reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świadoma rezygnacja z karmienia piersią

I właśnie tak powinna zrobić położna ZAPYTAĆ mnie przeraziło jak dziewczyna pisała że wyraźnie w planie porodu pisała, że nie chcę karmić piersią a położna przystawiała jej dziecko jak dziewczyna płakała i mówiła, że tego nie chce. Naczytałam się wiele komentarzy kobiet po porodzie które doświadczyły przymuszenia i na siłę przystawiania dzieci więc widzę jak wiele jeszcze szpitali praktykuje taką formę znęcania się nad pacjentkami.
Powiem szczerze, że zdziwiłam się jak w szpitalu którym rodziłam bez problemu respektowali prawo do nie karmienia piersią. Dlatego, że jest to szpital bardzo poro kp, ale jak widać respektują prawa kobiet które tego nie chcą i nie utrudniają.

reklama
Powiem szczerze, że zdziwiłam się jak w szpitalu którym rodziłam bez problemu respektowali prawo do nie karmienia piersią. Dlatego, że jest to szpital bardzo poro kp, ale jak widać respektują prawa kobiet które tego nie chcą i nie utrudniają.
Na stronie spotted mojego miasta zapytałam o to jak to wygląda w tym konkretnym szpitalu i kobiety mówią właśnie, że tak jest jak piszesz i u nas więc jestem trochę spokojniejsza.

I tak powinno być, mama która che karmić piersią powinna mieć bezproblemowy dostęp do kompetentnego doradcy laktacyjnego a ta która wybiera nie karmienie piersią bezproblemową pomoc w wygaszeniu laktacji i zapewniony nieograniczony dostęp do mleka modyfikowanego dla dziecka. Wszędzie powinno to być standardem.

I tak powinno być, mama która che karmić piersią powinna mieć bezproblemowy dostęp do kompetentnego doradcy laktacyjnego a ta która wybiera nie karmienie piersią bezproblemową pomoc w wygaszeniu laktacji i zapewniony nieograniczony dostęp do mleka modyfikowanego dla dziecka. Wszędzie powinno to być standardem.
A ja dopisze jeszcze, że mimo że nie byłam kp, a dziewczyny z sali tak i przyszła doradczyni laktacyjna to po udzieleniu im porad, powiedziała również kilka słów do mnie ;) i nie były to słowa namawiające do kp czy krytykujące mnie, że nie karmię piersią :) to też mnie pozytywnie zaskoczyło :)

Do góry