reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja jestem w szoku, bo ostatnio jakoś... chudnę...
Miałam już tydzień temu 11 kg na plusie, a dziś znowu 9,5 kg. Jem tyle samo codziennie, ważę się o tej samej porze, zawsze w piżamie. Hm... Chyba Młody mnie podjada od środka :)

reklama
Mi ostatnio brzuch wysadziło i dzisiaj postanowiłam go zmierzyć.
122cm:szok::szok::szok: A na wadze -1,8kg:-) W sumie maleństwo zjadło mi8 boczki, z czego się bardzo cieszę:-D:-D:-D

Stop agresji! :)
Ja i tak już jestem 10-kilogramowym klockiem, więc te pół kilo w przód czy w tył wielkiej różnicy mi nie robi. Pewnie nadrobię w przyszłym tygodniu ;) A celulit po porodzie będę usuwać z ud i pośladków przez jakieś najbliższe... 15 lat (tak to widzę na oko ;)).

17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg :szok:, brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm

31 tc + 2
+ 14 kg:sorry:, brzuch 116 cm, biust 108 cm

(czyli już wiadomo że na 14 kg się nie skończy... byleby max 20 osiągnąć... ) Najgorsze jest to, że wcale się nie opycham a waga rośnie więc niech mi tu nikt z chudnięciem nie wyskakuje bo pogryzę :laugh2:

Dziewczyny- najgorszy jest czas mniej więcej od 7. do 8. miesiąca - statystycznie najwięcej się wtedy przybiera - i zdaje się jesteśmy tego przykładami;-)
A potem waga stoi, a przynajmniej nie skacze w takim tempie (ja też jadłam normalnie i w ciągu 6 tyg. skoczyłam 7 kg:shocked2:)
Poza tym odejmijcie sobie 2-3 kg nadmiarowej wody (obrzęki) i od razu się lepiej poczujecie:tak:;-)
(nie wspomnę już o masie dziecka, macicy, wód płodowych, zwiększonej obj. krwi itp...)

reklama
Ja mam w obwodzie metr i już mam wrażenie, że zaczyna mi brakować skóry, a jeszcze trzy dłuuugie miesiące przede mną. Chyba pęknę :)

Do góry