ilością supli jest po transferze . I nie wiem gdzie ale kojarzę, że gdzieś czytałam że koenzym też nie do końca jest wskazany ale nie mogę sobie przypomnieć kto o tym pisał.
Pamiętam, że kiedyś ktoś wrzucał screen z posta instaembriolog o Q10, że podnosi poziom komórek NK i przez to może utrudniać implantację. Ale potem @fckathy konsultowała się u dietetyka klinicznego i o to podpytała, zrobiłam screena i wrzucam 🙈

Załączniki

• IMG_2128.jpeg
    IMG_2128.jpeg
    83,8 KB · Wyświetleń: 54
  • IMG_2572.jpeg
    IMG_2572.jpeg
    145,6 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Cześć dziewczyny, piszę z prośbą o poradę. 21.01 transfer,beta ładnie rosła wszystko super,wczoraj ponad 11 tys.,dziś USG wiek zarodka 6t+2d,ale nie ma serduszka. Pani Doktor określiła to jako poronienie chybione. Czy jest sens robić USG na własną rękę jeszcze w przyszłym tygodniu?
Ja byłam w 6+2 wg transferu i nic nie było widać! 3 dni później u mojej gin zarodek z serduszkiem. Ja bym zrobiła betę czy rośnie i poszła za tydzień na usg. Ja miałam transfer 17.01. Puste jajo? Nie ma zarodka i tak powinni czekać z taką decyzja do 8 tygodnia.

Tak, wszystko było. W piątek było ciałko żółte,dziś 0,5 mm zarodek,ale bez serduszka. I doktor określiła jako chybione. Pytałam się czy robic jeszcze jakieś USG,bo ona wyjeżdża na urlop i nie będzie jej do 03.03, stwierdziła,że nie😔
Nie znam lekarki, ale pytanie jakiś sprzęt, i ten wyjazd na urlop... oni mają lekka znieczulice lekarze. Ja bym poszła na dobre usg ale nie jutro. Idź w poniedziałek. Tak naprawdę serce mogło za godzinę zacząć bić. Zrób sobie w sobotę betę.

Nie znam lekarki, ale pytanie jakiś sprzęt, i ten wyjazd na urlop... oni mają lekka znieczulice lekarze. Ja bym poszła na dobre usg ale nie jutro. Idź w poniedziałek. Tak naprawdę serce mogło za godzinę zacząć bić. Zrób sobie w sobotę betę.
Właśnie też mnie zastanawia czemu tak szybko stwierdziła poronienie.... Jak 4 lata temu udało nam się po stymulacji,to kazała dwa razy przyjść na USG,zanim stwierdziła poronienie. Leczę się u niej 5 lat... Sprzęt ma lepszy niż w Klinice,bo to już był prywatny gabinet. USG umówiłam w całkowicie niezależnego lekarza na środę. W poniedziałek zrobię betę,jeśli spadnie to będzie jednoznaczne

Hej wam! Ja cały czas w temacie iv ale trochę z innej beczki. Może ktoś z was miał takie doświadczenie.
Na sam koniec stymulacji (2 dni przed punkcja) zaczął boleć mnie ząb (do dentysty chodzę regularnie- nie ma mowy o jakiejś dziurze). W dzień punkcji wiadomo uśpienie przeciwbólowe - ból zniknął. Dzień po niej powrócił. Od razu poszłam do dentysty. Po rozwierceniu zęba okazało się że psuje się od nerwu-korzenia. Ból momentalnie ustal. Chodziłam tak z tym otwartym zębem 2 tyg. Przed wczoraj poszłam aby go zatruć (ma być przeleczony kanałowo). Wczoraj pojawił się pulsujący ból -masakra. Dziś znowu u dentysty. Zostało mi wyjęte lekarstwo- od razu ulga. Mam chodzić z otwartym zaś tydzień. Później spróbujemy trutkę.
Jutro mam wizytę w klinice. Nie wiem co mam zrobić - owulki ani widu ani słychu. Transferować w tym cyklu? Odpuszczać? A jeśli tak to na ile? Doradźcie błagam

Hej wam! Ja cały czas w temacie iv ale trochę z innej beczki. Może ktoś z was miał takie doświadczenie.
Na sam koniec stymulacji (2 dni przed punkcja) zaczął boleć mnie ząb (do dentysty chodzę regularnie- nie ma mowy o jakiejś dziurze). W dzień punkcji wiadomo uśpienie przeciwbólowe - ból zniknął. Dzień po niej powrócił. Od razu poszłam do dentysty. Po rozwierceniu zęba okazało się że psuje się od nerwu-korzenia. Ból momentalnie ustal. Chodziłam tak z tym otwartym zębem 2 tyg. Przed wczoraj poszłam aby go zatruć (ma być przeleczony kanałowo). Wczoraj pojawił się pulsujący ból -masakra. Dziś znowu u dentysty. Zostało mi wyjęte lekarstwo- od razu ulga. Mam chodzić z otwartym zaś tydzień. Później spróbujemy trutkę.
Jutro mam wizytę w klinice. Nie wiem co mam zrobić - owulki ani widu ani słychu. Transferować w tym cyklu? Odpuszczać? A jeśli tak to na ile? Doradźcie błagam
ja bym opowiedziała to lekarzowi w klinice i się spytała jak on to widzi

Ja bym zrobiła podwójny transfer. Właśnie teraz miałam podwójny czyli 2x4BC. Jeśli zarodki są słabszej jakości to jak najbardziej można sobie na to pozwolić i to też zwiększy szanse na ciążę
Lekarz Wam rekomendował podanie dwóch zarodków czy to był Wasz pomysł?
Rozważam to.. byłoby jedno podejście, ostateczne.

Lekarz Wam rekomendował podanie dwóch zarodków czy to był Wasz pomysł?
Rozważam to.. byłoby jedno podejście, ostateczne.
Ja zaproponowałam a lekarka potwierdziła, że faktycznie przy tak słabej klasie zarodków byłaby skłonna podać 2 i mówiła, że możemy sami zadecydować a ja ostatecznie powiedziałam, że niech ona zadecyduje

Cześć dziewczyny, piszę z prośbą o poradę. 21.01 transfer,beta ładnie rosła wszystko super,wczoraj ponad 11 tys.,dziś USG wiek zarodka 6t+2d,ale nie ma serduszka. Pani Doktor określiła to jako poronienie chybione. Czy jest sens robić USG na własną rękę jeszcze w przyszłym tygodniu?
poczekałabym, jest wcześnie, może się pojawić jeszcze ✊✊✊

reklama
Biore suple, witamina d, kwas foliowy, ubichinon, omega 3 i 6, magnez, ashwagande, koenzym q10, acetylocysteina, jest cos jeszcze? Konkretnego na „jajniki”

Na jajniki jest też dobry mio-inozytol lub NAC. U mnie przy PCOS z cykli ponad 40 dniowych wyregulowało na 30-32 dniowe z ładnymi owulacjami ☺️

Do góry