reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
27tc i prawie 10kg na plusie...:zawstydzona/y: do tego lekarz ostatnio ze mnie zartowal zebym zamykala lodowke na klucz:-( a ja wcale nie jem wiecej niz wczesniej... przez ostatnie 4 tyg przybylo mi prawie 5kg:szok: ale jakos wszystko idzie mi w brzucho, nie czuje sie wcale pulchna... poza tym, z tego co tutaj wyczytalam to chyba to jest mniej wiecej normalny przyrost wagi, co nie? nie bede sluchac mojego lekarza w tej jednej malej kwestii:-D:-D:-D

mnie z kolei zawsze połozna przetrzepie za wagę, ale z drugiej strony wcale jej się nie dziwię:/// ja w całej ciaży powinnam przytyć do 10 kg a już mam ponad 11....kosmos

cóż zawsze możecie się pocieszać mną i moimi kilogramami ...eeeeeh

u mnie:

waga wyjściowa: 61 kg, brzuch 73 cm, biust 70A

licząc wg OM
15t 3d brzuch 90 cm ( +17 cm ), waga +4 kg, biust 70C
17 tc ------- 94 cm (+21 cm ), ------- +6 kg, biust 70E
19 tc ------- 94 cm (+21 cm ), -------- +7kg, biust 70E
20t5d-------100 cm (+27 cm), ------- +9,5 kg biust 75D, a było już +12 ( wpis z karty ciąży z ostatniej wizyty)
22t2d-------100 cm (+27 cm), ------- +9 kg, biust 75D
23t5d-------101 cm (+28 cm), ------- + 9,5 kg, biust 75D
25t4d-------105 cm (+32 cm), --------+ 12 kg, biust 75D/E
27t6d-------109 cm (+36 cm), --------+ 15 kg, biust 75 F
29t5d-------110cm (+37 cm), --------+16 kg, biust 75 F

eeheeehee ja mam 6 wizyte wiec sie nie waze narazie, za kilka dni sprawdze :))
Mamolka no no no :) musze powiedziec ze chyba jestes liderka narazie, ale i tak najbardziej szokuja mnie Twoje piersi!! no z A na F?? :O:O jeeeenyyyy :)
A wiecie? podgladalam listopadowki heh, i inne miesiace tez troszke, stwierdzam ze grudniowki maja wszystkiego naj narazie w porownaniu z innymi miesiacami, mamy najwieksze brzuszki, przodujemy w wadze niewiem jak z uroda innych ale dla mnie tez jestesmy naj:)) mam nadzieje ze bedziemy miec tez naj dzieciaczki biorac pod uwage ze mialysmy tez najgorsza passe na samym poczatku :((( dlatego wszystko teraz musi byc naj na plus, potem zalozymy watek najszybciej powracajacych do super figury ;))

reklama
Salomii hehe dziękuję- mam w końcu swój rekord - szkoda tylko że moje ciało na tym cierpi :)

Dla pocieszenia samej siebie wszystkim mówię, że tyję równo tak jak z pierwszym synem - na poszczególne tygodnie osiągam bardzo podobną lub identyczną wartość. Tyle że już na wstępie mam 1,5kg wagi na plus bo startowałam z niższej wagi :)

Do góry