reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

No w tym temacie to akurat nie mam problemu:no::-). Do tego stopnia, że mogę się jeszcze swobodnie złapać za skórę i uszczypnąć:tak:. To chyba kwestia tego, że miałam mocno rozciągniętą skórę w poprzedniej ciąży i nigdy już nie wróciła do idealnej formy.

reklama
ja po dzisiejszym wazeniu troche sie podlamalam - 27 tc i juz 10,5 kg na plusie :szok:
w ostatnie 3,5 tyg przytylam 3,5 kg, a nie jadlam prawie wcale slodyczy i chleba ... wniosek taki, ze tego procesu nie da sie zatrzymac i nie mozna sie ograniczac ;-)

wynik z poprzedniej ciazy czyli +15 kg raczej costanie pobity w moim przypadku. cos czuje, ze dojde do 20 ...

cristalrose - twoj post wlal nadzieje w moje serce :-D

ja tylko chciałam żeby 100 nie przeskoczyć ale sie nie da zaczynałam od 91 potem -4 bo straszny był początek a teraz 97 :-( a gdzie tu do końca suma + 10 wow podejrzewam ze z 6kg to miękko wejdzie

Przynajmniej nie dostajecie bury na każdej wizycie. Ja do końca 4. m-ca miałam -5kg, teraz jest -2, ale lekarz na mnie wrzeszczy, że mam więcej jeść. Tylko jak, skoro nic mi nie smakuje?

Madziara staraj sie uzupełniać wapń, bo w takim wypadku potem grozi osteoporoza. Zagadaj z lekarzem ,może suplementacja wejdzie w grę jak nie dasz radę uzupełnić z pożywieniem.

Cały czas biorę witaminy+żelazo, a do tego jem dużo nabiału o piję mleko jak kot, więc nie będzie tak źle. No i owoce wciągam kilogramami, a waga nadal stoi

reklama
Madziara powiem Ci,że dorośli przyswajaja wapń z produktów przetwożonych, takich jak: jogurt ,kefir, śmietana, ser...
Dzieci natomiast z mleka (z produktów nieprzetwożonych).

Do góry