reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

No w tym temacie to akurat nie mam problemu:no::-). Do tego stopnia, że mogę się jeszcze swobodnie złapać za skórę i uszczypnąć:tak:. To chyba kwestia tego, że miałam mocno rozciągniętą skórę w poprzedniej ciąży i nigdy już nie wróciła do idealnej formy.

reklama
ja po dzisiejszym wazeniu troche sie podlamalam - 27 tc i juz 10,5 kg na plusie :szok:
w ostatnie 3,5 tyg przytylam 3,5 kg, a nie jadlam prawie wcale slodyczy i chleba ... wniosek taki, ze tego procesu nie da sie zatrzymac i nie mozna sie ograniczac ;-)

wynik z poprzedniej ciazy czyli +15 kg raczej costanie pobity w moim przypadku. cos czuje, ze dojde do 20 ...

cristalrose - twoj post wlal nadzieje w moje serce :-D

ja tylko chciałam żeby 100 nie przeskoczyć ale sie nie da zaczynałam od 91 potem -4 bo straszny był początek a teraz 97 :-( a gdzie tu do końca suma + 10 wow podejrzewam ze z 6kg to miękko wejdzie

Przynajmniej nie dostajecie bury na każdej wizycie. Ja do końca 4. m-ca miałam -5kg, teraz jest -2, ale lekarz na mnie wrzeszczy, że mam więcej jeść. Tylko jak, skoro nic mi nie smakuje?

Madziara staraj sie uzupełniać wapń, bo w takim wypadku potem grozi osteoporoza. Zagadaj z lekarzem ,może suplementacja wejdzie w grę jak nie dasz radę uzupełnić z pożywieniem.

Cały czas biorę witaminy+żelazo, a do tego jem dużo nabiału o piję mleko jak kot, więc nie będzie tak źle. No i owoce wciągam kilogramami, a waga nadal stoi

reklama
Madziara powiem Ci,że dorośli przyswajaja wapń z produktów przetwożonych, takich jak: jogurt ,kefir, śmietana, ser...
Dzieci natomiast z mleka (z produktów nieprzetwożonych).

Do góry