reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja tak samo w pierwszej ciąży po 2-3 kg na trzy tygodnie! Strasznie się bałam, że teraz też tak będzie, ale jest ok. Każdy kg mniej, tym lepiej dla mojego już styranego kręgosłupa.

reklama
20 tydzień i okazało się że mam 2kg na plusie. Z Zuzą było podobnie a i tak pod koniec ciąży zaliczyłam +16

20 tc i już 5,7 kg na plusie.
Biust przed ciążą 90 cm w chwili obecnej 105 cm (+ 15 cm):szok:
Brzuch przed ciążą 70 cm a teraz 104 cm (+34 cm)
Rośniemy w szybkim tempie... :baffled:

16 tydz. i 4kg na plusie:szok:..dużo za dużo:-(...
reszty nie mierze, nie chcę popaść w osłupienie:-D

Dopiszę się :happy2:.

Waga startowa ( przed ciążą ) : 59 kg.
9/10 tc : 56,500 kg.
11/12 tc : 55,500 kg.
14/15 tc : 56 kg.
16/17 tc : 57,300 kg.

Więc zaczynamy tyć :tak:. Biustu nie mierzę :-p:sorry2:.

koniec 16tc 4,5 kg na plusie ... cm nie mierze - po co sobie humor psuc :rofl2:

sprawdzalam i w poprzedniej ciazy u mnie bylo tak samo - najwiecej przytylam w II trymestrze. Byle do konca bylo nie wiecej niz 15, to bedzie ok :tak:

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

15t 3d
brzuch 90 cm ( czyli +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (czyli +21 cm ),------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (czyli +21 cm ),-------- +7kg, biust 70E

W wadze nikt mnie nie pobije :no:, ale wierzę w to co kiedyś przeczytałam, że kobiety, które są wiecznie na diecie ( czyli np. JA ) w ciąży tyją więcej. Bo sobie więcej pozwalają- tłumacząc się ciążą :-D

reklama
więc dane z czwartku :)
18t1d
obwód brzucha w najszerszym miejscu 98 cm (czyli przybyło 3 cm w 3 tygodnie)
waga dokładnie od początku ciąży +2,5 kg

Do góry