reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

reklama
32 tc:
do tej pory tyko się ważyłam, ale czytając Wasze "na +" postanowiłam sie zmierzyć i nieźle się uśmiałam... mam wymiary jak "kołek" :-D -biodra 102, brzuch 102 i biust 102... czyli urósł brzuch i biust; kilogramy na + 5 (niestety wczoraj było na 6, ale dziś jest - 1:-()
Brzuszek mam nieduży, jak stoję przodem, to nie widać, ze jestem w ciąży, ogólnie waga nie idzie mi w górę...więc za każdym razem jak spada mam smutaska:-(

jeśli chodzi o mnie to ja po prostu staram się trzymać określonych pór posiłków i nie dojadać, ale...najgorzej jest wieczorem, bo wtedy mam największą ochotę na jedzenie i to takie niezdrowe :sorry2: No i kładę się spać z najedzonym brzuszkiem :-D Mam nadzieję, że teraz nie dojdzie opuchlizna, bo już mnie jedna koleżanka straszyła, że zobaczę jak teraz w ostatnim trymestrze zacznę puchnąć od zatrzymanej wody ...:szok:

Wlasnie mi sie pojawily kolejne rozstepy mimo ze smaruje codziennie brzuch.... kg. mam +10 na plus - ale brzuch wielki bo chyba wszystko w nim :/ Stresuje sie ze potem bedzie mi zwisac skora z rozstepami :(

ewwe ja i silna wola ?? nie nie nie to do mnie kompletnie nie pasuje :) kupilam dzisiaj sobie kinder czekoladki i zjem wszystkie :( ikupilam glukometr i musz epo recepte na aski bo mam ylko na dwa dni wiec dzisija jem normlnie od jutra dieta i mierzenie cukru. w ogole to nie wiem gdzie znajde diabetologa ciezarowkowego i jak bede musiala czekac na wizyte miesiac to sobie go odpuszcze gin bedzie i przepisywal paski i sama bede kontrolowala cukier bo wiem co i jak... ehhh

Dziewczynom na diecie anty-cukrowej polecam gorzką czekoladę formy Cote D'or. Sama nigdy nie przepadałam za gorzką; za to mleczną nadziewaną, czy białą mogłam jeść tabliczkami, ale ta mi naprawdę smakuje. Jest oczywiście droższa od Wedla czy Milki, ale naprawdę smaczna i jedząc czekoladę z zawartością kakao 70 % dostarczamy sobie więcej magnezu.
Sama nie mam problemu z cukrzycą, ale staram się jeść zdrowe "słodycze" (czyli migdały, suszone owoce, jogurty) i myślę, że dzięki temu nie mam też problemów ze skurczami łydek i innymi takimi "przyjemnościami".

A co do wagi to u mnie chyba właściwa - wyjściowe 47, teraz (32 tydzień) 57. Obwód brzucha 86.

Zapomniałam sie wpisać
Wizyta w 27 tygodniu
Waga 97 kg wiec na - 3 kg...nadal... ech..
A zraz się pomierze jak znajde centymetr..
No i schowałam go, zeby nie zgubić...Może znajde przed porodem he he

ja tez właśnie po ważeniu i 32 tc. i 10 kg+
co do opuchlizny to ja mam nogi jak słonik. Szczególnie wieczorem. Kostek brak...
obrączki też już nie mogę zdjąć. Chyba na mydło ja wezmę...

reklama
17 tc
+ 4 kg, obwód brzucha 102 cm (startowa 70), w biuście 105 cm (startowa 90cm - 75C).
20 tc
+ 5,7 kg, brzuch 104 cm, biust 108 cm
24 tc
+ 6,5 kg, brzuch 106 (+2 cm)cm, biust 108 cm
27 tc
+ 9 kg, brzuch 108 cm (+2 cm), biust 108 cm
29 tc + 2 d
+11 kg , brzuch 112 cm (!!), biust 108 cm
31 tc + 2
+ 14 kg, brzuch 116 cm, biust 108 cm

33 tc (wagi niestety nie znam ale reszta jest powalająca:eek:)
Waga ok 17 kg na +
Brzuch 120 cm!! Biust 114 cm (85H):szok: szok i przerażenie:eek:
Moje ciało to wrak:/ Sama się doprowadziłam do tego stanu:/:/

Ostatnia edycja:
Do góry