reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja to jestem matoł jednak.

Od początku ciąży chodze i jęcze że bolą mnie piersi, nie suki tylko całe piersi. Wczoraj kupiłam nowy biustonosz rozm 85 D i dzisiaj czuje że już tak nie boła bardzo. Trzeba być matołkiem, żeby nosić za meły biustonosz a potem jęczeć że boli, ehhhhhh. Tylko że jak zobaczyłam na wieszaku rozmiar 85 D to pomyślałąm że za duże i będzie nie wygodnie, a jak zmierzyłam to pasuje idealnie :-) Już rozumiem radoche mojego męża.

reklama
No to ja chyba pobiję wszystkie w kg na +
bo w 21 tc mam 10 kg na + i w brzuszku na wysokości pępka 110 cm . Ale ja zawsze tak miałam nawet jak ograniczam jedzonko do minimum by za dużo nie przytyć , widocznie taka moja uroda .

kotkanadachu nic się nie przejmuj po prostu masz skłonności do łapania kg - tak samo jak ja:baffled: dopiero ci pisałam z wielkim zadowoleniem, że 5 kg na plusie a tymczasem dziś na wadze........ + 7 kg od początku ciąży;/

wiolcia no właśnie sie nie przejmuję , cóż taka moja uroda . Mam nadzieje że zrzucę bo przy pierwszej ciąży dłuuugo zostało mi w zapasie dużo za zdużo , dopiero przed ciążą z jakieś pół roku zaczełam wyglądać normalnie .

Obawiam się że te kalkulatory uwzględniają tylko wagę dziecka, macicy, wód płodowych i dod. obiętości krwi. Tłuszczyku zapasowego raczej nie. Kurczę muszę się zawziąc i nie podjadac. Najgorsze, że wrócił mi apetyt na słodycze:angry:

a ja nie wiem jak się policzyć w tych kalkulatorach, jeśli przy moim wzroście 171 ważyłam przed ciążą 76, a jeszcze w 18 tyg. miałam 68kg teraz w 21tygodniu 69 to ni jak się ma do żadnej skali :-)

u mnie:
15 tydzień 2 dzień ciąży,waga wyjściowa 58, obecna 60 czyli 2 kg na plus, obwód brzucha "na oponce" 92 cm.
17 tydzień 2 dzień ciąży, obecna waga jak w 15 tyg - nadal 60, obwód brzucha "na oponce" 94 cm,
19 tydzień 3 dzień ciąży, waga nadal 60 kg, obwód brzucha w najszerszym miejscu pod pępkiem 96 cm

osobiście miałam wrażenie że więcej mi ten brzuch urósł, ale on mi się chyba podniósł wyżej i taki spod biustu się już robi:)

Obawiam się że te kalkulatory uwzględniają tylko wagę dziecka, macicy, wód płodowych i dod. obiętości krwi. Tłuszczyku zapasowego raczej nie. Kurczę muszę się zawziąc i nie podjadac. Najgorsze, że wrócił mi apetyt na słodycze:angry:
A ile przytyłaś, że tak narzekasz na podjadanie?? ;-) Założę się że pewnie tylko z 3 kg :-p Albo tak jak Ewwe czyli tyle co nic :-p

reklama
od ostatniego pisania moich rozmiarów, w biuście nie przybyło mi nic, na wadze jedynie 0,88 kg, więc ważę 50,88, zapodziałam centymetr więc jak kupię to zmierzę brzuch,

Do góry