reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Dziewczyny, żeby się zważyć "prawidłowo" powinnyście na dzień przed zważeniem lub najlepiej na dwa dni albo w ogole cały czas, nie jeść po 20, a przynajmniej na 3 godziny przed snem. Jeśli stosujecie tę zasadę, to rano organizm nie będzie naładowany jedzeniem i wyniki powinny być w miarę miarodajne. Jak na noc się objecie, to rano na bank waga wam podskoczy. Ja też mialam takie wahania, ale wiem z czego to wynika, a jak nie jadlam wieczorem, to sie okazalo ze w ciagu miesiaca przytylam tylko 300 gram. W zasadzie chodzi o to zeby jesc w miare regularnie i o stalych porach, i wazyc sie tez albo zawsze rano po przed jedzeniem albo zawsze po jedzeniu. :)

reklama
Ja nigdy nie jem po 20 bo cale życie walczę z wagą więc nie ważne jakbym głodna była - nie zjem tak późno nic.
Olcia no właśnie stopy spuchnięte więc jest nadzieja że później przejdzie ;-)

Ja na wczorajszą wizytę pojechałam najedzona i waga niezmieniona. Wiec waże mniej ,niz normalnie.

Ja nigdy nie jem po 20 bo cale życie walczę z wagą więc nie ważne jakbym głodna była - nie zjem tak późno nic.

nie wiem z której strony masz tą nadwagę, sexi z Ciebie babka i narzekasz :p a jak głodna to jedz dla dzidziola, jeszcze zdążysz zrzucić, ponoć przy noworodku szybko się traci wagę, choć nie wiem jakie zdanie mają już upieczone mamuśki

dzis 18tc i 2dc i na plusie mam 4,2kg :-)

w pępku 87cm, a waga 50,6kg ciekawe do ile mi waga wskoczy... dobrze ze nie mam sie czym martwic :-)

wiocia ja co wizyte jestem wazona a mam je co 3-3,5 tygodnia i co wizyte mam o 1,5 wiecej :-) wiec jak sobie policze to mi wyjdzie ze przytyje jeszcze jakies 9,5kg do konca ciazy chyba ze wkoncu zaczne tyc wiecej lub mniej niz zwykle :-) i tak jakos mi nie straszne miec 60kg w ogole jest tu ktos chudszy odemnie?? :-p

Ostatnia edycja:
Tak jak czytam to w III trymestrze przybiera się na wadze pół kilo tygodniowo.

reklama
elena ja tak właśnie tyłam w trzecim trymestrze.. z dnia na dzień coraz więcej, na końcu wyglądałam jak słoń..
teraz mam non stop około - 4 kilo.. już mnie to trochę wkurza, bo jem normalnie, brzuszek zaokrąglony a kg nie przybywają, pewnie że nie chcę przytyc 25 kg, ale to 5 ewentualnie mogę;-) hihi, żartuje, pewnie jak zacznie tyc to kilo na tydzień..

Do góry