reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

Ja jestem w szoku, bo ostatnio jakoś... chudnę...
Miałam już tydzień temu 11 kg na plusie, a dziś znowu 9,5 kg. Jem tyle samo codziennie, ważę się o tej samej porze, zawsze w piżamie. Hm... Chyba Młody mnie podjada od środka :)

reklama
Mi ostatnio brzuch wysadziło i dzisiaj postanowiłam go zmierzyć.
122cm:szok::szok::szok: A na wadze -1,8kg:-) W sumie maleństwo zjadło mi8 boczki, z czego się bardzo cieszę:-D:-D:-D

Stop agresji! :)
Ja i tak już jestem 10-kilogramowym klockiem, więc te pół kilo w przód czy w tył wielkiej różnicy mi nie robi. Pewnie nadrobię w przyszłym tygodniu ;) A celulit po porodzie będę usuwać z ud i pośladków przez jakieś najbliższe... 15 lat (tak to widzę na oko ;)).

17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg :szok:, brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm

31 tc + 2
+ 14 kg:sorry:, brzuch 116 cm, biust 108 cm

(czyli już wiadomo że na 14 kg się nie skończy... byleby max 20 osiągnąć... ) Najgorsze jest to, że wcale się nie opycham a waga rośnie więc niech mi tu nikt z chudnięciem nie wyskakuje bo pogryzę :laugh2:

Dziewczyny- najgorszy jest czas mniej więcej od 7. do 8. miesiąca - statystycznie najwięcej się wtedy przybiera - i zdaje się jesteśmy tego przykładami;-)
A potem waga stoi, a przynajmniej nie skacze w takim tempie (ja też jadłam normalnie i w ciągu 6 tyg. skoczyłam 7 kg:shocked2:)
Poza tym odejmijcie sobie 2-3 kg nadmiarowej wody (obrzęki) i od razu się lepiej poczujecie:tak:;-)
(nie wspomnę już o masie dziecka, macicy, wód płodowych, zwiększonej obj. krwi itp...)

reklama
Ja mam w obwodzie metr i już mam wrażenie, że zaczyna mi brakować skóry, a jeszcze trzy dłuuugie miesiące przede mną. Chyba pęknę :)

Do góry