reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta w kolejnych dniach po owulacji - wątek zbiorczy

@Madame83, przyrasta, to najważniejsze, trzymam kciuki mocno 🤗 Tak, drugie. To 5. miesiąc starań. Pisałaś, że mierzysz temp. i robisz testy owu, więc też dorzucę w tym miesiącu te testy, bo tylko mierzę temp. Kiedyś robiłam testy, ale nie mogłam połapać się w peaku. Może warto zrobić drugie podejście :)

@Lady Loka, zastanawiam się, jak po dwukrotnym badaniu bety, czekając na wizytę usg w 6-7. tyg., sprawdzać, czy wszystko ok. Stąd pomysł, że może badać betę co tydzień 🙈 W pierwszej ciąży plamiłam na początku. Chodziłam co tydzień, może nie do samego końca I trym., ale chyba jakoś od 6. do 10t.

reklama
@Madame83, przyrasta, to najważniejsze, trzymam kciuki mocno 🤗 Tak, drugie. To 5. miesiąc starań. Pisałaś, że mierzysz temp. i robisz testy owu, więc też dorzucę w tym miesiącu te testy, bo tylko mierzę temp. Kiedyś robiłam testy, ale nie mogłam połapać się w peaku. Może warto zrobić drugie podejście :)

@Lady Loka, zastanawiam się, jak po dwukrotnym badaniu bety, czekając na wizytę usg w 6-7. tyg., sprawdzać, czy wszystko ok. Stąd pomysł, że może badać betę co tydzień 🙈 W pierwszej ciąży plamiłam na początku. Chodziłam co tydzień, może nie do samego końca I trym., ale chyba jakoś od 6. do 10t.
No ale beta raz w tygodniu też nie powie, czy wszystko ok. No trzeba wytrzymać i tyle.

Jeśli chodzi o testy owu, to najlepiej wybarwiają się te z Domowego Laboratorium. Można je złapać na allegro albo w aptece w paczce po 25 szt., najlepiej cenowo wychodzą wtedy. Easy home też są dobre, ale to już większe opakowania i na Amazon. A żeby wyłapać pik to skorzystaj z aplikacji Premom, wrzucasz zdjęcia testów i apka sama Ci wyłapuje pik.

Jest też tu na forum wątek staraczkowy, możesz dołączyć do dziewczyn i może się tam odnajdziesz.

Dziewczyny, mam pomysł na wątek, który zbierze nasze bety do kupy😉Co Wy na to? Co chwilę pojawiają się pytania, czy beta w tym dniu nie za niska, czy przyrost ok... Może wymienimy się doświadczeniami? Jak było u Was w kolejnych dniach po owulacji? Myślę, że taki wątek może dodać sporo otuchy przyszłym mamom w tych ciężkich początkowych dniach😉

U mnie w ostatniej ciąży:
11 dpo - 68,5
13 dpo - 242,2
15 dpo - 527,6
17 dpo - 999

Ciąża książkowa, poród mniej, ale to inna historia. Córa ma się wyśmienicie.

Dziś 11 dpo i beta 33,6. Będę aktualizować choć nie ukrywam, że wolałabym wynik taki, jak ostatnio😉 ale nic to, trzeba czekać 🤷‍♀️

Zapraszam do wymiany doświadczeń 🙂
Miło "spotkać" koleżankę o podobnym nicku! ;-)
Jeśli 83 coś oznacza, to może łączy nas jeszcze więcej :-D
Gratuluję bety!

Sporo tych badań wykonałaś poprzednio! ;-) Mieszkając w kraju "mesdames", niestety, musiałam ograniczać się swego czasu do 1 bety na skierowanie + 1 wyjątkowo, by sprawdzić przyrost. Pierwsze badanie było wykonane dopiero 17 "dpo" - 959, więc podobnie jak u Ciebie, a 2 dni później 2618. Ale pozytywne testy wychodziły mi już konkretnie 9-10 dpo.

Miło "spotkać" koleżankę o podobnym nicku! ;-)
Jeśli 83 coś oznacza, to może łączy nas jeszcze więcej :-D
Gratuluję bety!

Sporo tych badań wykonałaś poprzednio! ;-) Mieszkając w kraju "mesdames", niestety, musiałam ograniczać się swego czasu do 1 bety na skierowanie + 1 wyjątkowo, by sprawdzić przyrost. Pierwsze badanie było wykonane dopiero 17 "dpo" - 959, więc podobnie jak u Ciebie, a 2 dni później 2618. Ale pozytywne testy wychodziły mi już konkretnie 9-10 dpo.
Zdecydowanie łączy😁 duża ilość badań ma swoje plusy i minusy😉
Fajnie, że podzieliłaś się z nami swoim doświadczeniem 🙂 Merci beaucoup!🌸

Jeśli chodzi o testy owu, to najlepiej wybarwiają się te z Domowego Laboratorium. Można je złapać na allegro albo w aptece w paczce po 25 szt., najlepiej cenowo wychodzą wtedy. Easy home też są dobre, ale to już większe opakowania i na Amazon. A żeby wyłapać pik to skorzystaj z aplikacji Premom, wrzucasz zdjęcia testów i apka sama Ci wyłapuje pik.

Jest też tu na forum wątek staraczkowy, możesz dołączyć do dziewczyn i może się tam odnajdziesz.
@Madame83, a masz jakieś doświadczenie z testami One Step z Allegro? Przy pierwszej ciąży miałam z tej firmy testy ciążowe i wykryły ciążę w 26dc. Dziś zaczynam nowy cykl i zastanawiam się też, od kiedy robić testy owu. Od ustąpienia plamienia?

@Madame83, a masz jakieś doświadczenie z testami One Step z Allegro? Przy pierwszej ciąży miałam z tej firmy testy ciążowe i wykryły ciążę w 26dc. Dziś zaczynam nowy cykl i zastanawiam się też, od kiedy robić testy owu. Od ustąpienia plamienia?
Ja je miałam w ostatnim cyklu i tak słabo coś się wybarwiły, kupiłam z domowego laboratorium i aplikacja premon szybko pokazała peak.

reklama
Owulacyjne wybarwiały mi się bardzo słabo w porównaniu do Domowego Laboratorium, wręcz myślałam, że mam cykl bezowulacyjny, ale faktem jest, że miałam wtedy bardzo późno owulację. W końcu kupiłam te z DL i z tego samego moczu na one step ledwo ledwo kreska a na DL prawie pozytyw. Podobnie do DL wybarwiają się jeszcze easy home z amazon.pl, tam można za ok 110 zł kupić opakowanie 100 szt, więc można sprawdzać niemal każdy sik😉

Testy najlepiej zacząć robić kilka dni przed planowaną owulacją, żeby zacząć od niskiego poziomu LH i wyłapać pik. Ponieważ teraz karmiłam piersią i miałam cykle 21-32 dni to kupowałam właśnie te opakowania 100 szt easy home i testowałam jak tylko skończyła się miesiączka. Czasem to trwało długo, bo miałam pierwszy pozytyw dopiero w 18dc, pik w 19dc i jeszcze w 20 dc był pozytyw. Gdybym kupowała te z DL, to chyba bym poszła z torbami😉

Ostatnia edycja:
Do góry