reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
32 tc:
do tej pory tyko się ważyłam, ale czytając Wasze "na +" postanowiłam sie zmierzyć i nieźle się uśmiałam... mam wymiary jak "kołek" :-D -biodra 102, brzuch 102 i biust 102... czyli urósł brzuch i biust; kilogramy na + 5 (niestety wczoraj było na 6, ale dziś jest - 1:-()
Brzuszek mam nieduży, jak stoję przodem, to nie widać, ze jestem w ciąży, ogólnie waga nie idzie mi w górę...więc za każdym razem jak spada mam smutaska:-(

jeśli chodzi o mnie to ja po prostu staram się trzymać określonych pór posiłków i nie dojadać, ale...najgorzej jest wieczorem, bo wtedy mam największą ochotę na jedzenie i to takie niezdrowe :sorry2: No i kładę się spać z najedzonym brzuszkiem :-D Mam nadzieję, że teraz nie dojdzie opuchlizna, bo już mnie jedna koleżanka straszyła, że zobaczę jak teraz w ostatnim trymestrze zacznę puchnąć od zatrzymanej wody ...:szok:

Wlasnie mi sie pojawily kolejne rozstepy mimo ze smaruje codziennie brzuch.... kg. mam +10 na plus - ale brzuch wielki bo chyba wszystko w nim :/ Stresuje sie ze potem bedzie mi zwisac skora z rozstepami :(

ewwe ja i silna wola ?? nie nie nie to do mnie kompletnie nie pasuje :) kupilam dzisiaj sobie kinder czekoladki i zjem wszystkie :( ikupilam glukometr i musz epo recepte na aski bo mam ylko na dwa dni wiec dzisija jem normlnie od jutra dieta i mierzenie cukru. w ogole to nie wiem gdzie znajde diabetologa ciezarowkowego i jak bede musiala czekac na wizyte miesiac to sobie go odpuszcze gin bedzie i przepisywal paski i sama bede kontrolowala cukier bo wiem co i jak... ehhh

Dziewczynom na diecie anty-cukrowej polecam gorzką czekoladę formy Cote D'or. Sama nigdy nie przepadałam za gorzką; za to mleczną nadziewaną, czy białą mogłam jeść tabliczkami, ale ta mi naprawdę smakuje. Jest oczywiście droższa od Wedla czy Milki, ale naprawdę smaczna i jedząc czekoladę z zawartością kakao 70 % dostarczamy sobie więcej magnezu.
Sama nie mam problemu z cukrzycą, ale staram się jeść zdrowe "słodycze" (czyli migdały, suszone owoce, jogurty) i myślę, że dzięki temu nie mam też problemów ze skurczami łydek i innymi takimi "przyjemnościami".

A co do wagi to u mnie chyba właściwa - wyjściowe 47, teraz (32 tydzień) 57. Obwód brzucha 86.

Zapomniałam sie wpisać
Wizyta w 27 tygodniu
Waga 97 kg wiec na - 3 kg...nadal... ech..
A zraz się pomierze jak znajde centymetr..
No i schowałam go, zeby nie zgubić...Może znajde przed porodem he he

ja tez właśnie po ważeniu i 32 tc. i 10 kg+
co do opuchlizny to ja mam nogi jak słonik. Szczególnie wieczorem. Kostek brak...
obrączki też już nie mogę zdjąć. Chyba na mydło ja wezmę...

reklama
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm

33 tc (wagi niestety nie znam ale reszta jest powalająca:eek:)
Waga ok 17 kg na +
Brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H):szok: szok i przerażenie:eek:
Moje ciało to wrak:/ Sama się doprowadziłam do tego stanu:/:/

Ostatnia edycja:
Do góry