reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja to jestem matoł jednak.

Od początku ciąży chodze i jęcze że bolą mnie piersi, nie suki tylko całe piersi. Wczoraj kupiłam nowy biustonosz rozm 85 D i dzisiaj czuje że już tak nie boła bardzo. Trzeba być matołkiem, żeby nosić za meły biustonosz a potem jęczeć że boli, ehhhhhh. Tylko że jak zobaczyłam na wieszaku rozmiar 85 D to pomyślałąm że za duże i będzie nie wygodnie, a jak zmierzyłam to pasuje idealnie :-) Już rozumiem radoche mojego męża.

reklama
No to ja chyba pobiję wszystkie w kg na +
bo w 21 tc mam 10 kg na + i w brzuszku na wysokości pępka 110 cm . Ale ja zawsze tak miałam nawet jak ograniczam jedzonko do minimum by za dużo nie przytyć , widocznie taka moja uroda .

kotkanadachu nic się nie przejmuj po prostu masz skłonności do łapania kg - tak samo jak ja:baffled: dopiero ci pisałam z wielkim zadowoleniem, że 5 kg na plusie a tymczasem dziś na wadze........ + 7 kg od początku ciąży;/

wiolcia no właśnie sie nie przejmuję , cóż taka moja uroda . Mam nadzieje że zrzucę bo przy pierwszej ciąży dłuuugo zostało mi w zapasie dużo za zdużo , dopiero przed ciążą z jakieś pół roku zaczełam wyglądać normalnie .

Obawiam się że te kalkulatory uwzględniają tylko wagę dziecka, macicy, wód płodowych i dod. obiętości krwi. Tłuszczyku zapasowego raczej nie. Kurczę muszę się zawziąc i nie podjadac. Najgorsze, że wrócił mi apetyt na słodycze:angry:

a ja nie wiem jak się policzyć w tych kalkulatorach, jeśli przy moim wzroście 171 ważyłam przed ciążą 76, a jeszcze w 18 tyg. miałam 68kg teraz w 21tygodniu 69 to ni jak się ma do żadnej skali :-)

u mnie:
15 tydzień 2 dzień ciąży,waga wyjściowa 58, obecna 60 czyli 2 kg na plus, obwód brzucha "na oponce" 92 cm.
17 tydzień 2 dzień ciąży, obecna waga jak w 15 tyg - nadal 60, obwód brzucha "na oponce" 94 cm,
19 tydzień 3 dzień ciąży, waga nadal 60 kg, obwód brzucha w najszerszym miejscu pod pępkiem 96 cm

osobiście miałam wrażenie że więcej mi ten brzuch urósł, ale on mi się chyba podniósł wyżej i taki spod biustu się już robi:)

Obawiam się że te kalkulatory uwzględniają tylko wagę dziecka, macicy, wód płodowych i dod. obiętości krwi. Tłuszczyku zapasowego raczej nie. Kurczę muszę się zawziąc i nie podjadac. Najgorsze, że wrócił mi apetyt na słodycze:angry:
A ile przytyłaś, że tak narzekasz na podjadanie?? ;-) Założę się że pewnie tylko z 3 kg :-p Albo tak jak Ewwe czyli tyle co nic :-p

reklama
od ostatniego pisania moich rozmiarów, w biuście nie przybyło mi nic, na wadze jedynie 0,88 kg, więc ważę 50,88, zapodziałam centymetr więc jak kupię to zmierzę brzuch,

Do góry